Τετάρτη 26 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα απάτη με ηλεκτρονικά μηνύματα-Πώς ξεγελούν τα θύματα οι επιτήδειοι

  21/01/2020 19:01
Νέα απάτη με ηλεκτρονικά μηνύματα-Πώς ξεγελούν τα θύματα οι επιτήδειοι

Νέα απάτη με ηλεκτρονικά μηνύματα-Πώς ξεγελούν τα θύματα οι επιτήδειοι

  21/01/2020 19:01
Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού εφιστά η Αστυνομία, έπειτα από καταγγελίες για νέα απάται με ηλεκτρονικά μηνύματα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει παρατηρηθεί ότι το τελευταίο διάστημα αποστέλλονται διάφορα ηλεκτρονικά μηνύματα (email) σε διάφορους κατόχους ηλεκτρονικών διευθύνσεων ή μηνύματα τύπου SMS ή ανακοινώσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, για δήθεν δώρα, προσφορές ή τελευταίας στιγμής ευκαιρία για να προλάβουν διάφορα ωφελήματα.
 
Τα μηνύματα χρησιμοποιούν πολλές φορές τα εμβλήματα ή τα λογότυπα διαφόρων εταιρειών όπως αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες που πουλούν έπιπλα ή άλλες παρόμοιες εταιρείες.
 
Τα μηνύματα αυτά είναι στην ολότητα τους απατηλά και κακόβουλα και σε καμία περίπτωση είναι η τακτική που εφαρμόζεται από επίσημες αρχές.
 
Καλείται το κοινό όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα και σε καμία περίπτωση να απαντούν στον αποστολέα καθώς επίσης να μην καταβάλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Επιπρόσθετα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης τους και να χρησιμοποιούν τελευταίου είδους προγράμματα για κακόβουλα λογισμικά και τις τελευταίες ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.
 
Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στην διάθεση του κοινού ή εταιρειών για αναφορά καταγγελίας και το κοινό καλείται να επισκέπτονται την διαδικτυακή ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy στο πλαίσιο cybercrime, για αναφορά.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας