Ξεσπαθώνει η μητέρα του αδικοχαμένου Σαββάκη-«Ο άγγελος μου σήμερα θα ήταν 24»

Ξέσπασε για πρώτη φορά μετά την καταδίκη δύο προσώπων για το θάνατό του γιού της η μητέρα του 18χρονου Σαββάκη Αλεξάνδρου, οποίος είχε χάσει τη ζωή του τον Αύγουστο του 2014 σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποινή φυλάκισης σε πατέρα και γιο για το θάνατο του 18χρονου Σαββάκη στην Αγία Νάπα

Μιλώντας στην Parikiaki, η κυρία Elbie Γεωργίου, ανέφερε ότι «κερδίσαμε μετά από πεντέμιση χρόνια τη δίκη. Πατέρας και γιος κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία, αμέλεια και έλλειψη καθήκοντος περίθαλψης, που προκάλεσε την απώλεια της ζωής του όμορφου μου αγοριού. Βλέποντάς τους να βαδίζουν εκτός δικαστικής αίθουσας με τις χειροπέδες για να μεταφερθούν στη φυλακή, ένιωσα ότι άξιζαν όλες οι απογοητεύσεις, όλα τα ταξίδια, όλα τα πρωτόγνωρα συναισθήματα, ο πόνος και τα δάκρυα».
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, που έκρινε με απόφασή του ένοχους τους δύο άνδρες και την εταιρεία τους, επέβαλε στον 63χρονο ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και στον 33χρονο γιο του ποινή φυλάκισης τριών μηνών.
Σχολιάζοντας τις ποινές, η κ. Γεωργίου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, για το γεγονός πως οι δύο άνδρες θα εκτίσουν τόσο σύντομη ποινή φυλάκισης.
 
«Αυτό είναι το κυπριακό σύστημα δικαιοσύνης για την απώλεια μίας ζωής… Αυτό μόνο τους επιβλήθηκε για τον πόνο όλων αυτών που αγαπούν τον «Σαβ» τόσο πολύ. Είχε ολόκληρη τη ζωή του μπροστά του. Ο άγγελός μου θα ήταν 24 σήμερα. Δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ».
 
Κατέληξε λέγοντας πως, «πιστεύω στον Θεό, πιστεύω πως δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ. Δεν μπορώ να ανατρέψω την απώλεια του αγγέλου μου, όμως πιστεύω στη δύναμη του μυαλού, στη θετική σκέψη, στη δικαιοσύνη και στο κάρμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένοχοι οι δύο για το θάνατο του 18χρονου Σαββάκη που βρέθηκε νεκρός σε πισίνα

Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση του το Δικαστήριο, επέβαλε επίσης χρηματικό πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία των δύο κατηγορουμένων.
 
Όπως ακούστηκε κατά τη δικαστική διαδικασία, ο θάνατος του 18χρονου, που βρισκόταν στην Αγία Νάπα για διακοπές, προκλήθηκε στην πισίνα τουριστικού καταλύματος που διέμενε, το πρωί της 18ης Αυγούστου 2014.
Κοντά στην πισίνα λειτουργούσε μπαρ και η όλη επιχείρηση διαχειριζόταν από την κατηγορούμενη εταιρεία, η οποία είχε διευθυντές, δύο φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο κατηγορούμενους.
 
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου, στον χώρο της πισίνας, υπήρχαν πινακίδες που τόνιζαν την επικινδυνότητα της χρήσης της, για άτομα που είχαν καταναλώσει προηγουμένως αλκοόλ, κάτι που αποτελούσε «σχήμα οξύμωρο επειδή τα άτομα στα οποία απευθύνονταν οι πινακίδες είχαν, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλης, μειωμένη αντίληψη κινδύνου. Μάλλον με "φύλλο συκέως" και όχι μέτρο ασφαλείας θα μπορούσαν να παρομοιαστούν οι συγκεκριμένες πινακίδες».
 
Περαιτέρω, σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, «η χρήση της πισίνας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όχι μόνο ήταν ανεμπόδιστη σε πρόσωπα που είχαν προηγουμένως καταναλώσει αλκοόλ, αλλά  ουσιαστικά ήταν ενθαρρυνόμενη απ` ότι διαφάνηκε, ως μέρος ενός πακέτου που συνδύαζε την κατανάλωση αλκοόλ και την παράλληλη λειτουργία της πισίνας».
 

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο κατέληγαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσωπα που διασκέδαζαν σε άλλα νυχτερινά κέντρα της Αγίας Νάπας, ωστόσο δεν υπήρχε εποπτικό προσωπικό ασφαλείας της πισίνας, δηλαδή ναυαγοσώστης.
 
Στην απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρετο ακόμα ότι, «οι κατηγορούμενοι δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση λόγω της λειτουργίας μιας μη επιτηρούμενης από ναυαγοσώστη πισίνας, σε συνδυασμό με την λειτουργία του παρακείμενου μπαρ που σέρβιρε οινοπνευματώδη ποτά, χωρίς ωστόσο παράλληλες δικλείδες ασφαλείας για τους συμμετέχοντες. Ως  εκ της ως άνω περιγραφόμενης εμπλοκής τους, οι κατηγορούμενοι  προκάλεσαν με παραλήψεις τους, τον θάνατο του Σαββάκη Αλεξάνδρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»