Στο Νοσοκομείο οι εγκυμονούσες, 43 παιδιά στο πλοιάριο-Έφυγαν από την κόλαση του Ινλτίμπ

Από το Ιντλίμπ και το Χαλέπι δήλωσαν ότι προέρχονται οι 101 μετανάστες, όλοι Σύριοι μεταξύ των οποίων 43 παιδιά και τέσσερις εγκυμονούσες, που έφτασαν αργά το απόγευμα στον Πρωταρά με τη συνοδεία της Λιμενικής Αστυνομίας.
 
Οι 101 μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Μερσίνα της Τουρκίας χθες το βράδυ στις οκτώ και ανέφεραν πως εγκατέλειψαν τη Συρία λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί.
 
Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική άφιξη μεταναστών στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσα σε λίγα 24ωρα αφού προηγήθηκε το πρωί, η άφιξη στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου και Μετανάστευσης η άφιξη 106 μεταναστών η οποία ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από το Ιντλίμπ έφτασαν οι μετανάστες-Eξαντλημένα παιδιά, τέσσερις εγκυμονούσες
 
Από τους 101 μετανάστες αποβιβάστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο του Golden Coast στον Πρωταρά, βρίσκονται τα  43 παιδιά, εκ των οποίων εννέα ασυνόδευτα καθώς και τέσσερις γυναίκες εγκυμονούσες. Μάλιστα τα παιδιά, φαίνεται να είναι εξαντλημένα και σε κακή κατάσταση με πολλά από αυτά να κλαίνε.
Την ίδια ώρα οι εγκυμονούσες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα. Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Κέντρο Φιλοξενίας Κοκκινοτριμιθιάς.

 
Όπως ανέφεραν στους Αστυνομικούς οι μετανάστες, πλήρωσαν τέσσερις χιλιάδες ευρώ έκαστος στον διακινητή για να τους μεταφέρουν στην Κύπρο. Παράλληλα, οι Αρχές προχωρούν στις προκαταρκτικές έρευνες για να διαπιστωθεί αν ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκεται και ο διακινητής. Για αυτό το λόγο αναμένεται οι άνδρες που επέβαιναν στο πλοιάριο να περάσουν από ανάκριση.
 
Με την άφιξη των μεταναστών ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τους μετανάστες και ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.
 
Στην περιοχή μετέβη άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και προσέγγισε το σκάφος, ενώ μετέβη και δεύτερη άκατος που συνόδευσε το πλοιάριο μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο. Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα εθνικά σχέδια που αφορούν την άφιξη παράτυπων μεταναστών ενώ έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Αξίζει να σημειωθεί, πως στο αλιευτικό καταφύγιο, μετέβη νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο προέβη σε ελέγχους των μεταναστών για φορείς του κορωνοϊού.

Δειτε Επισης

Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάτων
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις