Τρίτη 18 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στη φυλακή 27χρονος για παιδική πορνογραφία-«Χυδαία και απαράδεκτη συμπεριφορά»

  14/01/2020 13:37
Στη φυλακή 27χρονος για παιδική πορνογραφία-«Χυδαία και απαράδεκτη συμπεριφορά»

Στη φυλακή 27χρονος για παιδική πορνογραφία-«Χυδαία και απαράδεκτη συμπεριφορά»

  14/01/2020 13:37
Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων σε 27χρονο κατηγορούμενο για παιδική πορνογραφία, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Το Μόνιμο Κακουργιδικείο επέβαλε την ποινή στον 27χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε επτά κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα στην κατοχή του βρέθηκαν 106 αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Το Κακουργιοδικείο κατά την επιβολή της ποινής, τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους, όσο και από την ποινή δεκαετούς φυλάκισης που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Τονίστηκε επίσης, ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε για τους παράνομους σκοπούς του το διαδίκτυο, ένα χώρο, που αποτελεί μέσο επικοινωνίας νεαρών κυρίως προσώπων, όχι για να επικοινωνήσει, αλλά για να κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο, «πρόκειται για συμπεριφορά απαράδεκτη και απερίγραπτα χυδαία που προκαλεί αποστροφή στο κάθε υγιές μέλος της κοινωνίας και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντιμέτωπο της τον Νόμο, με την επιβολή αποτρεπτικών ποινών».

Σημειώνεται επίσης, ότι η πιο πάνω παράνομη συμπεριφορά, αυξάνει την ζήτηση και ενθαρρύνει τους εμπνευστές σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων να συνεχίσουν το απεχθές έργο τους.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, την άμεση παραδοχή του, το μικρό σχετικά αριθμό πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε στη κατοχή του και το χρονικό διάστημα που διέρρευσε από την διάπραξη των αδικημάτων.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για αναστολή της ποινής φυλάκισης. Κρίθηκε ότι όλοι οι πιο πάνω ελαφρυντικοί παράγοντες, λήφθηκαν υπόψη για σημαντικό μετριασμό της ποινής δεν είναι όμως τέτοιας έκτασης που να δικαιολογούν την αναστολή της ποινής φυλάκισης, η οποία διατάχθηκε να εκτελεστεί άμεσα.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας