Ανοίγει τα μυστικά της... ΕΔΕΚ η Αστυνομία-Παρέλαση στελεχών από το ΤΑΕ

Παρέλαση ΕΔΕΚιτών από το ΤΑΕ Αρχηγείου αναμένεται να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες, αφού μετά την διήμερη και πολύωρη κατάθεση του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη, οι ανακριτές τις υπόθεσης όταν ολοκληρώσουν την αξιολόγηση των όσων είπε, θα καλέσουν για κατάθεση στελέχη της ΕΔΕΚ, τόσο από το Πολιτικό Γραφείο όσο και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης πέρασε το Σαββατοκύριακο στο ΤΑΕ Αρχηγείου. Το Σάββατο κατέθετε από τις 11 μέχρι τις επτά το απόγευμα, ενώ την Κυριακή από τις οκτώ και τριάντα μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Στην πολύωρη κατάθεση του, ο ευρωβουλευτής, αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στο καθεστώς λειτουργίας του πολιτικού του γραφείου στη Λευκωσία, στην ενασχόληση του με την επιχείρηση antismoking πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής, καθώς και στη μεταβίβαση των μετοχών της επιχείρησης, πριν από πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση Παπαδάκη-Αγγίζουν πολλούς οι καταγγελίες του

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαδάκης αναφέρθηκε και στα όσα διημείφθησαν πριν και μετά τις Ευρωεκλογές, στα όσα συμφώνησε και στα όσα διαφώνησε με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ έδωσε και τους δικούς του ισχυρισμούς, αναφορικά με το επίμαχο βίντεο που διέρρευσε από άγνωστο αποστολέα και δείχνει την παγίδα που έστησαν στη συνεργάτιδά του.

Το συγκεκριμένο θέμα του βίντεο ο κ. Παπάδακης το συνδέει και με όσα έλαβαν χώρα εν τη απουσία του από το Πολιτικό Γραφείο και τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ, κατά την εξέταση του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας που στην προκειμένη περίπτωση, ήταν ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εν λόγω συνεδριάσεις φαίνεται να παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να συνδέονται με το βίντεο, με τους ανακριτές της υπόθεσης να καλούνται να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ των γεγονότων για να διαφανεί αν υπάρχει η οποιαδήποτε σύνδεση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαπιστώθηκαν εύλογες υπόνοιες και άρχισε η λήψη κατάθεσης από Παπαδάκη

Πάντως οι Αρχές, μέχρι στιγμής, δεν εντόπισαν τον άγνωστο «Free Grade», που ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο και το διέρρευσε στα ΜΜΕ.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης αναφέρθηκε και στις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΕΔΕΚ, ο οποίος άφηνε υπονοούμενα για ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος από τον ευρωβουλευτή. Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, είπε πως ο Δημήτρης Παπαδάκης «με διάφορες παραστάσεις, ας τις χαρακτηρίσω όχι αληθείς παραστάσεις, επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδότηση μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση. Αυτό είναι παράνομο και παράτυπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι την έστησαν με κρυφές κάμερες στον Παπαδάκη-Εμπλέκουν αστυνομικό

Επίσης, καθοριστικής σημασίας θεωρούνται οι καταθέσεις που θα ληφθούν τόσο από τα μέλη του Πειθαρχικού όσο και από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, που θα κληθούν να καταθέσουν μεμονωμένα ενώπιον των ανακριτών και να απαντήσουν ο καθένας σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου θα κληθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος ώστε να καταθέσει και να προβάλει τη δική του θέση στα όσα κατήγγειλε ο Δημήτρης Παπαδάκης, ενώ όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, δεν χρειάζεται να αρθεί η ασυλία του για να ληφθεί κατάθεση.

Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων από τα στελέχη της ΕΔΕΚ, ακολούθως ο φάκελος θα πάει στη Νομική Υπηρεσία, ώστε ο Γενικός Εισαγγελέας θα αποφασίσει κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα και για ποιους.

Την ίδια ώρα σε ότι αφορά στο βίντεο, το ηλεκτρονικό έγκλημα συνεχίζει τις έρευνες ώστε να εντοπίσει τον δημιουργό του, ενώ υπενθυμίζεται πως έχει ερευνηθεί και ανακριθεί ο ένας εκ των αστυνομικών του Μαρίνου Σιζόπολου, τον οποίο έδειξε ως ύποπτο η συνεργάτιδα του Παπαδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κίνηση ματ Παπαδάκη, ο μονόδρομος για Σιζόπουλο και ο… σκοτεινός Free Great

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)