Δευτέρα 6 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πέρασε στην αντεπίθεση ο Μαυρομιχάλης για την κράτηση του ως υπόδικος

  19/02/2020 10:32
Πέρασε στην αντεπίθεση ο Μαυρομιχάλης για την κράτηση του ως υπόδικος

Πέρασε στην αντεπίθεση ο Μαυρομιχάλης για την κράτηση του ως υπόδικος

  19/02/2020 10:32
Στο επόμενο βήμα, προχώρησε ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και η υπεράσπιση του, σε σχέση με την κράτηση του ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, μετά την παραπομπή, τόσο του ιδίου όσο και του Ντίντι Ρούντολφ, σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, σε σχέση με την απόπειρα φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας» που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας.
 
 
Αφού το διάταγμα κράτησης των δύο εξέπνευσε, η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με την Κατηγορούσα Αρχή να ζητά την κράτηση τους στις Κεντρικές, αφού όπως αναφέρθηκε, υπάρχει κίνδυνος διαφυγής και επηρεασμών μαρτύρων.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, Άντρος Πελεκάνος, έκανε λόγο για αλλότρια κίνητρα, ενώ στάθηκε στις αντιφατικές μαρτυρίες που έδωσε ο «Γλύκας», βασικός μάρτυρας κατηγορίας, τρία χρόνια μετά την απόπειρα φόνου, και αφού προηγουμένως είχε δείξει άλλους δράστες. Παράλληλα, σε ότι αφορά τον δεύτερο μάρτυρα, η υπεράσπιση του Μαυρομιχάλη, ανέφερε πως πρόκειται για εκδικητική ενέργεια, με φόντο τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, αφού ο πελάτης του ήταν ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας και είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του.

Το Δικαστήριο, απέρριψε τη θέση ότι υπάρχει πιθανότητα επηρεασμών μαρτύρων, καθώς δεν παρουσιάστηκε οποιαδήποτε σχετική μαρτυρία που να τεκμηριώνει τη θέση της Κατηγορούσας Αρχής, αποδέχθηκε όμως ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής, και ως εκ τούτου, διέταξε την κράτηση τους.
 
 
Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και η υπεράσπιση του, καταχώρησαν έφεση στο Ανώτατο, ζητώντας ακύρωση του σχετικού διατάγματος κράτησης του ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι τη δίκη.

Η γραμμή που θα ακολουθήσει η υπεράσπιση στο Ανώτατο, δεν διαφοροποιείται από αυτή ενώπιον του πρωτόδικου Δικαστηρίου.   

 Δηλαδή, η υπεράσπιση Μαυρομιχάλη θα θέσει θέμα αξιοπιστίας του θύματος της απόπειρας φόνου, υποδεικνύοντας πως αρχικά είχε αναφέρει πως ο δράστης ήταν «Ρώσος φίλος του στο facebook, ενώ στη συνέχεια έδειξε Αλβανό.

Ο «Γλύκας», το 2017 στην πρώτη του κατάθεση, ανέφερε πως δεν ξέρει το πρόσωπο που τον πυροβόλησε. Σε άλλη μαρτυρία του, λέει πως γνωρίζει αυτόν που τον πυροβόλησε και πως μοιάζει με ένα Ρώσο που είναι φίλοι στο facebook. Ανέφερε μάλιστα, πως είναι σε θέση να δώσει το σκίτσο του. Έδωσε περιγραφή πως πρόκειται για πρόσωπο 25 ετών, χαμογελαστός, αξύριστος κτλ. Μετά λέει πως δεν πρόσεξε άλλα χαρακτηριστικά γιατί όλα έγιναν γρήγορα. Έχουμε δηλαδή μια κατάθεση, με δυο ημερολόγια. Μια δεν γνωρίζει και μια λέει πως είναι Ρώσος, φίλος του στο facebook. Μετά λέει ότι δεν πρόσεξε χαρακτηριστικά. Λέει ότι του είναι γνώριμη φυσιογνωμία και τον είδε την Παρασκευή. Μετά είπε πως δεν δέχθηκε οποιαδήποτε απειλή και δηλώνει άγνοια.
Στις 25/11/2017, σε νέα του κατάθεση, δεν καταγράφει το παραμικρό περί απειλής. Είμαστε σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, σε διαφορετικές ημερομηνίες και δεν εξέφρασε υποψίες εναντίον των υπόπτων. Σε άλλη κατάθεση του επίσης δεν αναφέρει το παραμικρό. Ακόμα μια ευκαιρία... Σημειώνω εδώ πως ο φίλος του, που τον επηρέαζε, δεν του είπε μην πεις…

Σε νέα του κατάθεση στις 29/11/2017, παρουσίασε φωτογραφία άντρα. «Αυτό το πρόσωπο με πυροβόλησε έξω από την οικία μου. Τον είδα που με πυροβόλησε και τον αναγνωρίζω. Σου υπογράφω τη φωτογραφία», αναφέρει ο παραπονούμενος».
 

Όπως είχε αναφερθεί ενώπιον Δικαστηρίου, τον Ιανουαρίου του 2020, τόσο ο Αλέξης Μαυρομιχάλης όσο και ο «Γλύκας», κλήθηκαν στην Αστυνομία, η οποία τους ενημέρωσε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι σχεδιάζεται εναντίον τους δολοφονική επίθεση.    

Τότε, ο «Γλύκας» αποφάσισε να μιλήσει στην Αστυνομία και να αλλάξει την κατάθεση του, ισχυριζόμενος πως γνώριζε από τότε ποιος είναι ο δράστης, ωστόσο όπως είπε, δεχόταν πιέσεις για αυτό δεν είχε μιλήσει.  

Ο «Γλύκας» στην νέα του κατάθεση ισχυρίστηκε πως αυτός που τον πυροβόλησε το 2017 ήταν ο Ρούντολφ, ενώ έδειξε ηθικούς αυτουργούς τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως «Σήφη», ο οποίος εκτίει φυλάκισης στα κατεχόμενα.  

Σε ότι αφορά τον δεύτερο μάρτυρα, αυτός κατέθεσε πως προσεγγίστηκε από τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ, ένα μήνα μετά την απόπειρα φόνου, «για να τελειώσει τη δουλειά». Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε αρνήθηκε, ενώ ανέφερε πως ο Αλέξης και ο «Σήφης» του παραδέχθηκαν πως αυτοί έβαλαν τον Ρούντολφ για να σκοτώσει τον «Γλύκα».

Η υπεράσπιση Μαυρομιχάλη, επίσης θα θέσει θέμα αξιοπιστίας και για τον δεύτερο μάρτυρα, όπως επίσης και για αλλότρια κίνητρα, ενώ στο πρωτόδικο Δικαστήριο ήγειρε θέμα και ως προς την ταυτότητα του, αμφισβητώντας την ύπαρξη του.

Επίσης, ανέφερε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο πριν αναφέρει στον «Γλύκα» πως προσεγγίστηκε για να τον σκοτώσει, τον ρωτούσε εάν υποψιαζόταν τον ίδιο, «αφού ακουγόταν στο παζάρι πως αυτός ήταν πίσω από την απόπειρα φόνου».  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας