Τρίτη 25 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στις φυλακές κλαίγοντας, ζητώντας στέγη, ρούχα και φαγητό

  09/01/2020 07:16
Αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στις φυλακές κλαίγοντας, ζητώντας στέγη, ρούχα και φαγητό

Αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στις φυλακές κλαίγοντας, ζητώντας στέγη, ρούχα και φαγητό

  09/01/2020 07:16
Ήταν χθες γύρω στις δύο το μεσημέρι, όταν ένας νεαρός, περίπου 30 ετών, είχε φθάσει έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, όπου φανερά απελπισμένος και καταβεβλημένος, φώναζε και εκλιπαρούσε για βοήθεια.
 
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ζητούσε από τους δεσμοφύλακες της πύλης των Κεντρικών Φυλακών, να του επιτρέψουν να μπει μέσα, να κάνει μπάνιο και να φάει, ενώ ζητούσε ρούχα και διαμονή στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Αμέσως, η ασφάλεια των φυλακών ζήτησε τα στοιχεία του και από περαιτέρω εξετάσεις που διενήργησαν, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για νεαρό που είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν δώδεκα ημέρες, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης τριών μηνών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός από την Ελλάδα ανέφερε στα μέλη του σωφρονιστικού ιδρύματος, πως από τη μέρα αποφυλάκισης του διαμένει στο δρόμο αφού δεν έχει συγγενείς στην Κύπρο αλλά ούτε και χρήματα για να μπορέσει να διανυκτερεύσει σε κάποιο ξενοδοχείο.

Όπως ισχυρίστηκε, μετέβη στην Πρεσβεία της Ελλάδας ώστε να ανανεώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα προκειμένου να επιστρέψει στην χώρα και την οικογένεια του, ωστόσο λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών αυτό καθυστερούσε.
 
Αποτέλεσμα ο νεαρός να απελπιστεί και να βρεθεί έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, ζητώντας βοήθεια και τόπο διαμονής.
 
Για την περίπτωση του νεαρού το ενημερώθηκε η κοινωνική λειτουργός των Φυλακών, η οποία αφού συνομίλησε μαζί του, του διευθέτησε διαμονή σε ξενοδοχείο, με τα έξοδα να καλύπτονται από το Υπουργείο Εργασίας. Επίσης, του παραχωρήθηκαν ρούχα και φαγητό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας