Άρεσε στον Αντνωίου να μασά γυαλιά, αρνείται ότι τον μαχαίρωσε ο κατηγορούμενος

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου παρουσιάστηκε σήμερα εκ νέου ο 40χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση απόπειρας φόνου στο Μούτταλο της Πάφου την 24η Απριλίου 2018.

Στην σημερινή δικαστική διαδικασία συνεχίστηκε η αντεξέταση του παραπονούμενου Γιάννου Αντωνίου από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρου Αλέξανδρου Αλεξάνδρου. 

Ο παραπονούμενος Γιάννος Αντωνίου ανέφερε ότι ενώ καθόταν σε καφενείο του Μουττάλου με φίλους του όπου είχε μεταβεί στις 20:45 με 21:00 της 24ης Απριλίου του 2018, δέχτηκε επίθεση αρχικά λεκτική από τον κατηγορούμενο επειδή, όπως του είπε, αυτός είχε πει σε τρίτο πρόσωπο ότι ο κατηγορούμενος είχε χάσει σε μηχανές το ποσό των 200 ευρώ. Ακολούθως δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τον 40χρονο. Στην συνέχεια, ο κατηγορούμενος μετέφερε με το όχημα του τον παραπονούμενο στο ΓΝ Πάφου.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως στην κατάθεση του έδωσε άλλες ώρες για την μετάβαση του στο καφενείο, αλλά και για το επεισόδιο του μαχαιρώματος εναντίον του, με τον παραπονούμενο να απαντά πως μπορεί τις ώρες να μην τις θυμάται καλά. Αρχικά, είπε ο παραπονούμενος , δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τον κατηγορούμενο τραυματίζοντας τον στο δάχτυλο. Τότε ήταν είπε, που αυτός αντέδρασε και πήρε μια καρέκλα για να τον κτυπήσει. Ο κατηγορούμενος αντιδρώντας έβγαλε το μαχαίρι πήρε φόρα και τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα.

Ο κ. Αλεξάνδρου υποστήριξε πως αυτά που αναφέρει ο παραπονούμενος στο δικαστήριο είναι προϊόντα της φαντασίας του λόγω της μακροχρόνιας χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών που κάνει. Ο μάρτυρας κατηγορίας και παραπονούμενος Γ. Αντωνίου είπε πως είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ωστόσο ο δικηγόρος του 40χρονου είπε πως δεν ισχύουν αυτά που λέει αφού έχει διαπράξει το αδίκημα της κλοπής σε πολλές περιπτώσεις.

Ο παραπονούμενος παραδέχτηκε ότι διέπραξε το αδίκημα της κλοπής, σημειώνοντας πως έχει κάνει ένα λάθος και το μετάνιωσε. 
Ο κ. Αλεξάνδρου ρώτησε τον μάρτυρα αν του αρέσει να μασά γυαλιά και να ματώνεται και αν το έκανε αυτό την επίδικη νύχτα. Ο μάρτυρας κατηγορίας απήντησε ότι το έπραξε εκείνη τη νύχτα και μάσησε γυαλιά. Πρόσθεσε δε, πως ήταν ένα κόλπο που του το έμαθε ένας φίλος του στο στρατό.

Διερωτήθηκε επίσης ο δικηγόρος πως γίνεται κάποιος που σε τραυματίζει μαχαίρι στην συνέχεια να σε μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ήσουν του είπε, “τύφλα στο μεθύσι και δεν ξέρεις ούτε τι έγινε,ούτε τι έπραττες εκείνο το βράδυ”.

Σε σχέση με τα ναρκωτικά ο μάρτυρας απήντησε στον δικηγόρο πως ποτέ δεν διακινούσε ο ίδιος ναρκωτικά αλλά ο πελάτης του.
 
Ο κ. Αλεξάνδρου ρώτησε τον μάρτυρα αν έγινε διακίνηση ναρκωτικών το βράδυ του επεισοδίου σε αλλοδαπά πρόσωπα με τον Γιάννο Αντωνίου να απαντά πως όλοι γνώριζαν ότι γίνονταν στην περιοχή διακίνηση ναρκωτικών. Πρόσθεσε πως την νύχτα που μαχαιρώθηκε δεν υπήρχε κανένας στο καφενείο πέραν του ατόμου με το οποίο καθόταν και που δεν επιθυμεί να μαρτυρήσει. Ο μάρτυρας σημείωσε επίσης πως είχε πλήρη διαύγεια εκείνο το βράδυ και ήξερε τι έγινε.

Ο δικηγόρος είπε πως ο πελάτης του μετέβη στο καφενείο για να τον ρωτήσει ποιος μαχαίρωσε τον παραπονούμενο.

Ο Γιάννος Αντωνίου ανέφερε στο Δικαστήριο και δεύτερη περίπτωση όπου συνάντησε τον κατηγορούμενο σε μπυραρία της περιοχής Τάφοι των Βασιλέων, όταν σε κάποια στιγμή ο 40χρονος  μπήκε στο αυτοκίνητο του παραπονούμενου και του ζήτησε συγνώμη για την πράξη του στην πλατεία Μουτάλου, λέγοντας πως είχε μετανιώσει.

Ο κατηγορούμενος του έδειξε το μαχαίρι που τον είχε  τραυματίσει την 24η Απριλίου του 2018 λέγοντας του ότι ήταν ένα μικρό μαχαιράκι. Το μαχαίρι ωστόσο του 40χρονου έπεσε στο αυτοκίνητο και ακολούθως αυτός εξήλθε από το όχημα του παραπονούμενου. Το μαχαίρι της απόπειρας παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην συνέχεια κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου. Ακολούθως η  διαδικασία διακόπηκε λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε ο μάρτυρας κατηγορίας.

Ο 40χρονος είναι ελεύθερος με όρους που έχει εκπληρώσει. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται την 24η Απριλίου του 2018 στο Μούτταλο της επαρχίας Πάφου τραυμάτισε με μαχαίρι με σκοπό την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης Ε/κ από την Πάφο, προκαλώντας του βαριά σωματική βλάβη. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος κατά τον χρόνο και τόπο που αναφέρεται είχε πάνω του ένα μαχαίρι με λαβή και λεπίδα μήκους 6 εκατοστών που κατέληξε σε μυτερή άκρη .

Ο συγκεκριμένος παρουσιάστηκε στις 4.5.2018 ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο τον παρέπεμψε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου, αφού, όπως είπε, εξέτασε το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης .

Το δικαστήριο όρισε την  24η Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί  για συνέχιση της διαδικασίας.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι