Βαρύς ο πέλεκυς σε 30χρονο που πιάστηκε με ενάμισι κιλό κοκαΐνη-«Έπιασα τα chance μου»

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς σε 30χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για υπόθεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.
 
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών σε σχέση με ενάμιση κιλό κοκαΐνης που εντοπίστηκε στην οικία του ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της επίθεσης κατά Αστυνομικού που αντιμετώπιζε.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως καταγράφονται στην απόφαση, μετά από πληροφορίες που έφθασαν στην ΥΚΑΝ, ότι ο κατηγορούμενος διακινεί ποσότητες ναρκωτικών, μέλη της, έθεσαν υπό παρακολούθηση την πατρική οικία του 30χρονου .

Την 31η Μαίου του 2019 μέλος της ΥΚΑΝ, είδε τον κατηγορούμενο να εξέρχεται από την πατρική του οικία και να κατευθύνεται προς το όχημα του. Ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου την υπόλοιπη ομάδα. Με την άφιξη των άλλων μελών της ομάδας, τον προσέγγισε και αφού του υπέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα, του ζήτησε τα στοιχεία του.
 
Ακολούθως, τον πληροφόρησε για το δικαστικό ένταλμα έρευνας της πατρικής του οικίας και αυτός απάντησε «Ένεν δαμέ που μηνίσκω». Ενώ κατευθύνονταν στην πατρική του οικία για εκτέλεση του εντάλματος έρευνας, ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή και στην προσπάθεια του να διαφύγει, του βγήκαν οι παντόφλες και έτρεχε ξυπόλητος.
 
Αμέσως, ο αστυνομικός άρχισε να τον καταδιώκει χωρίς να χάσει οπτική επαφή, με αποτέλεσμα να τον ακινητοποιήσει με την βοήθεια άλλων συναδέλφων. Αμέσως επέστησε την προσοχή του στον Νόμο, χωρίς αυτός να δώσει οποιαδήποτε απάντηση.
 
Τον πληροφόρησε για το αυτόφωρο αδίκημα που διέπραξε, δηλαδή της εσκεμμένης παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την κανονική εκτέλεση του καθήκοντός του και τον πληροφόρησε ότι είναι υπό σύλληψη για το πιο πάνω αδίκημα.
 
Στη συνέχεια τον μετέφερε στην πατρική του οικία, όπου του υπέδειξε αντίγραφο εντάλματος έρευνας. Αφού εισήλθαν εντός της οικίας, ειδοποιήθηκε το κλιμάκιο Λευκωσίας.
 
Η έρευνα της οικίας άρχισε στην παρουσία του κατηγορούμενου. Στην κουζίνα της οικίας υπήρχε ένα ξύλινο ερμάρι και ένας σηκωμένος ξύλινος πατός και κάτω από αυτόν, 3 ενωμένα χρηματοκιβώτια. Δίπλα στο έδαφος υπήρχαν διάφορα μαγειρικά σκεύη και μπουκάλια. Ο αστυνομικός, επέστησε την προσοχή του στο Νόμο και αυτός ανέφερε ότι εντός των χρηματοκιβωτίων, υπάρχουν μόνο παλιά χαρτονομίσματα και ότι η συγκεκριμένη οικία ανήκει στον πατέρα του και ο ίδιος πήγαινε εκεί περιστασιακά.
 
Ανέφερε επίσης, ότι δεν θυμόταν τον κωδικό των χρηματοκιβωτίων και δεν γνώριζε που ήταν τα κλειδιά. Στη συνέχεια της έρευνας έγινε κατορθωτή η παραβίαση των 3 χρηματοκιβωτίων. Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε παράνομο εντός των χρηματοκιβωτίων.
Ωστόσο, κάτω από το 3ο χρηματοκιβώτιο υπήρχε ένα κομμάτι άσπρο ξύλο και από κάτω ένα κομμάτι πολυστερίνης τυλιγμένη στο πλάι με καφέ κολλητική ταινία με μία μικρή συσκευασία.
 
Κάτω από την πολυστερίνη υπήρχε ένα κομμάτι μαύρο ξύλο και προς τα αριστερά υπήρχε κούφωμα όπου και εντοπίστηκαν τα ακόλουθα:
▪ 1 νάιλον σακούλι τύπου Zip – Lock εντός του οποίου υπήρχε ορθογώνια συσκευασία με νάιλον εντός της οποίας υπήρχε άσπρη ουσία όμοια με κοκαΐνη.
▪ 1 νάιλον σακούλι τύπου Zip – Lock εντός του οποίου υπήρχε ορθογώνια συσκευασία με το λογότυπο «Rolls Royce» περιτυλιγμένο με μαύρη κολλητική ταινία η οποία περιείχε άσπρη ουσία όμοια με κοκαΐνη.
▪ 1 νάιλον σακούλι εντός του οποίου υπήρχε 2ερο νάιλον σακούλι και εντός του οποίου υπήρχε άσπρη στερεά ουσία όμοια με κοκαΐνη.
▪ 1 κουτί πούρου με την ονομασία «Romeo and Juliette» εντός του οποίου υπήρχαν 9 νάιλον σακουλάκια κλειστά δια καψίματος τα οποία περιείχαν άσπρη στερεά ουσία όμοια με κοκαΐνη.
▪ 1 ζυγαριά ακριβείας μάρκας «Μyco» και σχισμένα νάιλον σακουλάκια.
 
Αφού ο Αστυνομικός παρέλαβε όλα τα πιο πάνω του επέστησε την προσοχή του στον Νόμο και αυτός απάντησε «Εν κοκαΐνη έπιανα 1 ευρώ το γραμμάριο που έπαιρνα». Στη συνέχεια συνεληφθη για αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών Τάξεως Α’, αφού του εξήγησε τους λόγους της σύλληψης του, του επέστησε την προσοχή του στον Νόμο, αυτός απάντησε «Έπιασα τα chance μου».
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες. Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη καταστήματος και κλοπή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Του επιβλήθηκαν συνολικά 6 χρόνια φυλάκισης και έτυχε άμεσης αποφυλάκισης μετά από προεδρική χάρη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)