Κυριακή 29 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση Παπαδάκη-Αγγίζουν πολλούς οι καταγγελίες του

  16/02/2020 19:30
Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση Παπαδάκη-Αγγίζουν πολλούς οι καταγγελίες του

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση Παπαδάκη-Αγγίζουν πολλούς οι καταγγελίες του

  16/02/2020 19:30
Πέραν των δέκα ωρών διήρκεσε το δεύτερο μέρος της κατάθεσης του Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη στην Αστυνομία, αναφορικά με τις καταγγελίες του για εύλογες υπόνοιες για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και την πιθανή σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης κατέθετε από τις οκτώ και τριάντα το πρωί μέχρι πριν από λίγο στους ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση, καταγράφοντας με λεπτομέρεια τα γεγονότα από την αρχή της διαμάχης του με τον Μαρίνο Σιζόπουλο μέχρι την εκλογή του, τις διαφωνίες που ακολούθησαν, τη διαγραφή του και τέλος τη διαρροή του επίμαχου βίντεο και τις καταγγελίες του.
 
Μάλιστα, στη σημερινή κατάθεση του ο ευρωβουλευτής κατέθεσε στους ανακριτές και σειρά εγγράφων με τα οποία ενίσχυσε τα όσα ανέφερε μεταξύ των οποίων και έγγραφα που έχουν να κάνουν με τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, καθώς και έγγραφα που έχουν να κάνουν με το καθεστώς ενοικίασης του πολιτικού του γραφείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαπιστώθηκαν εύλογες υπόνοιες και άρχισε η λήψη κατάθεσης από Παπαδάκη
 
Υπενθυμίζεται, ότι προηγήθηκε χθες η συνάντησή του με τον Αρχηγό Αστυνομίας ενώ ακολούθως κατέθετε για άλλες έξι ώρες ενώπιον των ανακριτών.
 
Μετά και το σημερινό, δεύτερο μέρος της κατάθεσης Παπαδάκη, οι ανακριτές της υπόθεσης θα προχωρήσουν σε αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού και ακολούθως θα αποταθούν στο Γενικό Εισαγγελέα, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
 
Οι καταγγελίες Παπαδάκη κρίνονται ως εξαιρετικά σοβαρές, και ενδεχομένως, σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του Μαρίνου Σιζόπουλου, να αγγίζουν και άλλα στελέχη που συμμετέχουν σε όργανα της ΕΔΕΚ.
 
Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται, μέλη κυρίως του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος, να περάσουν τη Πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου για να καταθέσουν.

Σε παράλληλο ποινικό μέτωπο, συνεχίζονται και οι έρευνες σε σχέση με το βίντεο από την παγίδα που στήθηκε σε συνεργάτιδα του Δημήτρη Παπαδάκη, το οποίο ανέβηκε στο διαδίκτυο από ψεύτικο λογαριασμό που έφερε το όνομα «Free Great», ενώ ακολούθως στάλθηκε σε ΜΜΕ και ανέβηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Όπως είχε μεταδώσει ο REPORTER, η παραπονούμενη στην καταγγελία της στην Αστυνομία, έδειξε ως πιθανό ύποπτο τον ένα εκ των αστυνομικών του Μαρίνου Σιζόπουλου, ενώ ανέφερε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που την είχαν επισκεφτεί.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι την έστησαν με κρυφές κάμερες στον Παπαδάκη-Εμπλέκουν αστυνομικό
 
Στην Αστυνομία για κατάθεση κλήθηκε ο ένας εκ των αστυνομικών του προέδρου της ΕΔΕΚ, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, ενώ παράλληλα ερευνήθηκε.
 
Στο εν λόγω βίντεο σε κάποια στιγμή, φαίνεται μέρος του προσώπου του δήθεν πελάτη που ήθελε να αγοράσει αντικαπνιστικό εξοπλισμό από τη γυναίκα, και ως εκ τούτου, τύγχανε επιστημονικής ανάλυσης, ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση του προσώπου.
 
Την ίδια ώρα, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα επιχειρεί να εντοπίσει το IP Address του «Free Great», νώ λαμβάνεται υπόψη ότι το εν λόγω βίντεο έτυχε επεξεργασίας από ειδικό, καθώς είχε γίνει μοντάζ με πλάνα από την κρυφή κάμερα, με παλαιότερες δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδάκη, αλλοιώθηκε η φωνή του δήθεν πελάτη και είχαν μπει αγγλικοί υπότιτλοι.
 
Σημειώνεται πως το βίντεο, με βάση τα όσα καταγράφονται, λήφθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ένα μήνα δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές, ωστόσο διέρρευσε στις 13 Φεβρουαρίου 2020.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακρίθηκε και ερευνήθηκε ο αστυνομικός του Σιζόπουλου-Αρνείται ανάμιξη
 
Εν αναμονή για δικαστικές μάχες
Την ίδια ώρα που η Αστυνομία που άρχισε έρευνες για τις καταγγελίες Παπαδάκη, οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή ετοιμάζονται να σύρουν τον Μαρίνο Σιζόπουλο στα Δικαστήρια, καλώντας να τεκμηριώσει τα λεγόμενα του.
 
Πέραν της προσφυγής για γνωμάτευση από το Δικαστήριο σε σχέση με την συμφωνία που υπέγραψαν προεκλογικά ο Παπαδάκης και o Σιζόπουλος, ως προς το εάν αυτή είναι παράνομη ή όχι, o ευρωβουλευτής ετοιμάζει προσφυγή σε σχέση με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
 
Παράλληλα, προχωρεί με την καταχώρηση αγωγών κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου, για συκοφαντικές δηλώσεις και δυσφήμηση.
 
Σε όλες τις δικαστικές μάχες, η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαδάκη, αναμένεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να καταθέσει στοιχεία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να τεκμηριώσει τα λεγόμενα του, οδηγώντας έτσι τον Μαρίνο Σιζόπουλο σε μονόδρομο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας