Χειροπέδες σε 22χρονο για το φόνο-Παραδέχθηκε αλλά δεν το κατάλαβε πως τον σκότωσε

Χειροπέδες σε αλλοδαπό για το άγριο φονικό που εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της Λευκωσίας, πέρασε η Αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, επίσης εναντίον αλλοδαπού, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, οι ανακριτές της υπόθεσης μετά από μαρτυρία, εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον 22χρονου Παλαιστίνιου, ο οποίος αφού εντοπίστηκε να κοιμάται σε εγκαταλελειμμένη οικία, κοντά στο σημείο του φόνου, φόρεσε χειροπέδες και οδηγήθηκε στο Τμήμα, ενώ ακολούθησε έρευνα στην οικία του, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις. Επίσης, στην κατοχή του 22χρονου εντοπίστηκε και το μαχαίρι, με το οποίο διαπράχθηκε το φονικό.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 22χρονος, ανακρινόμενος τοποθέτησε τον εαυτό του στη σκηνή του εγκλήματος και παραδέχθηκε πως αυτός μαχαίρωσε τον 24χρονο αλλά ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε ότι τον σκότωσε. 

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, στα οποία απεικονίζονται οι δύο δράστες που καταδίωξαν το θύμα και σε κάποια στιγμή ο ένας εξ' αυτών ανέσυρε μαχαίρι και τον τραυμάτισε θανάσιμα στον αριστερό θώρακα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ληστεία ήταν το κίνητρο πίσω από το άγριο φονικό με θύμα 24χρονος Ahmed Bin Talib από το Πακιστάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άφαντος ο δράστης του φονικού, μοιραίο τραύμα στο θώρακα φέρει το θύμα (pics)

Το επεισόδιο φαίνεται να ξεκίνησε έξω από μαγαζί, στο οποίο βρισκόταν το θύμα, στην αρχή της οδού Ρηγαίνης, από την πλευρά της Πλατείας Σολωμού.
 
Οι δύο δράστες, προσπάθησαν να ληστέψουν το θύμα, με αποτέλεσμα αυτός να αντιδράσει και να προσπαθήσει να διαφύγει.
Ακολούθως οι δύο δράστες, καταδίωξαν τον νεαρό, ο οποίος έτρεχε από την οδό Ρηγαίνης με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας. Ωστόσο μερικά μέτρα πιο πάνω, ο ένας εκ των δύο ανέσυρε μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα τον νεαρό στον αριστερό θώρακα.
 
Το όλο επεισόδιο, φαίνεται να εκτυλίχθηκε μέσα σε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα, ενώ κάμερες ασφαλείας καταγράφουν κινήσεις των δραστών.
Στη σκηνή κλήθηκαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας, τα οποία εντόπισαν το θύμα νεκρό και απέκλεισαν το χώρο.
 
Στο σημείο κλήθηκαν επίσης και οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία, από την οποία διαφάνηκε ότι το θύμα φέρει τραύμα από μαχαίρι στον αριστερό θώρακα.
Παράλληλα, μέλη του εγκληματολογικού εργαστηρίου, εντόπισαν στη σκηνή ένα κινητό τηλέφωνο και μια θήκη κινητού, τα οποία παραλήφθηκαν θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Αντίθετα, στο σημείο δεν έχει εντοπιστεί το φονικό μαχαίρι αλλά ούτε και το πορτοφόλι του θύματος, ενώ οι Αρχές εξετάζουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ώστε να οδηγηθούν και στην ταυτότητα των δραστών.
Σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αρχηγός Δημήτης Δημητρίου, ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4:30, ενώ σε σχέση με τις αναφορές για πάταξη της εγκληματικότητας, ανέφερε ότι  «η Αστυνομία αύξησε τις περιπολίες της στο κέντρο της Λευκωσίας και στις γύρω περιοχές, με στόχο την πρόληψη, ωστόσο το επεισόδιο διήρκησε μερικά δευτερόλεπτα».
Σημειώνεται ότι δόθηκαν οδηγίες όπως ενημερωθούν όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα, καθώς και τα οδοφράγματα για έρευνες σε οποιοδήποτε πρόσωπο φαίνεται ύποπτο.
 
Οι έρευνες του ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τις επόμενες ώρες πιθανόν να ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από το έγκλημα.
 

Δειτε Επισης

Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ