Σάββατο 4 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Είχε ανακριθεί αλλά δεν είχε συνδεθεί και με πρόσφατη εγκληματική ενέργεια ο «Μαμ»

  24/02/2020 06:48
Είχε ανακριθεί αλλά δεν είχε συνδεθεί και με πρόσφατη εγκληματική ενέργεια ο «Μαμ»

Είχε ανακριθεί αλλά δεν είχε συνδεθεί και με πρόσφατη εγκληματική ενέργεια ο «Μαμ»

  24/02/2020 06:48
Έρευνες επί ερευνών και ανακρίσεις επί ανακρίσεων γύρω από το μαφιόζικο χτύπημα σε καφετέρια της Αγίας Νάπας, που είχε ως στόχο γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει είκοσι λεπτά νωρίτερα χωρίς ο δράστης να το αντιληφθεί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων.
 

Μετά την ομολογία του 38χρονου επίδοξου εκτελεστή, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, οι ανακριτές της υπόθεσης άνοιξαν φακέλους εγκλημάτων του παρελθόντος, μεταξύ αυτών και του πενταπλού φονικού, για το οποίο καταδικάστηκε ο «Μαμ», όσο και άλλων που είναι αλληλένδετα με αυτό.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο προσκήνιο επανήλθε και πρόσφατη εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε σε άλλη Επαρχία και όχι στην Αγία Νάπα, για την οποία οι ανακριτές μετά από σχετικές πληροφορίες που έφθασαν ενώπιον τους, είχαν επισκεφθεί και πάλι τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο στις Κεντρικές Φυλακές, ο οποίος ωστόσο είχε δηλώσει άγνοια. Μάλιστα, οι σχετικές πληροφορίες εναντίον του ισοβίτη δεν στοιχειοθετήθηκαν και δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.
 

Οι ανακριτές αναμένουν στοιχεία από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και την ανάκτηση μηνυμάτων από την εφαρμογή στο κινητό του 38χρονου, μέσω της οποίας, όπως ισχυρίστηκε, είχε επίσης επαφές με τον Μαμαλικόπουλο, τον οποίο έδειξε ως το πρόσωπο που τον καθοδηγούσε, που του έδινε πληροφορίες και στοιχεία για τις κινήσεις του επιχειρηματία, καθώς και ο προμηθευτής του οπλισμού που κατείχε και του παραδόθηκε, μέσω τρίτου προσώπου.

Ωστόσο, παρά τις έρευνες, το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει εντοπιστεί, ενώ όλα όσα ισχυρίστηκε ο 38χρονος, ο οποίος επίσης παραδέχθηκε πως παρακολουθούσε τον επιχειρηματία για ένα μήνα, διερευνώνται.
 

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η εμπλοκή του, τεράστιο ερώτημα παραμένει το κίνητρο του, με τους ανακριτές να ψάχνουν φως στο σκοτάδι, αφού μπορεί να υπάρχουν διάφορες πληροφορίες και σενάρια, εντούτοις δεν υπάρχει κάτι που να τους οδηγεί με ασφάλεια προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επίσης ερώτημα παραμένει εάν πρόκειται για τον ηθικό αυτουργό ή εάν πίσω από αυτόν, κρύβονται και άλλα πρόσωπα, ενώ εύλογα διερωτούνται οι ανακριτές από πού γνώριζε ο ισοβίτης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου, τις κινήσεις του επιχειρηματία.

Απαντήσεις στα ερωτήματα μπορεί να δώσει ο Μαμαλικόπουλος, ο οποίος αναμένεται να ανακριθεί και είναι άγνωστο τι στρατηγική θα ακολουθήσει. Σημειώνεται πως για την υπόθεση του πενταπλού φονικού, δεν παραδέχθηκε ποτέ ενοχή, ενώ δεν είπε ποτέ ποιος του ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου, που έφερε το όνομα του επιχειρηματία Φάνου Καλοψηδιώτη.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ομερτά που έσπασε, οι επαφές μέσω εφαρμογής και η μαρτυρία που εμπλέκει «Μαμ»

Οι ανακριτές της υπόθεσης, εκτός από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, συνεχίζουν τις έρευνες στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ αναμένεται να βρεθούν στις Κεντρικές Φυλακές, για να λάβουν καταθέσεις από συγκρατούμενους του ισοβίτη, ώστε να διαπιστωθεί εάν γνωρίζουν ή εάν υπέπεσε στην αντίληψη τους οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο σκληρός αντιεξουσιαστής, η εκτέλεση των 6" και τα «καρφώματα» Τσεχιλίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το… ρεσιτάλ εκτελεστών στην Αγία Νάπα, το αιματοκύλισμα και οι χρόνιες βεντέτες

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας