Έκτακτη σύσκεψη για ΕΔΕΚ και στημένα,oδηγίες για τις καταγγελίες Παπαδάκη

Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα που έχει να διαχειριστεί τις τελευταίες μέρες η Αστυνομία, αφού μετά τις συλλήψεις Μασιά και Κωνσταντίνου για τον αγώνα Οθέλλος-Αγία Νάπα και κατ’ επέκταση τους στημένους αγώνες που μαστίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο, μαίνεται και το μέτωπο ανάμεσα σε Σιζόπουλο και Παπαδάκη.

Ως εκ τούτου, η ηγεσία της Αστυνομίας κάλεσε αύριο έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο, στην οποία θα συμμετάσχει ολόκληρη η ηγεσία της Αστυνομίας, οι ανακριτικές ομάδες και μέλη του ΤΑΕ., ώστε να υπάρξει συντονισμός για τα τρέχοντα θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και νέα στοιχεία στην Αστυνομία για τον ύποπτο στημένο αγώνα παρέδωσε η ΚΟΠ

Οι αρμόδιοι, αναμένεται να ενημερώσουν εξάλλου την ηγεσία για την πορεία των ερευνών, τόσο στην υπόθεση των στημένων αγώνων, όσο και στην υπόθεση της ΕΔΕΚ και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα στις δύο υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανείς διαστάσεις-Καταγγελία για εγκληματική οργάνωση και παράνομο βίντεο

Την ίδια ώρα, ο Αρχηγός Αστυνομίας, μετά το δημόσιο κάλεσμα Παπαδάκη, ο οποίος προέβη σε σοβαρές καταγγελίες κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου, έδωσε οδηγίες όπως ο Ευρωβουλευτής κληθεί άμεσα στην Αστυνομία για να καταθέσει γραπτώς τους ισχυρισμούς του και να παραθέσει στοιχεία προς διερεύνηση.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, μπροστά στην άρνηση του Μαρίνου Σιζόπουλου να καταθέσει στοιχεία και να αποδείξει τα όσα του καταλογίζει, περνά στο επόμενο στάδιο της αντεπίθεσης του, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και δείχνοντας τον, ως ύποπτο για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: To μπαλάκι στον Γενικό Εισαγγελέα μετά την άρνηση Σιζόπουλου να καταθέσει στοιχεία στην Αστυνομία

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδάκης κάλεσε να διερευνήσει τα ακόλουθα:

Πρώτον, την δημόσια δήλωση του κ. Σιζόπουλου με την οποία μου επιρρίπτει ρητά αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα, «…επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μία ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση..».

Δεύτερον την απόφαση του στημένου Πειθαρχικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα την αναφορά «..από πλευράς του μάρτυρα κατηγορίας (κ. Σιζόπουλου) κατατέθηκε αριθμός τεκμηρίων με τα οποία πιστοποιείται η εν λόγω συστέγαση».

Τρίτον το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα πιο πάνω δείχνουν εύλογες υποψίες άμεσης εμπλοκής και γνώσης του κ. Σιζόπουλου στην απόσπαση των στοιχείων, τα οποία προφανώς αποσπάστηκαν παράνομα και για παράνομο σκοπό. Άλλωστε, στο βίντεο φαίνονται και αποκαλύπτονται πρόσωπα, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με τον κ. Σιζόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι την έστησαν με κρυφές κάμερες στον Παπαδάκη-Εμπλέκουν αστυνομικό

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Παπαδάκη, «με δεδομένη την άρνηση του κ. Σιζόπουλου να δώσει όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία τα οποία ο ίδιος άλλωστε κατάθεσε στο Πειθαρχικό και μάλιστα ως ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, για να ερωτηθεί προφανώς, κάτω υπό ποιες συνθήκες τα συνέλεξε και από ποιους και με ποιο τρόπο, προκύπτουν εύλογες υποψίες εναντίον του για τα εξής αδικήματα:

Κατάρτισης πλαστών αποδεικτικών στοιχείων ως προνοεί το άρθρο 116 του Ποινικού Κώδικα.

Δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων ως προνοεί το άρθρο 50 του Ποινικού Κώδικα.

Δυσφήμησης αξιωματούχου και στην συγκεκριμένη περίπτωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προνοεί το άρθρο 68 του Ποινικού Κώδικα.

Συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων ως προνοεί το άρθρο 63Β του Ποινικού Κώδικα. Συνομωσίας για διάπραξη Κακουργημάτων και/ή Αδικημάτων ως προνοούν τα άρθρα 371 και 372 του Ποινικού Κώδικα».

Σημειώνεται πως τελικά ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, παρά μόνο μια γραπτή δήλωση, διαμηνύοντας παράλληλα πως το θέμα το θεωρεί λήξαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βροχή παραιτήσεων στην ΕΔΕΚ-Άλλοι επτά έφυγαν πυροβολώντας τον Σιζόπουλο

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί