Ατέλειωτα προβλήματα από τη Λυδία-Χείμαρρος σε πάρκινγκ παρέσυρε βαν

Συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα η επέλαση της Κακοκαιρίας «Λυδία» που θα επηρεάζει την περιοχή μας τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκκενώνονται οικίες στην Καλαβασό-Ένοικοι αρνούνται να φύγουν
 
Τα προβλήματα που προκλήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της μέρας, συνεχίστηκαν και το βράδυ. Δύσκολες ώρες πέρασαν και συνεχίζουν να περνούν, οι κάτοικοι της Καλαβασού, δέκα εκ των οποίων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ένα άτομο, παρά τις προτροπές των ανδρών της ΕΜΑΚ, αρνείται να εγκαταλείψει την οικία του.
Εκκενώθηκαν μέχρι στιγμής έξι κατοικίες, ενώ γίνονται σκέψεις για εκκένωση και άλλων μετά την κατάρρευση τοίχου παρακαμπτήριου δρόμου της Κοινότητας, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος Καλαβασού. Η κατάσταση θα επανεξεταστεί σήμερα και αν παραστεί ανάγκη θα ληφθούν έκτακτα μέτρα.
Άρχισε εν τω μεταξύ από χθες βράδυ να υπερχειλίζει το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, αυτό του Κούρρη.
 
Στο φράγμα βρίσκονταν από χθες βράδυ αρκετοί θαμώνες που ανέμεναν να δουν την υπερχείλιση και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι Καιρόφιλοι Κύπρου είναι ενδεικτικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εγκλωβίστηκαν δύο αυτοκίνητα στον ποταμό της Γερμασόγειας
 
Σε ορμητικό χείμαρρο μετατράπηκε,  όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσαν οι Καιρόφιλοι Κύπρου, πρώην χώρος στάθμευσης στη Γερμασόγεια, στον οποίο υπήρχε σταθμευμένο βαν αυτοκίνητο.

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι την Πέμπτη.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες  ενώ στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός. 

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4, αλλά παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 7 στα δυτικά, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανό να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 82 εκατοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζονται τα προβλήματα ελέω κακοκαιρίας-Εικόνες που θυμίζουν Βενετία

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, αναμένεται να ξεπεράσει σήμερα το ένα μέτρο.

Ποιοι δρόμοι είναι επικίνδυνοι

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα διακινούνται αφού και σήμερα λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, παρατηρούνται διάφορα προβλήματα σε δρόμους τόσο στα ορεινά, όσο και στις αστικές περιοχές.

Αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ λόγω των βροχών ανά το παγκύπριο, οι δρόμοι είναι ολισθηροί και ενδεχομένως σε διάφορα σημεία να υπάρχει συσσώρευση νερού.

Στα ορεινά της επαρχίας Λευκωσίας, οι δρόμοι Παλαιχωρίου – Αγρού και Λαγουδερών – Χανδριών είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Δευτερά, λόγω υπερχείλισης ποταμού, παραμένει κλειστή η οδός Φοινοπούλου, ενώ στην Λακατάμια, είναι κλειστός ο δρόμος παρά το Στρατιωτικό Κοιμητήριο, στην Ανθούπολη, επίσης λόγω υπερχείλισης ποταμού.

Στην περιοχή Μόρφου παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων στους δρόμους Ορκόντας – Κάμπου, Κάτω Πύργου – Κάμπου και Σταυρού της Ψώκας – Κάμπου, ενώ κλειστοί είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

• Οδός Καλλιθέας – Γεφύρι παρά το δημοτικό σχολείο Περιστερώνας

• Παλαιός δρόμος Κάτω Μονής – Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου

• Γεφύρι Κοράκου – Φλάσου

• Δρόμος από Μηλικούρι προς Άγιο Νικόλαο, περιοχή Πλατύ

• Οδός Μάριου Ιωάννου, στην Κακοπετριά

Στα ορεινά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί. Οι δρόμοι Κακοπετριάς – Pinewood και Προδρόμου – Λεμύθου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ο δρόμος Αμιάντου – Καρβουνά είναι ιδιαίτερα ολισθηρός λόγω παγετού.

Κατολισθήσεις πετρών παρατηρούνται στους δρόμους Δυμών – Κυπερούντας και Αγρού Αγίου Ιωάννη, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία.

Στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω βροχόπτωσης ενδεχομένως σε σημεία των δρόμων να υπάρχει μερική συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής - application "Αστυνομία Κύπρου" ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία "Οδικό Δίκτυο".

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα