Έφοδοι σε ξενοδοχείο και οικοδομή, δέκα συλλήψεις

Συνέχεια στις δράσεις για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας έδωσαν χθες μέλη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα μέλη των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αμμοχώστου και Λάρνακας, με συντονισμένες επιχειρήσεις ελέγχων που διεξήχθησαν σε συνεργασία με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Κατά τις επιχειρήσεις συνελήφθησαν συνολικά δέκα πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, ενώ εκδόθηκαν διοικητικά πρόστιμα για το συνολικό χρηματικό ποσό των 102 χιλιάδων και 900 ευρώ.

Στην Αμμόχωστο οι επιχειρήσεις ελέγχων διεξήχθησαν σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχειακή μονάδα και σε υπό ανέγερση οικοδομή ξενοδοχείου. Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν να εργάζονται στα δύο υποστατικά 53 πρόσωπα συνολικά, από τα οποία 23 είναι υπήκοοι της Δημοκρατίας, 20 είναι υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών και δέκα είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, ενώ εντοπίστηκαν και οι 12 εργοδότες τους. Οκτώ από τους υπηκόους τρίτων χωρών διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν παράνομα, παραβιάζοντας τους όρους της άδειας παραμονής τους στην Κύπρο και συνελήφθησαν από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.

Διαπιστώθηκαν επίσης παραβάσεις της νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία από 24 πρόσωπα, για τα οποία λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξέδωσαν στους εργοδότες τους, οκτώ διοικητικές ειδοποιήσεις εξώδικου χρηματικού προστίμου για το συνολικό ποσό των 84 χιλιάδων ευρώ.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ενώ τις εξετάσεις σχετικά με τα οκτώ πρόσωπα που συνελήφθησαν για παράνομη απασχόληση, συνεχίζουν οι ανακριτές του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας.

Η αντίστοιχη επιχείρηση στην Λάρνακα, διεξήχθη σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και σε αυτή συμμετείχαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος (ΟΠΕ), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ελέγχθηκαν εφτά νυχτερινά κέντρα, στα οποία εντοπίστηκαν να εργάζονται συνολικά 20 πρόσωπα. Δύο υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονταν παράνομα σε δύο υποστατικά συνελήφθησαν από τα μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, ενώ οι επιθεωρητές εργασίας εξέδωσαν έξι διοικητικές ειδοποιήσεις διαπίστωσης παράβασης αδήλωτης εργασίας που αφορούσαν έξι εργαζόμενους, για το συνολικό πρόστιμο των 18 χιλιάδων και 900 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις