Αναζητούνται άλλοι δύο για το μαφιόζικο κτύπημα, δεν συνεργάζεται ο «Μαμ»

Ερμητικά κλειστό κρατά το στόμα του ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, για την υπόθεση του μαφιόζικου χτυπήματος σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων, ενώ στόχος ήταν γνωστός επιχειρηματίας, που είχε ωστόσο αναχωρήσει λίγα λεπτά νωρίτερα, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον δράστη.
 

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος ανακρίθηκε τις τελευταίες ημέρες χωρίς ωστόσο να απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών της υπόθεσης, με την Αστυνομία να αναζητά ακόμη δύο τουλάχιστον πρόσωπα τα οποία φαίνεται να είχαν ενεργό συμμετοχή στην διάπραξη των αδικημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο βρεγμένος από τα ισόβια, τα ισόβια δεν τα φοβάται…
 
Την ίδια ώρα οι Αρχές προχώρησαν  σε νέες έρευνες σε κελιά κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ ανακρίθηκε και αριθμός κρατουμένων.
 
Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τον ανακριτή να ζητά και το Δικαστήριο να εγκρίνει την κράτηση του για άλλες πέντε ημέρες, αφού, οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έχουν συμπληρωθεί και υπολείπεται ανακριτικό έργο. Συγκεκριμένα θα ληφθούν ακόμα δεκα καταθέσεις ενώ θα γίνουν νέες εξετάσεις στις Κεντρικές Φυλακές.

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά του στο Δικαστήριο που εξασφάλισε ο REPORTER
 
Τον ισοβίτη, που καταδικάστηκε για το πενταπλό φονικό, ενέπλεξε στην υπόθεση ο 38χρονος, ο οποίος τον έδειξε ως το πρόσωπο που τον καθοδηγούσε, που του έδινε οδηγίες, που οργάνωσε το έγκλημα καθώς και το πρόσωπο που μέσω τρίτου του διευθέτησε την παραλαβή των όπλων. 

Το ένα εντοπίστηκε 150 μέτρα από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ το δεύτερο βρέθηκε μετά από υπόδειξη του ιδίου, τέσσερις μέρες αργότερα και αφού παραδέχθηκε την εμπλοκή του.

Παράλληλα, ο 38χρονος ανέφερε πως επικοινωνούσε με τον Μαμαλικόπουλο από κινητό τηλέφωνο αλλά και μέσω μιας εφαρμογής του κινητού, μέσω από την οποία του απέστελλε και φωτογραφίες. Ωστόσο, από έρευνες που διενεργήθηκαν στο κελί του ισοβίτη, δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο.


Ο δικηγόρος του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, Λαλίας Ιωάννου, έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του, ενώ απευθυνόμενος στον ανακριτή αναφέρθηκε σε «αντίφαση».
 
Συγκεκριμένα, είπε ότι από τη μία γίνεται λόγος ότι επικοινωνούσε  με τηλέφωνο ενώ αυτό δεν βρέθηκε. Ο ανακριτής απάντησε πως «υπάρχουν προφορικές μαρτυρίες από κρατούμενους ότι υπάρχουν κινητά», ενώ είπε πως το 2013 βρέθηκε κινητό στην κατοχή του ισοβίτη.

Ο δικηγόρος του ρώτησε παράλληλα τον ανακριτή εάν έχει συνδεθεί ο ισοβίτης με το κινητό του 38χρονου, με τον δεύτερο να απαντά αρνητικά και πως δεν συνδέθηκε, αλλά διενεργούνται έρευνες.

«Ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη και ενίσταται στην κράτησή του. Οι υποψίες της Αστυνομίας θα πρέπει, όχι απλά να είναι γνήσιες, αλλά και εύλογες, όπως καθορίζει η Νομολογία. Ενιστάμεθα για την ποιότητα της μαρτυρίας. Δεν υπάρχει μαρτυρικό υλικό που τον συνδέει. Δηλώνει ο αρχιλοχίας πως έγιναν έρευνες και δεν εντοπίστηκε κινητό. Έδωσε αντιφατική μαρτυρία ο ανακριτής και δεν υπάρχουν τεκμήρια. Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία, δεν προέκυψε εύλογη υπόνοια εναντίον του υπόπτου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην γραπτή ένστασή του ο δικηγόρος του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου.



 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H πυροδότηση της «βόμβας», η ομερτά του «Μαμ» και τα... μηνύματα στην εξουσία
 
Υπενθυμίζεται, πως ο Μαμαλικόπουλος καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά ισόβια καθώς το Κακουργιοδικείο, παρά την άρνηση του, έκρινε πως ήταν ο εκτελεστής των πέντε προσώπων που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα, ενώ είχε ανακριθεί, και με πρόσφατη εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε σε άλλη Επαρχία.

Σε ότι αφορά το κίνητρο του χτυπήματος στην καφετέρια, μπορεί να υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, ωστόσο δεν έχει ακόμη «κλειδώσει».
 
Στο μεταξύ, σε ότι αφορά τον 38χρονο επίδοξο εκτελεστή, την περασμένη Τετάρτη οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτηση του για άλλες οκτώ ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η δεκαετία ξεκληρίσματος, οι κώδικες τιμής που έσπασαν και οι... «ιερόδουλες»

Δειτε Επισης

Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο