Αύξησε την ποινή σε παιδεραστή το Ανώτατο-Κακοποιούσε παιδάκι με νοητική στέρηση

Από τέσσερα σε επτά χρόνια αύξησε την ποινή το Ανώτατο Δικαστήριο σε κατηγορούμενο που καταδικάστηκε για κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση 14χρονης, η οποία παρουσιάζει ήπια νοητική αδυναμία.
 
Ο 46χρονος πατέρας δύο παιδιών, κατά τον ουσιώδη χρόνο, 2016-2017, ήταν νυμφευμένος με την πρώτη εξάδελφη της μητέρας της ανήλικης, ενώ η οικία του ήταν δίπλα από το σπίτι της οικογένειας της 14χρονης.
 
Η ανήλικη, λόγω των σχέσεων των δύο οικογενειών, επισκεπτόταν συχνά το σπίτι του κατηγορούμενου, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος κάθε προσφερόμενη ευκαιρία, είτε της έδειχνε πορνογραφικό υλικό σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, είτε προέβαινε σε άσεμνες πράξεις, είτε αυνανιζόταν μπροστά της. 
 
Παρά την αντίδραση της ανήλικης, όταν της έδειχνε πορνογραφικό υλικό, που του έλεγε, «γιατί μου τα δείχνεις τούτα τα πράγματα;  Έννεν για την ηλικία μου» και ενώ ήθελε να φύγει, ο 46χρονος δεν την άφηνε, ενώ σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις, κατά το 2016-2017, αυνανίστηκε μπροστά της.
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στα ευρήματα του Κακουργιοδικείου, σε μια περίπτωση που στην οικία βρισκόταν η θεία του παιδιού και είχε ακούσει φωνές από την ανήλικη, ρώτησε τον 46χρονο, «τι κάμνεις του μωρού;», με τον ίδιο να αρνείται ότι την παρενόχλησε.
 
Η 14χρονη, δεν ανέφερε στη θεία της τι συνέβη εκείνη τη στιγμή, ούτε σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας της. Ωστόσο, αποκάλυψε στη θεία της μετά από κάποιες μέρες ότι της έδειχνε ταινίες με πορνογραφικό περιεχόμενο, χωρίς όμως να της αναφέρει και τις άσεμνες επιθέσεις σε βάρος της.

Το καλοκαίρι του ιδίου έτους (2016), η 14χρονη ενώ βρισκόταν σε πισίνα με τον κατηγορούμενο, τα δύο παιδιά του και μια φίλη τους, ο 46χρονος κατέβασε το μαγιό της 14χρονος, ωστόσο προτού να προλάβει να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, η ανήλικη  διέφυγε, κολυμπώντας κάτω από το νερό.

Η 14χρονη, επίσης δεν ανέφερε τίποτα σε κανένα, ενώ οι αποτρόπαιες πράξεις του κατηγορούμενου δεν σταμάτησαν εκεί. Σε αρκετές περιπτώσεις της επεδείκνυε τα γεννητικά του όργανα.

Τελικά, τον Ιούνιο του 2017, η 14χρονη αφού μίλησε στην μητέρα της, προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε ρήξη παρθενικού υμένα.

Ο 46χρονος καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ωστόσο τόσο η Κατηγορούσα Αρχή όσο και ο καταδικασθείς εφεσίβαλαν την απόφαση.

Το Ανώτατο, αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, χαρακτήρισε τις πράξεις του 46χρονου «χυδαίες», τονίζοντας πως «τραυμάτισε με χυδαίο τρόπο τον ψυχικό της κόσμο και προκαλώντας της μετατραυματικό στρες». 
 
Το Ανώτατο σημειώνει στην απόφαση τού ότι το πρωτόδικο δικαστήριο προσέγγισε τις εν λόγω κατηγορίες με την «παραδοσιακή» αντίληψη ότι οι άσεμνες πράξεις ενός άνδρα που στρέφονται εναντίον μιας γυναίκας δεν στοιχειοθετούν «επίθεση» όταν αυτές δεν συνοδεύονται από οποιαδήποτε άλλη παράνομη ενέργεια απ` αυτές που (ενδεικτικά) εντόπισε η νομολογία. Το Ανώτατο απέφυγε ωστόσο να επεκταθεί επί του θέματος, εφόσον το ζήτημα δεν είχε εγερθεί από τη Δημοκρατία στην έφεση της, επισημαίνοντας το για προβληματισμό για μελλοντικούς σκοπούς.

Για την υπόθεση κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας ο ανακριτής της υπόθεσης, η ανήλικη, ο ιατροδικαστής και η κλινικός ψυχολόγος, οι οποίοι κρίθηκαν αξιόπιστοι από το πρωτόδικο Δικαστήριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022