Ανακουφισμένος ο Βρετανός ΥΠΕΞ για την ποινή στη 19χρονη

Την ανακούφισή του για την ποινή που επιβλήθηκε στη 19χρονη Βρετανίδα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέφρασε με δήλωσή του ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμινικ Ράαμπ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να απονείμει χάρη στη νεαρή, ο κ. Ράαμπ απάντησε: «Είμαι ανακουφισμένος που αυτή η ευάλωτη κοπέλα θα επιστρέψει τώρα σπίτι της για να αρχίσει τη διαδικασία ανάρρωσης, δεδομένων όλων όσων πέρασε. Μίλησα με τη μητέρα της την Παρασκευή. Καταλαβαίνω πόσα ακριβώς έχει περάσει και τι έχει περάσει η οικογένειά της. Η πρώτη προτεραιότητά μου είναι η υγεία της".

Πρόσθεσε πως "θα παρακολουθήσουμε περαιτέρω κάποια θέματα σε σχέση με την υπόθεση. Μίλησα στον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών για αυτό. Και υπάρχει το ευρύτερο ζήτημα για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν, όχι μόνο στην Κύπρο ή εντός της ΕΕ, είτε είναι σε διακοπές, είτε ταξιδεύουν με ένα σακίδιο και να διασφαλίζεται ότι μπορούν να το κάνουν με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια και προστασία», σημείωσε. 

Ερωτηθείς κατά πόσον με αφορμή την υπόθεση θα αλλάξει η ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office για την Κύπρο, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών είπε «έχουμε τις ταξιδιωτικές μας συστάσεις υπό συνεχή επανεξέταση, αλλά δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια. Αυτό που θα θελήσουμε να κάνουμε είναι να έχουμε μια συζήτηση με τους Κύπριους φίλους μας και εταίρους για αυτή την υπόθεση όταν έχουμε αποκομίσει τα πλήρη γεγονότα από τον δικηγόρο και την οικογένεια».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου