Στις Κεντρικές Λουρουτζιάτης και άλλοι τρεις, ένοχοι για το πάρτι με μίζες

Ένοχοι κρίθηκαν από το Κακουργιοδικείο ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου και Οικονομικός Σύμβουλος του ΧΥΤΑ Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης, οι δημόσιοι λειτουργοί στο Υπουργείο Εσωτερικών Μιχάλης Πάντης και Γεώργιος Κουλλαπής, και η εταιρεία Helector Cyprus Ltd, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.
 
Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στις Κεντρικές φυλακές, μέχρι την επιβολή της ποινής του, η οποία θα ανακοινωθεί στις 25 Φεβρουαρίου.
 
Σημειώνεται πως ο πέμπτος κατηγορούμενος, Αντώνιος Κουρουζίδης, αθωώθηκε.
 
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το 2016 , έκτοτε πέντε πρόσωπα καταδικάστηκαν, δύο πρόσωπα αθωώθηκαν το Μάρτιο του 2019 και δύο το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε καμία υπόθεση εναντίον τους ( Θ. Λώλος, Εταιρεία Enviroplan).

Συγκεκριμένα στην  υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί μετά από παραδοχή οι Σάββας Βέργας σε διετή φυλάκιση, Δημήτρης Γιαννακόπουλος 18 μήνες με αναστολή, Χριστάκης Πέτρου 10 μήνες με αναστολή, Ιμάντ Μπακλέ σε 10 μήνες με αναστολή και ο Ευτύχιος Μαληκκίδης σε δεκαπεντάμηνη φυλάκιση.
 
Σημειώνεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε όπως και ο διευθυντής της Θεοφάνης Λώλος, απαλλάχθηκαν από τις δύο κατηγορίες και αθωώθηκαν. Συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Λώλος και η Enviroplan αντιμετώπιζαν από κοινού την κατηγορία που αφορά το αδίκημα της απάτης, ενώ η εταιρεία αντιμετώπιζε και την κατηγορία της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Τις δύο αυτές κατηγορίες αντιμετώπιζε και η Helector Cyprus Ltd,  κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, η οποία επίσης αθωώθηκε και απαλλάχθηκε των κατηγοριών αυτών.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλάμβανε 83 κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα συνωμοσίας προς καταδολίευση, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, της αθέμιτης απόκτησης περιουσίας, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, της κατάχρησης εξουσίας, της δωροληψίας και επίδειξης εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της αθέμιτης απόκτησης περιουσιακού οφέλους από λειτουργό του δημοσίου και της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Δειτε Επισης

Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields