Εκπαιδευτικό εργαστήριο για θέματα ριζοσπαστικοποίησης με εκπαιδευτές από Ελλάδα

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για θέματα ριζοσπαστικοποίησης με εκπαιδευτές από Ελλάδα, διοργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της Τρομοκρατίας.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι λειτουργοί από Υπηρεσίες και φορείς της πρώτης γραμμής, ήτοι Αστυνομία, Τμήμα Φυλακών, αρμόδια Υπουργεία, τοπικές Αρχές και ΜΚΟ εκπαιδεύτηκαν σε θέματα  που αφορούν στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης σε διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο στις 24 και 25 Φεβρουαρίου,  στην Αστυνομική Ακαδημία.

Τις εργασίες συντόνιζαν τρεις εκπαιδευτές από την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, των οποίων η παρουσία κατέστη δυνατή μετά από προσωπικό αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Σαββίδη προς τον Έλληνα ομόλογό του, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ανδρέας Γρηγορίου και ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου έγινε ενημέρωση για τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων, θεωρίες και μηχανισμούς για την ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και τη ριζοσπαστικοποίηση στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Αναπτύχθηκαν επίσης οι μορφές των απειλών από επιστρέφοντες εν δυνάμει ριζοσπάστες, καθώς και το φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης στον χώρο των φυλακών.

Έγινε επίσης συζήτηση σε θέματα διυπηρεσιακής συνεργασίας, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών, την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και τον ρόλο που έχει να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Πρόσθετα έγινε παρουσίαση και συζήτηση όσον αφορά ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης μέσα από θεωρητική και επιχειρησιακή προσέγγιση.  Στη διάρκεια της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια και έγιναν παρουσιάσεις από τους εκπαιδευόμενους επί όλων των θεματικών ενοτήτων που αναπτύχθηκαν από τους εκπαιδευτές.

Οι εκπαιδευτές αποσκοπούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των δράσεων για πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, με στόχο την ενίσχυση των μηχανισμών που μπορούν να εντοπίζουν αλλά και να διαχειρίζονται φαινόμενα ριζοσπαστικοποίησης, στα αρχικά στάδια, προτού ευάλωτα πρόσωπα ή ομάδες καταλήξουν στη βίαιη ριζοσπαστικοποίηση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»