«Με βίασαν και εμένα στην Αγία Νάπα, ήμουν σε πάρτι και μου έριξαν κάτι στο ποτό μου»

Μία νέα ιστορία βιασμού στην Αγία Νάπα έφερε στο φως εκπομπή του BBC.
 
Σύμφωνα με την μαρτυρία γυναίκας, πριν από δύο χρόνια ένας Σκωτσέζος έριξε ουσία στο ποτό της σε ένα beach party και ακολούθως την βίασε.
 
Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της, ανέφερε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία της είπε ότι θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί ο άνδρας και, ως εκ τούτου, αποφάσισε να μην συνεχίσει την υπόθεση.
 
Όπως δήλωσε η γυναίκα, θυμάται να χάνει και να ξαναβρίσκει τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια του βιασμού, ενώ ξύπνησε στην παραλία. «Με βίασαν έξω από το πάρτι, όμως ακόμη και η ατμόσφαιρα εντός ήταν πολύ σεξουαλικοποιημένη», είπε. «Άνδρες άγγιζαν το στήθος μου. Ήταν λες και όλοι οι άνδρες αισθάνονταν ότι είχαν το δικαίωμα να αγγίξουν τις γυναίκες. Αυτή είναι η κουλτούρα εκεί και αυτό είναι εντελώς λάθος», είπε.
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, υπήρχαν άνδρες οδηγοί ταξί που προσέφεραν δωρεάν κούρσες σε κορίτσια για τα  μπαρ. «Οι φίλες μου πήραν ένα τέτοιο ταξί μία φορά και την επόμενη νύχτα ο ίδιος οδηγός εμφανίστηκε χωρίς να τον καλέσουμε στη βίλα μας και άγγιξε το στήθος μου», πρόσθεσε.  
 
«Μετά που είδα πως είναι η Αγία Νάπα και επειδή δεν γνώριζα πολλά για τους νόμους εκεί, δεν αισθανόμουν άνετα να προβώ σε καταγγελία στην τοπική αστυνομία. Ιδιαίτερα επειδή εκεί υπήρχαν παντού ανατριχιαστικοί άνδρες», πρόσθεσε η γυναίκα.
 
Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της επισκέφθηκε τον γιατρό, όπου της εισηγήθηκαν να προβεί σε καταγγελία του βιασμού στην Αστυνομία. Ανέφερε ότι από την αρχή ήταν πολύ αρνητικοί. «Μου είπαν ότι θα πρέπει να δώσουν την υπόθεση στην κυπριακή Αστυνομία. Τους ζήτησα να ελέγξουν κατά πόσον θα τηρηθεί η ανωνυμία μου και είπαν ότι δεν ξέρουν», πρόσθεσε.  
 
Κατήγγειλε, περαιτέρω, ότι οι αστυνομικοί την αποθάρρυναν κα της είπαν ότι θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί ο βιαστής και πως τα δικαστήρια μπορεί να είναι σκληρά με τα θύματα και να τις εξετάζουν πολύ. Γι’ αυτό και τελικά η γυναίκα αποφάσισε να μην προχωρήσει με καταγγελία.
 
Το BBC φιλοξένησε και τη θέση της Αστυνομίας της Ευρύτερης Γλασκώβης, σύμφωνα με την οποία λήφθηκε κατάθεση από τη γυναίκα από δύο εξειδικευμένα μέλη της Αστυνομίας αλλά δεν υποβλήθηκε επίσημη καταγγελία για βιασμό και η Αστυνομία δεν έχει υπόψη της την ύπαρξη τεκμηρίων. Πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να μιλήσουν ξανά με τη γυναίκα το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Επανέρχεται ο Δρουσιώτης για την αγωγή από Αναστασιάδη-«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί»
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης