Τετάρτη 19 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στα χέρια υπόπτου για παιδική πορνογραφία το… παιδικό πορνογραφικό υλικό

  18/01/2020 06:50
Στα χέρια υπόπτου για παιδική πορνογραφία το… παιδικό πορνογραφικό υλικό

Στα χέρια υπόπτου για παιδική πορνογραφία το… παιδικό πορνογραφικό υλικό

  18/01/2020 06:50
Τον συνέλαβαν για πρόσβαση σε παιδική πορνογραφία και του έδωσαν… πρόσβαση στο παιδικό πορνογραφικό υλικό.
 
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, με το ερώτημα εάν μόνο στην Κύπρο συμβαίνουν αυτά,  αστυνομικοί  λειτούργησαν με πλήρη ανευθυνότητα, αφού άφησαν κατηγορούμενο να πάρει στα χέρια του το παιδικό πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του και περιλαμβάνεται στο μαρτυρικό υλικό.
 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
 
Ο 61χρονος Βρετανός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, είχε συλληφθεί  αρχικά τον Νοέμβριο του 2018, μετά από εξασφάλιση συγκεκριμένης πληροφορίας. Η Αστυνομία διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικών εξετάσεων δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένα android box και έξι συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων.
 
Ο 61χρονος ακολούθως, είχε αφεθεί ελεύθερος, αφού από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν δεν είχε προκύψει οτιδήποτε εναντίον του.
 
Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων των τεκμηρίων, προέκυψε νέα μαρτυρία εναντίον του 61χρονου και εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης του, όπου και τελικά συνελήφθη σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.
 
Στον 61χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν αδικήματα παιδικής πορνογραφίας, ενώ στην τελευταία δικάσιμο ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου, ο δικηγόρος του αποσύρθηκε για να εκπροσωπηθεί από άλλο.
 
Και σε αυτό το στάδιο, έρχεται η ανευθυνότητα που επιδείχθηκε από αστυνομικούς…  Ο δικηγόρος που αποσύρθηκε από την υπόθεση, έδωσε στον κατηγορούμενο μέρος του μαρτυρικού υλικού και συγκεκριμένα φάκελο με δεκάδες φωτογραφίες παιδικού πορνογραφικού υλικού, ώστε να τον έχει στην κατοχή του για να τον παραδώσει στον νέο δικηγόρο του.  
 
Οι αστυνομικοί που φρουρούσαν τον 61χρονο, δεν προέβησαν, όπως θα έπρεπε, στον απαραίτητο έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί το περιεχόμενο του φακέλου (σ.σ θα μπορούσε να ήταν όπλο, μαχαίρι, ναρκωτικά κτλ), με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να έχει πρόσβαση στο παιδικό πορνογραφικό υλικό, για το οποίο συνελήφθη και κατηγορείται. Υλικό που κατασχέθηκε από την Αστυνομία και δεν έπρεπε να βρεθεί στα χέρια του κατηγορούμενου, ο οποίος θα οδηγείτο στο κελί και θα είχε ανενόχλητος πρόσβαση σε αυτό.
 
Ωστόσο, όταν διαπιστώθηκε η γκάφα των αστυνομικών, κατασχέθηκε ο εν λόγω φάκελος που περιείχε δεκάδες φωτογραφίες παιδικού πορνογραφικού υλικού, ώστε να παραδοθεί στο νέο του δικηγόρο.   
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας