Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης εξοπλισμού σηματοδότησης στη Λευκωσία

Άρχισαν από τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 και θα συνεχιστούν για περίπου πέντε μήνες ακόμη, οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης λαμπτήρες LED, τοποθέτησης συστήματος  καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου και συστήματος ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Εργων αναφέρει ότι "οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας".

Την εβδομάδα 20/1/2020 – 24/1/2020 θα διεξάγονται εργασίες στις πιο κάτω συμβολές (οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός μιας ημέρας από τις πιο πάνω ημερομηνίες αναλόγως των καιρικών συνθηκών):

Λεωφ. Λάρνακος/Λόρδου Βύρωνος           (Δήμος Λευκωσίας)
Οδός Αγ. Γεωργίου/Λεωφ. Μακαρίου         (Δήμος Λακατάμειας)
Λεωφ. Αθαλάσσας/Πειραιώς/Κοραή           (Δήμος Στροβόλου)

Οι εργασίες θα αρχίζουν καθημερινά μετά την πρωινή ώρα αιχμής και θα ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατό.

Επίσης, το Τμήμα  Δημοσίων Εργων αναφέρει ότι "την περίοδο 20/1/2020 - 28/2/2020, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00,σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου (Α3) Αεροδρόμιο Λάρνακας - Παραλίμνι, θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος δέντρων από τα ερείσματα του δρόμου".

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 500μ. περίπου, κάθε φορά, σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου και από τις δύο κατευθύνσεις, από τον κυκλικό κόμβο ‘Αεροδρομίου Λάρνακας’ μέχρι και την τρίτη έξοδο προς Ξυλοφάγου. 

Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη