Στη φυλακή 27χρονος για παιδική πορνογραφία-«Χυδαία και απαράδεκτη συμπεριφορά»

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων σε 27χρονο κατηγορούμενο για παιδική πορνογραφία, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Το Μόνιμο Κακουργιδικείο επέβαλε την ποινή στον 27χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε επτά κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα στην κατοχή του βρέθηκαν 106 αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Το Κακουργιοδικείο κατά την επιβολή της ποινής, τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους, όσο και από την ποινή δεκαετούς φυλάκισης που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Τονίστηκε επίσης, ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε για τους παράνομους σκοπούς του το διαδίκτυο, ένα χώρο, που αποτελεί μέσο επικοινωνίας νεαρών κυρίως προσώπων, όχι για να επικοινωνήσει, αλλά για να κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο, «πρόκειται για συμπεριφορά απαράδεκτη και απερίγραπτα χυδαία που προκαλεί αποστροφή στο κάθε υγιές μέλος της κοινωνίας και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντιμέτωπο της τον Νόμο, με την επιβολή αποτρεπτικών ποινών».

Σημειώνεται επίσης, ότι η πιο πάνω παράνομη συμπεριφορά, αυξάνει την ζήτηση και ενθαρρύνει τους εμπνευστές σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων να συνεχίσουν το απεχθές έργο τους.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, την άμεση παραδοχή του, το μικρό σχετικά αριθμό πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε στη κατοχή του και το χρονικό διάστημα που διέρρευσε από την διάπραξη των αδικημάτων.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για αναστολή της ποινής φυλάκισης. Κρίθηκε ότι όλοι οι πιο πάνω ελαφρυντικοί παράγοντες, λήφθηκαν υπόψη για σημαντικό μετριασμό της ποινής δεν είναι όμως τέτοιας έκτασης που να δικαιολογούν την αναστολή της ποινής φυλάκισης, η οποία διατάχθηκε να εκτελεστεί άμεσα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά