Κάθειρξη 15 ετών στον Χατζηξενοφώντος-Αντιδρά η οικογένεια του, προχωρεί με έφεση

Σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το πρωί το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, τον Μάριο Χατζηξενοφώντος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 19 Απριλίου 2018, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.
 
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, είχε κρίνει ένοχο στις 29 Ιανουαρίου τον κατηγορούμενο στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων και παράλληλα τον απάλλαξε από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.
 
Όπως ανέφερε κατά την ανακοίνωση της ποινής ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι από τα σοβαρότερα του ποινικού κώδικα, όπως επίσης και αυτό της ληστείας.
 
Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 χρόνων για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία της Ντίνας Σεργίου. Επέβαλε επίσης στον κατηγορούμενο 9 χρόνια φυλάκισης, για τη ληστεία και 5 χρόνια για την απαγωγή του 15χρονου γιου του ζεύγους.
 
Το δικαστήριο δεν επέβαλε οποιαδήποτε ποινή στις κατηγορίες για τα αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
 
Ακολούθως το Δικαστήριο εξέτασε κατά πόσον οι ποινές που επιβλήθηκαν θα έπρεπε να ήταν διαδοχικές, κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται. Ως εκ τούτου, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης.
 
Οι συγγενείς του Χατζηξενοφώντος, αποχωρώντας από το Δικαστήριο δήλωσαν ότι «θεωρούμε ότι το Δικαστήριο παραπλανήθηκε και εμείς θα προχωρήσουμε με έφεση, για να αποδείξουμε την αθωότητα του Μάριου».
 
Στην επιμέτρηση της ποινής λήφθηκαν υπόψιν, σύμφωνα με τον κ. Πογιατζή, οι μετριαστικοί παράγοντες που είχε επικαλεστεί ο συνήγορος του κατηγορουμένου Άντης Γεωργίου στην αγόρευση του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βαρύς ο πέλεκυς και στον Χατζηξενοφώντος για την διπλή ανθρωποκτονία στη Ζαλόγγου
 
Υπενθυμίζεται ότι, κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν, επίσης, ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και η πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιαμς.
 
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας είχε επιβάλει ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον Λοΐζο Τζιωνή, την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού και στη Σάρα Σιάμς την ποινή της άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»