Ο βρεγμένος από τα ισόβια, τα ισόβια δεν τα φοβάται…

Ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, απέδειξε περίτρανα πως είναι ένας σκληρός αντιεξουσιαστής που δεν σπάει την εγκληματική ομερτά, αφού «πήρε πάνω» του πέντε διαδοχικά ισόβια για το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε το 2012 στην Αγία Νάπα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H πυροδότηση της «βόμβας», η ομερτά του «Μαμ» και τα... μηνύματα στην εξουσία 

Από την στιγμή της σύλληψης του μέχρι και την καταδίκη του το 2014, ο «Μαμ» δήλωνε αθώος, ενώ δεν μίλησε ποτέ για τους ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι του είχαν αναθέσει το συμβόλαιο θανάτου, που έφερε το όνομα του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.
 
Στον ισοβίτη επιβλήθηκε η πρώτη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα χρονικά, αφού ακολούθησε η ποινή του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, που σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά ισόβια και δύο συντρέχοντα.
 
Όταν τα ισόβια συντρέχουν, αυτό σημαίνει πως ο καταδικασθείς έχει το δικαίωμα να αιτηθεί αποφυλάκιση με το parole στα δώδεκα χρόνια (σ.σ χωρίς να σημαίνει πως το αίτημα θα εγκριθεί, καθώς πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις), ενώ όταν τα ισόβια είναι διαδοχικά, έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτημα στα εικοσιπέντε χρόνια. Και εδώ σημειώνεται πως δεν έχει σημασία ο αριθμός των διαδοχικών ισοβίων. Δηλαδή, δύο και πάνω, είτε είναι πέντε, είτε εκατό, πάλι στα εικοσιπέντε χρόνια μπορεί να υποβάλει αίτηση.
 
Ως εκ τούτου, ο Μαμαλικόπουλος μπορεί να υποβάλει αίτηση στα εικοσιπέντε χρόνια, και οποιαδήποτε επιπρόσθετη ποινή του επιβληθεί, για οποιοδήποτε αδίκημα, στην ουσία δεν αλλάζει την ποινή του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είδαν ξανά τον «Μαμ», έπαιξαν... πόκερ και περιμένουν την επόμενη παρτίδα
 
Ο ισοβίτης, τον οποίο ενέπλεξε και στην υπόθεση του μαφιόζικου χτυπήματος σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου, ο 38χρονος φερόμενος εκτελεστής, θεωρείται δύσκολη υπόθεση για την Αστυνομία, αφού δεν είναι εύκολο, ούτε να μιλήσει, ούτε να παραδεχθεί και να πει το κίνητρο του και ούτε να δώσει ηθικούς αυτουργούς (σ.σ δεδομένου ότι επιβεβαιωθεί η εμπλοκή του).

Αυτό όμως που μπορεί να διαπραγματευτεί είναι η επίσπευση της μεταφοράς του στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του, πράγμα το οποίο δικαιούται, ανεξαρτήτως και πάλι με το ύψος της ποινής του, αφού κριτήριο είναι να διαμένει η οικογένεια του οποιουδήποτε φυλακισμένου στην χώρα που επιθυμεί να μεταφερθεί.  

Επίσης, από την άλλη, ως αντιεξουσιαστής, ο Μαμαλικόπουλος δεν αναγνωρίζει καμία εξουσία, και ως εκ τούτου, έμαθε να λύνει τις διαφορές του αλλιώς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η δεκαετία ξεκληρίσματος, οι κώδικες τιμής που έσπασαν και οι... «ιερόδουλες»
 
Το τι στρατηγική θα ακολουθήσει, εάν έχει εμπλοκή, είναι κάτι που θα διαφανεί στην επόμενη ανάκριση του, από όπου θα περάσει σήμερα ή αύριο, αφού οι ανακριτές αναμένουν να έχουν στα χέρια τους κάποια επιπρόσθετα στοιχεία από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του επίδοξου εκτελεστεί, προτού μεταβούν ξανά στο κελί του.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η διαδικασία εξπρές για την κράτηση του 38χρονου-Ορατό το ενδεχόμενο για deal

Δειτε Επισης

Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάτων
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις