Πώς απαντά η Αστυνομία για τις φωτογραφίες που δόθηκαν σε κατηγορούμενο για παιδική πορνογραφία

«Μαρτυρικό υλικό το οποίο είχε δικαίωμα να έχει στην κατοχή του», αναφέρει μεταξύ άλλων η Αστυνομία σε σχέση με δημοσίευμα του REPORTER, το οποίο αναφερόταν  σε μαρτυρικό υλικό που δόθηκε στα χέρια 61χρονου κατηγορούμενου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και στο οποίο μεταξύ άλλων υπήρχαν φωτογραφίες αισχρού περιεχομένου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια υπόπτου για παιδική πορνογραφία το… παιδικό πορνογραφικό υλικό
 
Απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος φάκελος που δόθηκε στον κατηγορούμενο από τον δικηγόρο του, τον Δεκέμβρη του 2019, ο οποίος είχε αποσυρθεί, αποτελεί μαρτυρικό υλικό που έχει δικαίωμα να έχει στην κατοχή του ο κατηγορούμενος, ώστε να εκπροσωπήσει τον εαυτό του, η υπεράσπιση και η Κατηγορούσα Αρχή.
 
«Το μαρτυρικό υλικό είναι υποχρεωμένη να το δώσει η Αστυνομία δια Νόμου», ανέφερε ο κ. Αντρέου, ο οποίος δήλωσε επίσης πως από την στιγμή που παραιτήθηκε ο δικηγόρος του, για αυτό του δόθηκε ο συγκεκριμένος φάκελος με το μαρτυρικό υλικό.
 
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου, ερωτηθείς για το οξύμωρο της διαδικασίας που ακολουθείται αφού πρόκειται για κατηγορούμενο για παιδική πορνογραφία και είχε στην κατοχή του φωτογραφίες με παιδικό πορνογραφικό υλικό, ανέφερε πως η Αστυνομία προχώρησε στην αλλαγή των διαδικασιών που ακολουθούνται.
 
Όπως είπε ο κ. Αντρέου, πλέον η διαδικασία που ακολουθείται είναι σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος ή υπεράσπιση του θα χρειαστεί μαρτυρικό υλικό, τότε πάει στα γραφεία του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου του προβάλλονται στην παρουσία αστυνομικών, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό