Ψάχνουν φως στην εξαφάνιση του 31χρονου μέσα από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα

Mέσα από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ψάχνουν την άκρη του νήματος για να φτάσουν στα ίχνη του 31χρονου Ahmed Zaidan, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 14 Φεβρουαρίου, από τη Λεμεσό οι Αρχές, οι οποίες διερευνούν απαγωγή με σκοπό το φόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αιτήθηκαν και εγκρίθηκε το αίτημα για να τεθεί υπό προστασία μάρτυρας ο 31χρονος

Η ροή πληροφόρησης για την υπόθεση, αντλείται ως επί το πλείστων από καταθέσεις που λαμβάνονται από διάφορα πρόσωπα, ωστόσο οι Αρχές εκτιμούν πώς μέσα από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θα καταφέρουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, αφού θα εντοπίσουν με ποιους είχε επαφή ο 31χρονος τόσο τη 14η Φεβρουαρίου, όσο και τις προηγούμενες μέρες.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Αστυνομία πιστεύει πως πίσω από την εξαφάνιση, κρύβεται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με επικρατέστερο σενάριο το εμπόριο ναρκωτικών.
 
Τα μέλη της ανακριτικής ομάδας μετέβησαν στις Κεντρικές Φυλακές, όπου έλαβαν κατάθεση από τον Παλαιστίνιο υπόδικο, το όχημα του οποίου οδηγούσε ο 31χρονος και εντοπίστηκε στις 20 Φεβρουαρίου, σε περιοχή στη Λεμεσό.
 
Όπως φαίνεται, ο 31χρονος είχε αγοράσει το όχημα από τον Παλαιστίνιο, ωστόσο δεν πρόλαβε να γίνει η μεταβίβαση, αφού ο 31χρονος εξαφανίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Υπό προστασία μάρτυρας ο 31χρονος που εξαφανίστηκε, συνεχίζεται το θρίλερ

Κατάθεση λήφθηκε επίσης και από τον φίλο του 31χρονου, ο οποίος επίσης κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές, ο οποίος ήταν αυτός που οδήγησε τις Αρχές στη σύλληψη του 40χρονου Ιορδανού, αφού όταν του ζητήθηκε βοήθεια για το αν γνωρίζει κάτι ειχε αναφερθεί στη συνάντηση που είχε ο ύποπτος με τον 31χρονο.
 
Κάτι, το οποίο γνώριζε από κοινό τους φίλο, που του είχε αναφέρει πως ο 31χρονος του είπε πως συνάντησε το μεσημέρι τον ύποπτο και θα τον συναντούσε ξανά το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο φόνου πίσω από την εξαφάνιση του 31χρονου στη Λεμεσό

Καταθέσεις και από τη Μεννόγεια
Μέλη της ανακριτικής ομάδας, μετέβησαν εξάλλου και στη Μεννόγεια, όπου λήφθηκε κατάθεση από φίλο του 31χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί του για υπόθεση κατοχής οπλισμού, που είχαν εντοπιστεί σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.
 
Όπως ανέφερε ο φίλος του 31χρονου, είχε μιλήσει μαζί του στις 14 Φεβρουαρίου και ο εξαφανισθείς του είχε πει ότι θα μιλούσαν ξανά αργότερα, κάτι που ωστόσο δεν έγινε ποτέ.
 
Τελικά στις 20 Φεβρουαρίου, οι οικείοι του ενημέρωσαν τις Αρχές για την εξαφάνιση του.
 
Σε ότι αφορά τον 40χρονο Ιορδανό, αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, αφού ήταν φίλος του και δεν θα του έκανε κακό, ενώ οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι ο ύποπτος σχετίζεται με την εξαφάνιση του 31χρονου. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του 40χρονου διερευνώνται, ενώ η Αστυνομία ξεψαχνίζει τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα.
Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος είχε αποφυλακιστεί στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ πριν την καταδίκη του, είχε ζητηθεί και εγκριθεί όπως ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Ωστόσο ο 31χρονος τελικά συνέχισε να κρατείται στις Φυλακές, ενώ αργότερα απέσυρε την επιθυμία του να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας σε συγκεκριμένη υπόθεση.
 
Ο 31χρονος απασχόλησε τις Αρχές για διάφορες υποθέσεις και ως εκ τούτου η Αστυνομία, ψάχνει με ποιους είχε ανοικτούς λογαριασμούς και ποιοι ενδεχομένως να τον ήθελαν νεκρό.
 

Δειτε Επισης

Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Στο εδώλιο για κλοπή 77 ευρώ από παγκάρι, υποστήριξε πως τα είχα ανάγκη-«Να μου κοπούν τα χέρια αν το ξανά κάνω»
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου
Πρώτη στην ΕΕ στις νέες αιτήσεις ασύλου κατ' αναλογία με τον πληθυσμό η Κύπρος τον Ιανουάριο
Σύγκρουση οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μία λωρίδα
Ενημέρωσε τον INTOSAI για την συνέντευξη Αγγελίδη ο Γενικός Ελεγκτής