Επιμένει η 19χρονη Βρετανίδα-«Προσπαθούσα να ξεφύγω, ήταν σαν μια αγέλη λύκων»

Η 19χρονη Βρετανίδα, που καταδικάστηκε για την ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα, από 12 Ισραηλινούς, αποκαλύπτει σε συνέντευξή της, στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», τα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της κράτησής της. «Απλά ήθελα να πεθάνω».
 
Στην πρώτη της συνέντευξη, μετά το πέρας της δίκης και της επιστροφής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, η 19χρονη δίνει τη δική της εκδοχή για την υπόθεση και αναφέρεται στην επίθεση που δέχτηκε από τους νεαρούς, λες και ήταν «μια αγέλη λύκων».
 
Η ίδια περιγράφει με λεπτομέρειες πως ένας από τους νεαρούς, που όπως υποστηρίζει της επιτέθηκαν, χρησιμοποίησε το γόνατό του για να την κρατήσει κάτω στο κρεβάτι, ενώ ένας φίλος του ήταν έτοιμος να την βιάσει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίνει συνέχεια η 19χρονη Βρετανίδα-Άσκησαν έφεση οι δικηγόροι της
 
«Νόμιζα πως δεν θα έβγαινα από εκεί μέσα. Νόμιζα πως θα πεθάνω. Δεν ξέρω πόσοι από τους δώδεκα με βίασαν, δεν μπορούσα να μετρήσω. Είχαν σταθεί σε ουρά. Ήταν ενθουσιασμένοι. Μιλούσαν και φώναζαν στα εβραϊκά. Προσπαθούσα να τους αντισταθώ και να τους ξεφύγω αλλά δεν μπορούσα. Ήταν σαν μια αγέλη λύκων».
 
Η 19χρονη επέστρεψε στο σπίτι της, μετά την επιβολή της ποινής της, για ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή και στη συνέντευξή της αναφέρθηκε και στον τρόπο που της φέρθηκαν οι Αρχές και, όπως η ίδια αναφέρει, την ανάγκασαν να «μαρτυρήσει» πως η καταγγελία για βιασμό ήταν ψεύτικη.
 
Ακολούθησε μια δικαστική διαδικασία, η οποία διήρκησε έξι μήνες και έμεινε για πέντε εβδομάδες στην φυλακή.
 
Στη συνέντευξή της η 19χρονη ευχαρίστησε τους ανθρώπους που μάζεψαν 150,000 λίρες για να την απελευθερώσουν.
 
«Εγώ είπα την αλήθεια. Η μάχη τώρα ξεκινά».
Οι ρομαντικές διακοπές
Μετά από κάποιες μέρες που πήγαινε σε πάρτι, η 19χρονη και πέντε φίλοι της βρίσκονταν στο ξενοδοχείο τους και έπιναν, όταν μια ομάδα 10 Ισραηλινών τους πλησίασε. Αργότερα, είχε επαφή με ένα από αυτούς, ο οποίος ήταν γνωστός ως «Sam».
 
Περιγράφει την εμπειρία ως «ρομάντζο των διακοπών». Όπως ανέφερε, συμφώνησε να πάει μαζί του στο δωμάτιό του, στις 2:45 το πρωί, το οποίο μοιραζόταν με άλλους τέσσερις.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποινή με αναστολή στην 19χρονη-«Αποφάσισα να της δώσω δεύτερη ευκαιρία»

«Ήξερα ότι θα φύγει την επόμενη ημέρα και ξεκινήσαμε να φιλιόμαστε. Μετά από πέντε λεπτά, άκουσα την πόρτα του δωματίου να ανοίγει και γύρισα να δω. Τότε με άρπαξε και με πέταξε στο κρεβάτι. Με ακινητοποίησε από τους ώμους, τοποθετώντας εκεί τα γόνατά του και επειδή ήταν δυνατός δεν μπορούσα να κουνηθώ. Μέσα από τα πόδια του, είδα το φως του διαδρόμου, καθώς άνοιγε η πόρτα. Προσπαθούσα να κινηθώ και να κλείσω τα πόδια μου επειδή άρχισα να πανικοβάλλομαι. Ήταν 12 και ήρθαν κοντά στο κρεβάτι. Κάποιοι μου άρπαξαν τους αστραγάλους, κάποιοι κρατούσαν τα γόνατά μου και κάποιου μου έσκισαν τα ρούχα. Προσπαθούσα να σταυρώσω τα πόδια μου και κάθε φορά που το έκανα, ο Sam θύμωνε. Το έκαναν με τη σειρά».
 
Το πρόσωπό της ανέκφραστό, τα μάτια της χωρίς αίσθημα, περιγράφει η Sun την κατάσταση της κοπέλας όταν αναφερόταν στα γεγονότα.
 
«Το μαρτύριο κράτησε 20 λεπτά. Με κάποιο τρόπο κατάφερα να σηκωθώ από το κρεβάτι και να συρθώ στο πάτωμα, σαν καβούρι». Μετά την καταγγελία της, αναφέρει το δημοσίευμα, η Αστυνομία την κατηγόρησε πως ήταν ψέματα.
«Την ανάγκασαν να μαρτυρήσει ότι ήταν ψέματα»
Όπως υποστηρίζει η ίδια, την κάλεσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο αστυνομικό σταθμό και την κράτησαν εκεί για ώρες χωρίς δικηγόρο.

«Ήμουν τρομοκρατημένη και δεν μπορούσα να μιλήσω με την οικογένεια ή τους φίλους μου. Ένας αστυνομικός μου είπε να γράψω και να υπογράψω τη μαρτυρία πως όλα ήταν ψέματα. Όταν δεν ήξερα κάποιες λέξεις και ρώτησα, αυτός άρχισε να φωνάζει “Θα γράψεις ό,τι σου πω εγώ να γράψεις!”. ήξερα από την αρχή ότι κάτι δεν ήταν σωστό με αυτό που υπέγραψα. Πανικοβλήθηκα και είπα σε λειτουργό του αστυνομικού τμήματος τι έγινε, αλλά εκείνη μου είπε πως δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να κάνει. Οι Ισραηλινοί είχαν συλληφθεί, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο σπίτι τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταπέλτης η απόφαση για την 19χρονη, άδειασε το Ματσάκη το Δικαστήριο

Η 19χρονη, όσο βρισκόταν υπό κράτηση, έγραφε σε ημερολόγιο. «Ονειρεύομαι κατά τη διάρκεια της μέρας την κουβέρτα μου στο σπίτι, πως την αισθάνομαι κάτω από τα δάκτυλα μου. Έχω εφιάλτες κάθε βράδυ, τους βλέπω να με βιάζουν. Οι γιατροί μου έγραψαν φαρμακευτική αγωγή, τα παίρνω κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Μετά από μισή ώρα, όταν τα πίνω, δεν νιώθω τίποτα. Ακόμα φοβάμαι, ακόμα αισθάνομαι τα χέρια τους πάνω μου, αλλά θέλω να κοιμηθώ. Το βράδυ ξαπλώνω στο κρεβάτι, αλλά είμαι ξύπνια. Βλέπω τα χέρια τους να με πιάνουν, να με αγγίζουν. Με αηδιάζει η σκέψη».
Πλέον, η κοπέλα έχει επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την παρακολουθεί γιατρός.
 
Όπως δήλωσε «αρχίζω να γνωρίζω τους φίλους μου ξανά. Σκέφτομαι το μέλλον μου. Θα ήθελα να επιστέψω στο Πανεπιστήμιο, αλλά θέλω λίγο χρόνο να αναπνεύσω».

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον