Τετάρτη 21 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στις Κεντρικές Αλεξούι και Ρούντολφ, εγκρίθηκε η κράτησή τους μέχρι τη δίκη

  06/02/2020 10:28
Στις Κεντρικές Αλεξούι και Ρούντολφ, εγκρίθηκε η κράτησή τους μέχρι τη δίκη

Στις Κεντρικές Αλεξούι και Ρούντολφ, εγκρίθηκε η κράτησή τους μέχρι τη δίκη

  06/02/2020 10:28
Την απόφαση του ανακοινώνει αυτή τη στιγμή το Δικαστήριο, σε σχέση με την κράτηση του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Ντίντι Ρούτνολφ , οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για την απόπειρα φόνου κατά του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας» που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα περί… φιλίας, η βεντέτα με φόντο τη δολοφονία Άντη και ο πολυπρόσωπος δράστης

Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, Άντρος Πελεκάνος, παραπέμποντας το Δικαστήριο σε σχετικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με αντιφατική μαρτυρία στην οποία βασίζεται μια υπόθεση, ανέφερε πως εάν εγκριθεί το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, αυτό συνεπάγεται με την παραβίαση της σχετικής νομολογίας.

Ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, έφερε και ο δικηγόρος του Ρούντολφ, παρά το γεγονός ότι σε περίπτωση που δεν διαταχθεί η κράτηση του, θα επιστρέψει πίσω στις Κεντρικές, αφού κρατείται ως υπόδικος για την υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.

Η Δημόσια Κατήγορος, Έλενα Κληρίδου, ανέφερε στο Δικαστήριο πως σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι, υπάρχει κίνδυνος διαφυγής, καθώς και επηρεασμός μαρτύρων, αφού όπως είπε, «όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ήταν φίλοι».
 
LIVE η απόφαση

 
*Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν οι δύο ύποπτοι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.
 
*Στις 11 το Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του, ενώ στην αίθουσα θα βρίσκονται και πάλι μόνο δημοσιογράφοι, δικηγόροι και αστυνομικοί.
 
*Η θέση της υπεράσπισης είναι πως οι δύο ύποπτοι δεν πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τη δίκη, επιχειρηματολογώντας γύρω από την αντιφατική μαρτυρία του θύματος της απόπειρας φόνου και παραπέμποντας σε σχετικές νομολογίες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας