Ντόμινο εξελίξεων-Και δεύτερη σύλληψη για το γκανγκστερικό χτύπημα στην Αγία Νάπα

Ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το γκανγκστερικό χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, με την Αστυνομία να περνά και σε δεύτερη σύλληψη, χωρίς να αποκλείεται ο κύκλος των υπόπτων να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, εάν προκύψουν  στοιχεία και μαρτυρίες.  

Μετά τη σύλληψη του 38χρονου στην Λάρνακα, οι Αρχές φόρεσαν χειροπέδες και σε δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για εξασφάλιση διατάγματος κράτησής του.

Ο 38χρονος, μπορεί να συνδέθηκε επιστημονικά με το όπλο, εντούτοις, υπάρχουν μαρτυρίες με τις κινήσεις του, τόσο πριν όσο και μετά την απόπειρα φόνου, που τον δένουν με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Όπως είχε μεταδώσει ο REPORTER, ο 38χρονος είναι γνωστός στην Αστυνομία, ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών και βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ωστόσο το 2018, το Κακουργιοδικείο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες. Μάλιστα, ο 38χρονος έχει στενή σχέση και με άλλο γνωστό πρόσωπο, το οποίο απασχόλησε την Αστυνομία με πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκε ο πρώτος ύποπτος, στη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 25 κάλυκες φυσιγγίων διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.
 
Ακολούθησε έρευνα στη γύρω περιοχή, όπου εντοπίστηκε ένα στρατιωτικό αυτόματο πυροβόλο όπλο Μ58, το οποίο βρισκόταν στο τέρμα σκάλας που οδηγεί στον υπόγειο χώρο του Μουσείου «Θάλασσα», σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο της ρίψης των πυροβολισμών.

Οι κινήσεις του δράστη, τόσο κατά την προσέγγιση του στον στόχο όσο και κατά τη διαφυγή του καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα του καφεστιατορίου και της γύρω περιοχής.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, μισή περίπου ώρα πριν την εμφάνιση του άνδρα που πυροβόλησε, άγνωστος άντρας πέρασε πεζός έξω από την ίδια καφετέρια μιλούσε στο τηλέφωνο και κοίταζε προς το μέρος των θαμώνων της καφετέριας.
 
Ο άντρας αυτός είχε καλυμμένο το κεφάλι του με φούτερ που φορούσε χαρακτηριστική μαύρη φόρμα με τρεις άσπρες γραμμές κατά μήκος των μανικιών. Στη συγκεκριμένη καφετέρια βρισκόταν συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο οποίος καθόταν σε μπροστινό τραπεζάκι κοντά στην είσοδο και ο οποίος είχε αποχωρήσει λίγη ώρα πριν τη ρίψη των πυροβολισμών.
 
Το αυτόματο πυροβόλο όπλο που εντοπίστηκε στον χώρο του Μουσείου συνδέθηκε βαλλιστικά με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή, ενώ το ίδιο όπλο συνδέθηκε με επιστημονική μαρτυρία με τον 38χρονο ύποπτο.
 
Επιχείρησε να χτυπήσει τρεις μέρες προηγουμένως
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, στις 13 Φεβρουαρίου, γύρω στις 12 και 35 τα μεσάνυχτα, άγνωστος άντρας ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, προσέγγισε τον χώρο στάθμευσης του ίδιου καφεστιατορίου, ερχόμενος πεζός από το χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσα. Εκεί έγινε αντιληπτός από δύο πρόσωπα και αμέσως εγκατέλειψε τον χώρο κατευθυνόμενος πάλι προς το Μουσείο.
 
Κατά την αποχώρηση του άγνωστου άντρα φάνηκε ότι αυτός κρατούσε στο δεξί του χέρι, αντικείμενο που ομοίαζε με αυτόματο πυροβόλο όπλο. Το βράδυ εκείνο στο καφεστιατόριο, βρισκόταν ο ίδιος επιχειρηματίας, όπως και στην πρώτη περίπτωση.
  
Η διήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο και οι κινήσεις από κάμερα που τον καίνε
Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος στις 14 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ένα βράδυ σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ακόμα ένα βράδυ σε άλλο ξενοδοχείο, επίσης στην Αγία Νάπα από το οποίο αναχώρησε το πρωί της επόμενης ημέρας.
 
Από τον έλεγχο των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης του δεύτερου ξενοδοχείου διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος αναχωρεί από το ξενοδοχείο στις 11 και 43 της 15ης Φεβρουαρίου και επιστρέφει στης 2 και 12 της 16ης. Σημειώνεται ότι η απόπειρα δολοφονίας διαπράχθηκε στις δύο τα ξημερώματα. Ακόμα διαπιστώθηκε πως ο ύποπτος επισκέφθηκε την Αγία Νάπα και στις 12 Φεβρουαρίου.
 
Ο ύποπτος συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου και μετά από έρευνες στην οικία του στην Πάφο εντοπίστηκε και παραλήφθηκε μια φόρμα μαύρου χρώματος με τρεις άσπρες ρίγες κατά μήκος των μανικιών (σ.σ.  φόρμα δηλαδή που ομοιάζει με τη φόρμα που φορούσε ο πεζός που πέρασε από το εστιατόριο μισή ώρα πριν το χτύπημα).
  
Αρνείται ανάμειξη
Ο 38χρονος που παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο, ενώ όταν η Δικαστής του εξήγησε τη διαδικασία και ερωτώντας τον αν έχει κάτι να πει, αυτός απάντησε, «δεν έχω να πω κάτι, δεν έχω καμία ανάμειξη».
 
Ο 38χρονος ανακρινόμενος χθες αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται παρά την επιστημονική μαρτυρία που τον καίει, ενώ αναμένεται να περάσει από εξαντλητική ανάκριση. Οι ανακριτές εκτιμούν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, ενώ αναμένεται να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 38χρονου, ώστε να διαφανεί με ποιους συνομιλούσε πριν και μετά την απόπειρα.
 
Παράλληλα οι ανακριτές αναμένεται να λάβουν άλλες πενήντα καταθέσεις και να εξετάσουν άλλα 30 κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Επίσης θα διενεργηθούν εξετάσεις στο όχημα του υπόπτου, ο οποίος στο μεταξύ θα περάσει από ιατροδικαστική εξέταση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα