Κυριακή 29 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στη φυλακή 49χονος που εργοδοτούσε παράνομα αλλοδαπό

  26/02/2020 18:32
Στη φυλακή 49χονος που εργοδοτούσε παράνομα αλλοδαπό

Στη φυλακή 49χονος που εργοδοτούσε παράνομα αλλοδαπό

  26/02/2020 18:32
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης τριών μηνών σε εργοδότη ηλικίας 49 ετών και δύο μηνών σε αλλοδαπό εργοδοτούμενο ηλικίας 33 ετών, για αδικήματα που σχετίζονται με παράνομη εργοδότηση, κατά παράβαση του Περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 26 Ιανουαρίου 2020, στα πλαίσια εκστρατείας για την αδήλωτη/παράνομη απασχόληση, αλλοδαπός ευρισκόμενος παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής  Δημοκρατίας, εντοπίστηκε από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης να εκτελεί οικοδομικές εργασίες σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.
 
Ανακρινόμενος ο αλλοδαπός κατονόμασε ως εργοδότη του τον 49χρονο.
 
Ο Δικαστής Μιχάλης Παπαθανασίου εξέφρασε προβληματισμό για την ανησυχητική έξαρση που παρατηρείται στη διάπραξη τέτοιας φύσεως αδικημάτων και σημείωσε όλες τις σοβαρές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, στην αγορά εργασίας και στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
 
Ο κ. Παπαθανασίου αποφάσισε ότι αρμόζουσα ποινή για τους δύο είναι εκείνη της φυλάκισης και επέβαλε στον 49χρονο ποινή τριών μηνών και στον 33χρονο αλλοδαπό ποινή δύο μηνών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας