Μετά τη δικαστική μάχη… η απόφαση του Δικαστηρίου για την κράτηση Μαυρομιχάλη

Με τον πιο έντονο τρόπο, η υπεράσπιση του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Ντίντι Ρούντολφ, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για την απόπειρα φόνου κατά του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας» που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας, κάλεσαν το Δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για κράτηση τους ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα περί… φιλίας, η βεντέτα με φόντο τη δολοφονία Άντη και ο πολυπρόσωπος δράστης

Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, Άντρος Πελεκάνος, παραπέμποντας το Δικαστήριο σε σχετικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με αντιφατική μαρτυρία στην οποία βασίζεται μια υπόθεση, ανέφερε πως εάν εγκριθεί το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, αυτό συνεπάγεται με την παραβίαση της σχετικής νομολογίας.

Ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, έφερε και ο δικηγόρος του Ρούντολφ, παρά το γεγονός ότι σε περίπτωση που δεν διαταχθεί η κράτηση του, θα επιστρέψει πίσω στις Κεντρικές, αφού κρατείται ως υπόδικος για την υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.

Η Δημόσια Κατήγορος, Έλενα Κληρίδου, ανέφερε στο Δικαστήριο πως σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι, υπάρχει κίνδυνος διαφυγής, καθώς και επηρεασμός μαρτύρων, αφού όπως είπε, «όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ήταν φίλοι».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι σχεδιαζόμενες δολοφονίες, η αλλαγή στάσης και η… κομμώτρια

Αλλότρια κίνητρα βλέπει η υπεράσπιση
 
Κατά την πολύωρη αγόρευση του ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, ανέφερε για άλλη μια φορά πως πίσω από την υπόθεση κρύβονται αλλότρια κίνητρα, κυρίως σε σχέση με τις καταθέσεις των δύο βασικών μαρτύρων κατηγορίας, εκ των οποίων ο ένας είναι το θύμα της απόπειρας φόνου.

Ο «Γλύκας» είχε ισχυριστεί το 2017 πως ο δράστης ήταν ένας Ρώσος, με τον οποίο ήταν φίλοι στο facebook και μπορεί να τον αναγνωρίσει, ενώ στη συνέχεια έδειξε πρόσωπο αλβανικής καταγωγής, ταυτοποιόντας την φωτογραφία του που δόθηκε στην δημοσιότητα ως καταζητούμενος.

Ο παραπονούμενος στη νέα του κατάθεση, στην οποία προέβη αφότου ενημερώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Αστυνομία ότι ήταν στόχος δολοφονίας (σ.σ την ίδια ενημέρωση έτυχε και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης), ανέφερε πως ο δράστης ήταν ο Ρούντολφ, τον οποίο δεν κατονόμασε τότε, αφού «δεχόταν πιέσεις».

Επίσης έδειξε ως ηθικούς αυτουργούς των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως «Σήφης», με τους οποίους ήταν φίλος, με τον δικηγόρο Άντρο Πελεκάνο, να διερωτάται πως γίνεται να γνώριζε να έκανε παρέα μαζί τους, να πήγαιναν σε καφετέριες και εστιατόρια, ενώ γνώριζε πως ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Η υπεράσπιση των υπόπτων αναφέρθηκε αναλυτικά στις αντιφατικές μαρτυρίες του «Γλύκα», ενώ σε ότι αφορά την κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα, ανέφεραν πως αυτή είναι εκδικητική, αφού ο Αλέξης Μαυρομιχάλης ήταν το πρόσωπο που τον ενέπλεξε στην δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή και βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η… κομμώτρια

Στη νέα του κατάθεση ο «Γλύκας», σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, είπε πως «για όλα φταίει η κομμώτρια», ισχυριζόμενος πως «κομμώτρια» είναι το παρατσούκλι του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Παράλληλα λήφθηκε κατάθεση από φίλο του «Γλύκα», ο οποίος επίσης ισχυρίστηκε πως γνωρίζει από τον παραπονούμενο, πως το παρατσούκλι «κομμώτρια», φέρει ο Αλέξης Μαυρομιχάλης.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε Δημόσια Κατήγορο, Έλενα Κληρίδου, ενώπιον της Αστυνομίας, υπάρχει κατάθεση από την αδελφή του «Γλύκα», η οποία ανέφερε πως όταν ο αδερφός της όταν ξύπνησε στο Νοσοκομείο, μετά την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε εναντίον του, έλεγε «γ… των Αλέξη».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η διαμάχη για τις συλλήψεις Αλεξούι-Ρούντολφ, οι ανατρεπτικές μαρτυρίες και στο βάθος… μεταγραφές
 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)