Κλειστός ο δευτερεύον δρόμος Αγ. Σωζόμενου-Ποταμιάς λόγω κατολίσθησης βράχων (pics)

Η Αστυνομία υπενθυμίζει στο κοινό ότι το πρωί σήμερα, σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων στο δευτερεύον δρόμο Αγίου Σωζόμενου – Ποταμιάς, στην περιοχή του βουνού Μπαλσάκ, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας έστειλαν μέλη του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού Πέρα Χωρίου.
 
Την περιοχή επισκέπτονται εκδρομείς και ιδαίτερα ποδηλατιστές και μοτοσικλετιστές, αφού είναι ένας από τους χώρους προστατευόμενων φυσικών περιοχών του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου "Natura 2000". Ωστόσο, η Αστυνομία, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, καλεί τους επισκέπτες να αποφεύγουν να διακινούνται στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι κατολισθήσεις, αφού υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω κατολισθήσεων.
Για τις διακινήσεις του, το κοινό καλείται όπως χρησιμοποιεί το δρόμο Ιδαλίου – Ποταμιάς, που διαπερνά την κτηνοτροφική περιοχή Ιδαλίου και Ποταμιάς, τον οποίο επίσης καλούνται να χρησιμοποιούν οι οδηγοί οχημάτων που κατευθύνονται προς την περιοχή λυμάτων.
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, ενώ η κυκλοφορία στα ορεινά, στους αυτοκινητοδρόμους και στις αστικές περιοχές συνεχίζει κανονικά.
Επισημαίνεται ωστόσο ότι, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής - application "Αστυνομία Κύπρου" ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία "Οδικό Δίκτυο".
Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων, ιδιαίτερα στα ορεινά, να είναι προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)