Σάββατο 4 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ξανά στο Δικαστήριο ο «Μαμ», ζητά ανανέωση διατάγματος κράτησης η Αστυνομία

Ντίνα Κλεάνθους  29/02/2020 06:57
Ξανά στο Δικαστήριο ο «Μαμ», ζητά ανανέωση διατάγματος κράτησης η Αστυνομία

Ξανά στο Δικαστήριο ο «Μαμ», ζητά ανανέωση διατάγματος κράτησης η Αστυνομία

Ντίνα Κλεάνθους  29/02/2020 06:57
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγείται ξανά ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση του μαφιόζικου χτυπήματος σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων, ενώ στόχος ήταν γνωστός επιχειρηματίας, που είχε ωστόσο αναχωρήσει λίγα λεπτά νωρίτερα, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον δράστη.
 
 
Τον σκληρό αντιεξουσιαστή, ενέπλεξε στην υπόθεση ο 38χρονος επίδοξος εκτελεστής, ο οποίος ομολόγησε πως ήταν  το πρόσωπο που γάζωσε με 25 σφαίρες την καφετέρια και πως παρακολουθούσε τον επιχειρηματία για ένα μήνα.
 
Ο 38χρονος έδειξε τον «Μαμ» ως το πρόσωπο που τον καθοδηγούσε, που του έδινε πληροφορίες και στοιχεία για τις διακινήσεις του επιχειρηματίας, καθώς και αυτός που διευθέτησε να του προμηθευτούν τα όπλα. Το ένα εντοπίστηκε 150 μέτρα από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ το δεύτερο βρέθηκε μετά από υπόδειξη του ιδίου, τέσσερις μέρες αργότερα και αφού παραδέχθηκε την εμπλοκή του.
 
Παράλληλα, ο 38χρονος ανέφερε πως επικοινωνούσε με τον Μαμαλικόπουλο από κινητό τηλέφωνο αλλά και μέσω μιας εφαρμογής του κινητού, μέσω από την οποία του απέστελλε και φωτογραφίες. Ωστόσο, από έρευνες που διενεργήθηκαν στο κελί του ισοβίτη, δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο.
 
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης, αναμένεται να ζητήσουν την κράτηση του Μαμαλικόπουλου για άλλες οκτώ ημέρες, αφού δεν έχουν ολοκληρώσει το ανακριτικό έργο.
 
Υπενθυμίζεται, πως ο Μαμαλικόπουλος καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά ισόβια καθώς το Κακουργιοδικείο, παρά την άρνηση του, έκρινε πως ήταν ο εκτελεστής των πέντε προσώπων που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα, ενώ είχε ανακριθεί, και με πρόσφατη εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε σε άλλη Επαρχία.
 

Σε ότι αφορά το κίνητρο του χτυπήματος στην καφετέρια, μπορεί να υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, ωστόσο δεν έχει ακόμη «κλειδώσει».
 
Στο μεταξύ, σε ότι αφορά τον 38χρονο επίδοξο εκτελεστή, την περασμένη Τετάρτη οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτηση του για άλλες οκτώ ημέρες.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας