Περιμένουν ανάκτηση δεδομένων, ψάχνουν φως για το σκοτεινό κίνητρο

Σκοτεινό παραμένει το κίνητρο, γύρω από το χτύπημα που επιχειρήθηκε κατά γνωστού επιχειρηματία της Αγίας Νάπας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων άλλων προσώπων, που βρίσκονταν στην καφετέρια, η οποία γαζώθηκε από 25 σφαίρες, με τους ανακριτές να αναζητούν τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H πυροδότηση της «βόμβας», η ομερτά του «Μαμ» και τα... μηνύματα στην εξουσία

Οι ανακριτές, αναμένουν να εξακριβώσουν κάποια στοιχεία από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 38χρονου, που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης, προτού υποβάλουν σε ανάκριση τον δεύτερο ύποπτο, ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, τον οποίο ενέπλεξε στην υπόθεση ο επίδοξος εκτελεστής.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, επιχειρείται η ανάκτηση κάποιων δεδομένων από την εφαρμογή, μέσω της οποίας, ο 38χρονος, όπως ισχυρίστηκε, είχε επαφές με τον Μαμαλικόπουλο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος ισχυρίστηκε ότι ο ισοβίτης ήταν το πρόσωπο που τον καθοδηγούσε, που του έδινε στοιχεία για τις διακινήσεις του επιχειρηματία, που του απέστειλε φωτογραφίες και τους αριθμούς εγγραφής των οχημάτων του 53χρονου, όπως επίσης και το πρόσωπο που μέσω τρίτου ατόμου τον προμήθευσε με όπλα.
 
Τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο επισκέφθηκαν μέλη της ανακριτικής ομάδας, ωστόσο όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, δεν του λήφθηκε ανακριτική κατάθεση, αφού αναμένεται να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί του 38χρονου μέσα από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ώστε ο ισοβίτης να κληθεί να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η σκοτεινή παρτίδα, το επτασφράγιστο μυστικό και... γρίφοι για σκληρούς λύτες

Σε δηλώσεις του, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ότι υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη το κίνητρο πίσω από την απόπειρα φόνου, που στόχο είχε τον επιχειρηματία.
 
Όπως είπε ο κ. Δημητρίου, την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακριτές θα μεταβούν στις Κεντρικές Φυλακές για να λάβουν κάποιες καταθέσεις, ενώ ερωτηθείς εάν ο 38χρονος που ομολόγησε θα μετατραπεί σε μάρτυρα κατηγορίας, ανέφερε πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση στο παρόν στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ομερτά που έσπασε, οι επαφές μέσω εφαρμογής και η μαρτυρία που εμπλέκει «Μαμ»

Την ίδια ώρα, διεξάγονται έρευνες για εντοπισμό του προσώπου που προμήθευσε τα όπλα στον 38χρονο, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων για το δεύτερο όπλο που εντοπίστηκε στις 20 Φεβρουαρίου, μετά από υποδείξεις του 38χρονου, ενώ σε ότι αφορά το τσέχικο όπλο με το οποίο γάζωσε την καφετέρια, δεν συνδέθηκε με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια του παρελθόντος.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος καταδικάστηκε σε πέντε διοαδοχικά ισόβια, για τη διάπραξη του πενταπλού φονικού το 2012 στην Αγία Νάπα και ως εκ τούτου οι ανακριτές έφεραν ξανά την υπόθεση στο προσκήνιο, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθούν τα κίνητρα της παρούσας υπόθεσης.
 
Ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε τα κίνητρα δεν έχουν ξεκαθαριστεί και υπάρχουν διάφορες πληροφορίες, οι οποίες αξιολογούνται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O ισοβίτης «Μαμ», ο δεύτερος ύποπτος για το χτύπημα-Ανατροπή δεδομένων
 

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»