Παρασκευή 21 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

ΑΣΔΥΚ: Οι αυξήσεις σε μερίδα δικηγόρων και εισαγγελέων στη ΝΥ δεν έγιναν με την απαιτούμενη διαφάνεια

  24/01/2020 13:27
ΑΣΔΥΚ: Οι αυξήσεις σε μερίδα δικηγόρων και εισαγγελέων στη ΝΥ δεν έγιναν με την απαιτούμενη διαφάνεια

ΑΣΔΥΚ: Οι αυξήσεις σε μερίδα δικηγόρων και εισαγγελέων στη ΝΥ δεν έγιναν με την απαιτούμενη διαφάνεια

  24/01/2020 13:27
Οι αυξήσεις που δόθηκαν σε μια μερίδα δικηγόρων και εισαγγελέων στη Νομική Υπηρεσία «δεν έγιναν με την απαιτούμενη διαφάνεια, είναι κατά γενική ομολογία υπερβολικές και, ακόμη και εκ των υστέρων, δεν έχουν ακουστεί τεκμηριωμένα επιχειρήματα είτε από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα, είτε από το αρμόδιο Υπουργείο που κατέληξε να τις παραχωρήσει, που να τις δικαιολογούν», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το ΔΣ της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ).
 
Όπως σημειώνει, από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η ετήσια αμοιβή ενός Εισαγγελέα από €80.000 (ακαθάριστα) που ήταν μέχρι και το 2019 αυξάνεται στις €123.000. Δηλαδή, ένα άλμα στο μισθό που αναλογεί σε 54%. Οι Ανώτεροι Δικηγόροι, από €76.000 θα λαμβάνουν €101.000, δηλαδή, ένα άλλο άλμα 33%. Και οι Δικηγόροι Α’, που είναι και η πρώτη προαγωγή στη Νομική Υπηρεσία, από €58.000 ανεβαίνουν στις €70.000, δηλαδή, μια άνοδος του 21%.
 
«Και ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις αυτές δίδονται ανερυθρίαστα και χωρίς ενδοιασμούς, η ίδια η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας που ζήτησε και έλαβε για τους δικούς του υπαλλήλους, παρουσιάζεται και επιχειρηματολογεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, χωρίς φραγμό και χωρίς καμία ηθική αναστολή, υπέρ της συνέχισης των παράνομων αποκοπών που υφίστανται εδώ και 8 χρόνια οι υπόλοιποι δημόσιοι και ημιδημόσιοι υπάλληλοι επικαλούμενος τη υνέχιση της δυσπραγίας και των κινδύνων που θα δημιουργηθούν για τα δημόσια οικονομικά από τυχόν αποκατάσταση (όχι αύξηση όπως διεκδίκησε και πήρε για την υπηρεσία του) των μισθών των υπαλλήλων», προσθέτει.
 
Το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ αναφέρει, επίσης, ότι στη δημόσια υπηρεσία, «όπως φαίνεται να την οραματίζονται κάποιοι, οι ήδη υψηλά αμειβόμενοι θα παίρνουν όλο και περισσότερα και οι χαμηλά αμειβόμενοι όλο και λιγότερα».
 
«Στους σχεδιασμούς αυτούς να είναι βέβαιοι, όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, πως θα μας βρουν, ως ΑΣΔΥΚ, απέναντι τους. Οι κοινωνικές αδικίες και η οικονομική αφαίμαξη των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών τάξεων  δεν πρόκειται να αφεθεί να συνεχιστεί παθητικά και χωρίς αντίσταση», καταλήγει το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ, στην ανακοίνωση του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας