Παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο για τα 645 κιλά ναρκωτικά, αντιμέτωποι μέχρι και με ισόβια

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, παραπέμφθηκε η υπόθεση των 645 κιλών ναρκωτικών, που εξάχθηκαν από την Κύπρο στην Αυστραλία τον περασμένο Ιούνιο και εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόσω ολοταχώς για δίκη ο 30χρονος για τα ναρκωτικά στις φουκούδες

Αφού εξέπνευσε το διάταγμα προσωποκράτησης του 30χρονου ύποπτου, η Αστυνομία καταχώρησε σήμερα την υπόθεση. Κατηγορούμενοι θα βρεθούν τόσο ο 30χρονος, όσο και ο 57χρονος υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος είχε ανακριθεί για την υπόθεση.

Ο 30χρονος, είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης της εταιρείας που εξήγαγε τις φουκούδες στην Αυστραλία και παραδέχεται, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ότι η εταιρεία του ανέλαβε τη συσκευασία και την εξαγωγή των 200 φουκούδων, αλλά αρνείται ότι γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών σε αυτές.

Σε ότι αφορά τον 57χρονο, είναι υπόδικος για την υπόθεση των 84 κιλών κάνναβης που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στον Ύψωνα τον Μάρτιο του 2019.
 
Μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης, η Αστυνομία έκρινε ότι έχει αρκετό μαρτυρικό υλικό που συνδέει και τον 57χρονο με την υπόθεση και ως εκ τούτου, τον παρέπεμψε σε απευθείας δίκη.
 
Πέραν του 57χρονου υπόδικου, στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη δίκη, η οποία ορίστηκε για τις 29 Απριλίου, θα παραμείνει και ο 30χρονος.
 
Σημειώνεται, πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στα χρονικά της Κύπρου και σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τα 84 κιλά ναρκωτικά στον Ύψωνα, στις ναρκοφουκούδες-Η εμπλοκή του 57χρονου

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τα 645 κιλά ναρκωτικά είχαν εξαχθεί από την Κύπρο τον περασμένο Ιούνιο και έφθασαν στην Αυστραλία, περί τα μέσα Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για Αυστραλία αναχωρούν οι ανακριτές της ΥΚΑΝ για τα 645 κιλά ναρκωτικά

Η ΥΚΑΝ, είχε ενημερώσει από το περασμένο καλοκαίρι την ομόλογη της Υπηρεσία στην Αυστραλία και τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί στην Αυστραλία άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για ένα Αυστραλό και ένα Καναδό, ο οποίος έφτασε στην Αυστραλία στις 10 Δεκεμβρίου και επισκέφθηκε την αποθήκη που κρύβονταν τα ναρκωτικά την επόμενη ημέρα. Για καλύτερη συνεννόηση στην συγκεκριμένη υπόθεση, ανακριτές της ΥΚΑΝ είχαν ταξίδεψαν για Αυστραλία και όταν επέστρεψαν, είχαν στην κατοχή τους επιπρόσθετα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το σχέδιο με τα 645 κιλά ecstasy σε φουκούδες και πώς τους την έστησαν οι Αρχές

Σημειώνεται ότι τα 645 κιλά ecstasy, αποτελούν τη μεγαλύτερη ποσότητα για αυτού του είδους τα ναρκωτικά που κατασχέθηκε το 2019 στην Αυστραλία, με την αξία τους να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»