Κυριακή 29 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για θέματα ριζοσπαστικοποίησης με εκπαιδευτές από Ελλάδα

  27/02/2020 16:42
Εκπαιδευτικό εργαστήριο για θέματα ριζοσπαστικοποίησης με εκπαιδευτές από Ελλάδα

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για θέματα ριζοσπαστικοποίησης με εκπαιδευτές από Ελλάδα

  27/02/2020 16:42
Εκπαιδευτικό εργαστήριο για θέματα ριζοσπαστικοποίησης με εκπαιδευτές από Ελλάδα, διοργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της Τρομοκρατίας.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι λειτουργοί από Υπηρεσίες και φορείς της πρώτης γραμμής, ήτοι Αστυνομία, Τμήμα Φυλακών, αρμόδια Υπουργεία, τοπικές Αρχές και ΜΚΟ εκπαιδεύτηκαν σε θέματα  που αφορούν στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης σε διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο στις 24 και 25 Φεβρουαρίου,  στην Αστυνομική Ακαδημία.

Τις εργασίες συντόνιζαν τρεις εκπαιδευτές από την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, των οποίων η παρουσία κατέστη δυνατή μετά από προσωπικό αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Σαββίδη προς τον Έλληνα ομόλογό του, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ανδρέας Γρηγορίου και ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου έγινε ενημέρωση για τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων, θεωρίες και μηχανισμούς για την ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και τη ριζοσπαστικοποίηση στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Αναπτύχθηκαν επίσης οι μορφές των απειλών από επιστρέφοντες εν δυνάμει ριζοσπάστες, καθώς και το φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης στον χώρο των φυλακών.

Έγινε επίσης συζήτηση σε θέματα διυπηρεσιακής συνεργασίας, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών, την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και τον ρόλο που έχει να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Πρόσθετα έγινε παρουσίαση και συζήτηση όσον αφορά ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης μέσα από θεωρητική και επιχειρησιακή προσέγγιση.  Στη διάρκεια της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια και έγιναν παρουσιάσεις από τους εκπαιδευόμενους επί όλων των θεματικών ενοτήτων που αναπτύχθηκαν από τους εκπαιδευτές.

Οι εκπαιδευτές αποσκοπούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των δράσεων για πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, με στόχο την ενίσχυση των μηχανισμών που μπορούν να εντοπίζουν αλλά και να διαχειρίζονται φαινόμενα ριζοσπαστικοποίησης, στα αρχικά στάδια, προτού ευάλωτα πρόσωπα ή ομάδες καταλήξουν στη βίαιη ριζοσπαστικοποίηση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας