Αυτός είναι ο δεύτερος ύποπτος που καταζητείται για το φονικό στην καρδιά της Λευκωσίας

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τη φωτογραφία του δεύτερου καταζητούμενου για το άγριο φονικό που εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της Λευκωσίας, με θύμα τον 24χρονο Ahmed Bin Talib από το Πακιστάν.
 
Πρόκειται για 27χρονο Σύρο Mohamad Alshalal.

 
Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του πιο πάνω προσώπου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλ. 22-802222 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια των Αρχών 22χρονος για το φονικό στη Λευκωσία, ψάχνουν τον δεύτερο

Για την υπόθεση συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση 22χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος εντοπίστηκε να κοιμάται σε εγκαταλελειμμένη οικία, κοντά στο σημείο του φόνου, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε το μαχαίρι με το οποίο φαίνεται να διαπράχθηκε το έγκλημα.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, σε προκαταρτική ανάκριση, ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε τον 24χρονο, ο οποίος, ωστόσο, ανέφερε πως δεν αντιλήφθηκε ότι είχε πεθάνει.

 
Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο δεύτερος καταζητούμενος δεν έχει διαφύγει από τις ελεύθερες περιοχές και θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.
 
Ενώπιον των Αρχών υπάρχουν κλειστά κυκλώματα, που καταγράφουν τις κινήσεις των δύο δραστών του φονικού, κίνητρο του οποίου φαίνεται να ήταν η ληστεία. Η επίθεση διαπράχθηκε γύρω στις 4:30 το πρωί, ενώ, όταν το 24χρονο θύμα αντέδρασε, καταδιώχθηκε από τους δράστες και δολοφονήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω.
 
Σημειώνεται ότι το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μέσα σε περίπου 30 δευτερόλεπτα, ενώ το θύμα έφερε τραύμα στον αριστερό θώρακα.
 
 
 
«Συνεχίζονται οι περιπολίες στην Παλιά Λευκωσία»
Οι αυξημένες περιπολίες στην Παλιά Λευκωσία και περιμετρικά συνεχίζονται, με στόχο την πρόληψη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, έστω και αν ο φόνος που σημειώθηκε τα ξημερώματα δημιουργεί αντίθετες εντυπώσεις, δήλωσε ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου.
 
Σε δηλώσεις στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ο κ Δημητρίου διευκρίνισε ότι το επεισόδιο της ληστείας και φόνου στην οδό Ρηγαίνης με θύμα αλλοδαπό ασιαστικής καταγωγής, διήρκεσε μόνο μερικά λεπτά και πως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν χαλαρώσει τα μέτρα της Αστυνομίας.
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι διαπράχθηκε άλλος ένας φόνος, παρά τις αναφορές της Αστυνομίας ότι έχει πατάξει την εγκληματικότητα στην Παλιά Λευκωσία, με αυξημένες περιπολίες και άλλα μέτρα, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η Αστυνομία έχει αυξήσει και εντείνει τόσο τις πεζές όσο και τις μηχανοκίνητες περιπολίες εντός του κέντρου της Λευκωσίας και τόσο εντός των τειχών όσο και εκτός με στόχο την πρόληψη του εγκλήματος.
 
Ερωτηθείς αν ανησυχεί την Αστυνομία η νέα εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της Λευκωσίας, ο κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι  η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο κα της νύχτας με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, σε μια προσπάθεια πρόληψης του εγκλήματος και της εμπέδωσης της ασφάλειας των πολιτών. 
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό