«Αντί του Γαλατάκη έθαψαν ένα Τούρκο-Τραγικό μακάβριο λάθος»

«Αντί του Γαλατάκη έθαψαν ένα Τούρκον», Εις το ενταφιασθέν φέρετρον δεν ευρίσκετο ο Π. Γαλατάκης αλλά η σορός Τούρκου φοιτητή…»

Αυτοί ήταν οι τίτλοι μερικών πρωτοσέλιδων εφημερίδων, την 15η Ιανουαρίου 1972, τα οποία αναφέρονταν σε ένα μακάβριο λάθος και το μπέρδεμα δύο σορών, γράφοντας πως «η περίπτωσις είναι συγκλονιστική και μοναδική τουλάχιστον δια την Κύπρον».

Συγκεκριμένα, αντί του Παναγιώτη Γαλατάκη έθαψαν στους Αγίους Ομολογητές, Τούρκο, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί μερικές μέρες προηγουμένως. Ωστόσο, κάποιο λάθος έγινε στο νεκροτομείο της Τεχεράνης να μπερδευτούν οι σοροί.  
Σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, στις 2 Ιανουαρίου 1972, σημειώθηκε πολύνεκρο δυστύχημα. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, τα οποία πήγαιναν εκδρομή, συγκρούστηκε με λεωφορείο. Αποτέλεσμα τέσσερα πρόσωπα να σκοτωθούν, μεταξύ αυτών και ο 25χρονος Παναγιώτης Γαλατάκη, κτηνίατρος, ο οποίος βρισκόταν στην Τεχεράνη, με υποτροφία των Ηνωμένων Εθνών, για μεταπτυχιακό, καθώς και ένας Τούρκος.   

Κατόπιν διαβημάτων των οικείων του, διευθετήθηκε η μεταφορά της σορού του Γαλατάκη στην Κύπρο. Παρήλθε μια εβδομάδα, μέχρι που η σορός του έφθασε στο νησί.

Στις 10 Ιανουαρίου τελέστηκε η κηδεία του Γαλατάκη στους Αγίους Ομολογητές. Κατά τις επόμενες τρεις ημέρες, η μητέρα του 25χρονου επισκεπτόταν τον τάφο του γιου της και είχε πλήρη άγνοια για το τραγικό και μακάβριο λάθος.

Ήταν τότε που λήφθηκε και το μήνυμα από την Τουρκία μέσω του ΟΗΕ, πως η σορός του Γαλατάκη βρίσκεται εκεί και θα πρέπει να ερευνηθεί εάν, αντί ο Γαλατάκης, θάφτηκε ο Τούρκος φοιτητής, που επίσης σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα.

Σημειώνεται πως στη κηδεία κάποιοι είχαν αναφέρει πως η σορός δεν είχε ομοιότητες με τον Γαλατάκη και μάλιστα δεν ήταν τόσο μελαχρινός, ωστόσο θεώρησαν πως οι αλλαγές οφείλονταν στο δυστύχημα. Παράλληλα, η μητέρα δεν είχε προλάβει να δει τον γιο της στο φέρετρο, καθώς είχε λιποθυμήσει.
Τέσσερις μέρες μετά την κηδεία, ξέθαψαν τη σορό του 25χρονου και τότε έκπληκτοι όλοι, διαπίστωσαν πως στο φέρετρο δεν βρισκόταν ο Γαλακτάκης αλλά άλλου νέου άντρα, ο οποίος μάλιστα ήταν ντυμένος με τα ρούχα του Παναγιώτη.

Στη συνέχεια ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες για την μεταφορά του Γαλατάκη στην Κύπρο και την μεταφορά της άλλης σορού στην Τουρκία.

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών