Είχε ανακριθεί αλλά δεν είχε συνδεθεί και με πρόσφατη εγκληματική ενέργεια ο «Μαμ»

Έρευνες επί ερευνών και ανακρίσεις επί ανακρίσεων γύρω από το μαφιόζικο χτύπημα σε καφετέρια της Αγίας Νάπας, που είχε ως στόχο γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει είκοσι λεπτά νωρίτερα χωρίς ο δράστης να το αντιληφθεί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H πυροδότηση της «βόμβας», η ομερτά του «Μαμ» και τα... μηνύματα στην εξουσία

Μετά την ομολογία του 38χρονου επίδοξου εκτελεστή, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, οι ανακριτές της υπόθεσης άνοιξαν φακέλους εγκλημάτων του παρελθόντος, μεταξύ αυτών και του πενταπλού φονικού, για το οποίο καταδικάστηκε ο «Μαμ», όσο και άλλων που είναι αλληλένδετα με αυτό.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο προσκήνιο επανήλθε και πρόσφατη εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε σε άλλη Επαρχία και όχι στην Αγία Νάπα, για την οποία οι ανακριτές μετά από σχετικές πληροφορίες που έφθασαν ενώπιον τους, είχαν επισκεφθεί και πάλι τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο στις Κεντρικές Φυλακές, ο οποίος ωστόσο είχε δηλώσει άγνοια. Μάλιστα, οι σχετικές πληροφορίες εναντίον του ισοβίτη δεν στοιχειοθετήθηκαν και δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περιμένουν ανάκτηση δεδομένων, ψάχνουν φως για το σκοτεινό κίνητρο

Οι ανακριτές αναμένουν στοιχεία από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και την ανάκτηση μηνυμάτων από την εφαρμογή στο κινητό του 38χρονου, μέσω της οποίας, όπως ισχυρίστηκε, είχε επίσης επαφές με τον Μαμαλικόπουλο, τον οποίο έδειξε ως το πρόσωπο που τον καθοδηγούσε, που του έδινε πληροφορίες και στοιχεία για τις κινήσεις του επιχειρηματία, καθώς και ο προμηθευτής του οπλισμού που κατείχε και του παραδόθηκε, μέσω τρίτου προσώπου.

Ωστόσο, παρά τις έρευνες, το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει εντοπιστεί, ενώ όλα όσα ισχυρίστηκε ο 38χρονος, ο οποίος επίσης παραδέχθηκε πως παρακολουθούσε τον επιχειρηματία για ένα μήνα, διερευνώνται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η δεκαετία ξεκληρίσματος, οι κώδικες τιμής που έσπασαν και οι... «ιερόδουλες»

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η εμπλοκή του, τεράστιο ερώτημα παραμένει το κίνητρο του, με τους ανακριτές να ψάχνουν φως στο σκοτάδι, αφού μπορεί να υπάρχουν διάφορες πληροφορίες και σενάρια, εντούτοις δεν υπάρχει κάτι που να τους οδηγεί με ασφάλεια προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επίσης ερώτημα παραμένει εάν πρόκειται για τον ηθικό αυτουργό ή εάν πίσω από αυτόν, κρύβονται και άλλα πρόσωπα, ενώ εύλογα διερωτούνται οι ανακριτές από πού γνώριζε ο ισοβίτης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου, τις κινήσεις του επιχειρηματία.

Απαντήσεις στα ερωτήματα μπορεί να δώσει ο Μαμαλικόπουλος, ο οποίος αναμένεται να ανακριθεί και είναι άγνωστο τι στρατηγική θα ακολουθήσει. Σημειώνεται πως για την υπόθεση του πενταπλού φονικού, δεν παραδέχθηκε ποτέ ενοχή, ενώ δεν είπε ποτέ ποιος του ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου, που έφερε το όνομα του επιχειρηματία Φάνου Καλοψηδιώτη.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ομερτά που έσπασε, οι επαφές μέσω εφαρμογής και η μαρτυρία που εμπλέκει «Μαμ»

Οι ανακριτές της υπόθεσης, εκτός από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, συνεχίζουν τις έρευνες στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ αναμένεται να βρεθούν στις Κεντρικές Φυλακές, για να λάβουν καταθέσεις από συγκρατούμενους του ισοβίτη, ώστε να διαπιστωθεί εάν γνωρίζουν ή εάν υπέπεσε στην αντίληψη τους οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο σκληρός αντιεξουσιαστής, η εκτέλεση των 6" και τα «καρφώματα» Τσεχιλίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το… ρεσιτάλ εκτελεστών στην Αγία Νάπα, το αιματοκύλισμα και οι χρόνιες βεντέτες

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό