Τέλος του μήνα έτοιμες οι εισηγήσεις επί του πορίσματος για τα θύματα του Μεταξά

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, προχωρά η μελέτη του πορίσματος των ποινικών ανακριτών για τους χειρισμούς της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών και η υποβολή των εισηγήσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας στον Γενικό Εισαγγελέα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης.

Το πόρισμα των ποινικών ανακριτών επιδόθηκε στις 20/12/2019 στον Πρόεδρο της Αρχής, ο οποίος άρχισε από την επόμενη ημέρα τη μελέτη του πολυσέλιδου πορίσματος, το οποίο αριθμεί περί των 445 σελίδων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, θα έχει ολοκληρώσει τη μελέτη του πορίσματος και θα έχει υποβάλει τα δικά του σχόλια και εισηγήσεις, που μπορεί να συμπίπτουν ή όχι με αυτές των ανακριτών, στην Ολομέλεια της Αρχής, η οποία με τη σειρά της θα διατυπώσει τη δική της εισήγηση.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι ενημερώνει, παράλληλα, τα μέλη της Αρχής για τα όσα προκύπτουν από τη μελέτη του πορίσματος, έτσι ώστε, όπως είπε, να είναι σε θέση εντός 2-3 ημερών από την ημέρα που θα παραλάβουν τις εισηγήσεις του, να υποβάλουν τα δικά τους σχόλια και εισηγήσεις.  

Ακολούθως, είπε, τόσο το πόρισμα των ανακριτών όσο η εισήγηση της Αρχής μαζί με τη δική του εισήγηση, ως Προέδρου, θα διαβιβαστούν στο Γενικό Εισαγγελέα για τις δικές του αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος της Αρχής απέφυγε, εκ νέου, να σχολιάσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες σε αριθμό αστυνομικών.

Επανέλαβε, τέλος, τη θέση ότι εκεί και όπου κριθεί από την Αρχή, μετά τη μελέτη του πορίσματος και της δικής του εισήγησης, ότι αναλογούν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν «χωρίς φόβο και πάθος», κατά την έκφρασή του, ανεξαρτήτως  σε ποιον ή σε ποιους ανήκουν και τι βαθμό κατέχουν.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό