Ανανέωση διατάγματος και πρόσω ολοταχώς για δίκη ο καθ΄ ομολογία συζυγοκτόνος

Στο Δικαστήριο για ανανέωση διατάγματος προσωποκράτησης του και μετά πρόσω ολοταχώς σε δίκη, ο 42χρονος Χουσεΐν Φαρούχ ο οποίος τελικά παραδέχθηκε πως αυτός σκότωσε εν ψυχρώ την εν διαστάσει σύζυγο του, με κίνητρο της δολοφονίας την παθολογική του ζήλια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το «άλλοθι» με στρατηγική του συζυγοκτόνου και τα επόμενα βήματα των ανακριτών
 
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου ζήτησαν την ανανέωση της κράτησής του, για άλλες έξι μέρες, διάταγμα το οποίο ενέκρινε το Δικαστήριο, ώστε να ολοκληρωθεί η διερεύνηση και να έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, προτού καταχωρήσουν την υπόθεση.
 
Αυτό θα γίνει εφικτό εντός των επόμενων ημερών και ως εκ τούτου, μετά την εκπνοή του δεύτερου διατάγματος προσωποκράτησης του, ο 42χρονος θα παραπεμφθεί σε δίκη, αντιμέτωπος με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης ισόβιας κάθειρξης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσφιξε ο κλοιός και έσπασε ο συζυγοκτόνος-Όσα ομολόγησε
 
Ωστόσο, ο 42χρονος που έσπασε και ομολόγησε τη δολοφονία, αρνείται πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως όταν εισήλθε στην οικία της 31χρονος με το αντικλείδι που είχε στην κατοχή του, την είδε με άλλο πρόσωπο που δεν γνώριζε και «θόλωσε». Τότε, όπως ισχυρίστηκε, ο άγνωστος άντρας έφυγε και ακολούθησε καβγάς με την εν διστάσει σύζυγο του, ενώ σε κάποια στιγμή άρπαξε το μαχαίρι και της το κάρφωσε στο στήθος. Ισχυρισμός ο οποίος δεν πείθει τους ανακριτές αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρίτο πρόσωπο που βρισκόταν στην οικία, ωστόσο διερευνάται.
 
O 42χρονος αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη για φόνο εκ προμελέτης, ενώ εναντίον του υπάρχει και μαρτυρία από πρόσωπο που συσχετίστηκε πρόσφατα μαζί του, για περίοδο 2-3 συνεχόμενων μερών, όπου ανέφερε πως ο ύποπτος του εξηγούσε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το θύμα, στην παρουσία ακόμη ενός προσώπου, αναφέροντας του επανειλημμένως τη φράση «εν να τη σφάξω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ταξίδεψε σε ξύλινη βάρκα με τα παιδιά για να τον βρει και αυτός την σκότωσε

Βασική μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του 42χρονου αναμένεται να αποτελέσει η επτάχρονη κόρη του, η οποία είχε ακούσει φωνές, ξύπνησε και τότε είδε τον πατέρα της να μαχαιρώνει την 31χρονη, η οποία επιχειρούσε να επουλώσει το τραύμα της, χωρίς όμως να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.
 
Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα διαπράχθηκε στις πέντε το πρωί, την ώρα που στην οικία βρίσκονταν τα τρία εκ των επτά παιδιών της οικογένειας (σ.σ. δύο από αυτά διαμένουν στη Συρία), τα οποία μετά τη δολοφονία ο 42χρονος τα μετέφερε στην οικία του αδελφού του, εκεί όπου διέμεναν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.
 
Το άψυχο σώμα της 31χρονης βρέθηκε γύρω στις 9 και 40 το πρωί από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας, το οποίο παρακολουθούσε την οικογένεια, αφού η 31χρονη ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
 
Ο 42χρονος εντοπίστηκε τέσσερις μέρες αργότερα σε υποστατικό που διαμένουν Σύριοι στη Λεμεσό, από τους οποίους ζήτησε καταφύγιο και βοήθεια για να διαφύγει στα κατεχόμενα.  Κανένας από τους ενοίκους δεν τον γνώριζε και τους συστήθηκε με ψεύτικο όνομα.
 
Ωστόσο, στη συνέχεια, κάποιος από τους ενοίκους αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για το δημοσιευμένο στα ΜΜΕ καταζητούμενο πρόσωπο και ενημέρωσε και τους υπόλοιπους συγκατοίκους του.
 
Τότε εκεί στην κατοικία, τον πληροφόρησαν ότι τον αντιλήφθηκαν και ο 42χρονος τους φέρεται να τους ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύζυγο του για θέματα τιμής.
 
Ακολούθως, οι Σύριοι φρόντισαν και ενημέρωσαν την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν εκεί και τον συνέλαβαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα στοιχεία που δείχνουν προμελέτη, η μεταφορά των παιδιών και το τηλεφώνημα

Δειτε Επισης

Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα