Κρυβόταν πίσω από ψεύτικους λογαριασμούς και διέρρεε στο διαδίκτυο βίντεο με γυμνά παιδάκια

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών σε 42χρονο, αφού τον βρήκε ένοχο σε κατηγορία κατοχής στο κινητό του τηλέφωνο τεσσάρων αρχείων με εικόνες παιδικής πορνογραφίας.
 
Σε γραπτό ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου αναφέρεται ότι «τα παιδιά που απεικονίζονται στα αρχεία είναι ηλικίας κάτω των 13 ετών» και ότι επέβαλε επίσης στον 42χρονο συντρέχουσες ποινές φυλάκισης δύο ετών σε δύο άλλες κατηγορίες κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.
 
Το Δικαστήριο έλαβε την απόφαση του αφού συνεκτίμησε σειρά μετριαστικών και άλλων στοιχείων, καθώς και τη σχετική νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε 42χρονο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας
 
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, «ο κατηγορούμενος, που είναι λευκού ποινικού μητρώου, ομολόγησε και παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, ενώ μετά τη διαγραφή των αρχείων από το κινητό του τηλέφωνο, δεν γνώριζε πως το πορνογραφικό υλικό βρισκόταν ακόμη στη συσκευή του, μετά την επίμαχη περίοδο δηλαδή από τις 28.10.2018 μέχρι τις 20.11.18».
 
Το Κακουργιοδικείο εξέδωσε επίσης «διάταγμα κατά του κατηγορουμένου με το οποίο απαγορεύεται σε αυτόν για τα επόμενα 20 έτη από σήμερα, να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών ή σε χώρο που γειτνιάζει με τον τόπο άλλων παιδιών είτε με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά».
 
Ακόμα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου «διέταξε αμέσως τον τερματισμό τυχόν απασχόλησης του κατηγορουμένου σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά κάτω των 18 ετών».
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 42χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2019 από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.
 
Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν στην Αστυνομία από την Europol, σύμφωνα με τις οποίες πρόσωπο που χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς σε διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε στους λογαριασμούς του, αριθμό ηλεκτρονικών αρχείων βίντεο και φωτογραφίας, με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
 
Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις για ταυτοποίηση του υπόπτου, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον του 42χρονου.
 
Αφού εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψής του και έρευνας της κατοικίας του, στην επαρχία Λάρνακας, η Αστυνομία στις 7 Ιουλίου 2019, εντόπισαν τον 42χρονο και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του η Αστυνομία εντόπισε και παρέλαβε για δικανικές εξετάσεις ένα κινητό τηλέφωνο.
 
Σε έρευνα στον τόπο διαμονής του εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τύπου ταμπλέτα (tablet).
 
Από περαιτέρω εξετάσεις του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ήταν ο κάτοχος τριών διαδικτυακών λογαριασμών πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και ότι είχε κατεβάσει από άλλους λογαριασμούς, ηλεκτρονικά αρχεία βίντεο και φωτογραφίας με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαστούκι ΕΔΑΔ στην Κύπρο για τον θάνατο του 26χρονου στρατιώτη στη Λεμεσό

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα