ΒΙΝΤΕΟ: Ακραία καιρικά φαινόμενα παγκύπρια-Δύο προειδοποιήσεις από τη Μετεωρολογική

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα ολόκληρη η Κύπρος, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται να προκαλούν διάφορα προβλήματα.
 
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για την κακοκαιρία, ενώ εξέδωσε και δεύτερη προειδοποίηση για τους σφοδρούς ανέμους που αναμένεται να παρατηρηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιχείρηση διάσωσης στην Καλαβασό-Οδηγός εγκλωβίστηκε κοντά στο φράγμα


Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι και για αυτό το λόγο, η Αστυνομία εφιστά την προσοχή του κοινού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατάσταση του οδικού δικτύου διαμορφώνεται ως ακολούθως:

 
Επαρχία Λευκωσίας
Κλειστός δρόμος:
• Οδός Αλεξανδρουπόλεως, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πεδιαίου (παρά το Δημαρχείο Στροβόλου).

Επίσης,
• παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος στο δρόμο Ξυλιάτου – Λαγουδερών, με αποτέλεσμα να κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας.
• αποκοπή δένδρου στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στην Κλήρου.
• υπερχείλιση του γεφυριού στην οδό Ελευθερίας παρά το Κοινοτικό Πάρκο στη Νήσου.
 
Περιοχή Μόρφου
Κλειστοί δρόμοι:
• Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
• Θειούχων Νερών
• Αγίου Γεωργίου
• Είσοδος Κακοπετριάς από κύριο δρόμο στην Κακοπετριά
 
Δρόμοι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:
• Πεδουλά – Προδρόμου
• Προδρόμου – Λεμύθου
• Προδρόμου - PINEWOOD
• Κακοπετριάς – Καρβουνά
• Κακοπετριάς – Σπηλιών
• Κακοπετριάς – PINEWOOD
 
Επαρχία Λεμεσού
Δρόμοι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:
• Προδρόμου – Τροόδους
• Πλατρών – Τροόδους
• Καρβουνά – Τροόδους
 
Επίσης, στον δρόμο Μονιάτη – Πλατρών παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος.
 
Επισημαίνεται, ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Καλούνται οι οδηγοί πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσω των ανακοινώσεων της Αστυνομίας.


Παράλληλα,  λόγω έντονων βροχοπτώσεων,  δυνατών ανέμων και ομίχλης που επικρατούν κατά τόπους σε όλες τις περιοχές τις Κύπρου, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους.

Αποκόπηκαν δέντρα και διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
Διάφορα προβλήματα, όπως αποκοπή δέντρων και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος προκλήθηκαν στη πόλη και επαρχία Λάρνακας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν χθες βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία από τους σφοδρούς ανέμους, τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες, παρατηρήθηκε διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα Περβόλια και στην Ορόκλινη, ζημιά η οποία αποκαταστάθηκε από συνεργεία της ΑΗΚ.
 
Επίσης λόγω των θυελλωδών ανέμων ένα κυπαρίσσι αποκόπηκε και έπεσε στον αυτοκινητόδρομο  Δεκέλειας – Ριζοελιάς, ενώ μία ακακία έπεσε στο δρόμο από Κιβισίλι προς το δρόμο Κιτίου – Μαζωτού.
 
Τα δύο δέντρα απομακρύνθηκαν από μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Ακόμα λόγω των σφοδρών ανέμων, μία διαφημιστική πινακίδα που βρισκόταν σε ταράτσα σπιτιού στην Λεωφόρο Ελλάδος στην Αραδίππου έπεσε στο δρόμο, αλλά  απομακρύνθηκε από μέλη της Αστυνομίας και συνεργεία του Δήμου Αραδίππου.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού: 

Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο κοντά στη Ρόδο, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι και την Τετάρτη, οπότε και σταδιακά υποχωρεί.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόµενα θα είναι έντονα ή και παρατεταµένα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Tοπικά στα ορεινά θα υπάρχει παγετός, τουλάχιστον µέχρι το µεσηµέρι.


Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ αργά τη νύκτα τα φαινόµενα θα καταστούν µεµονωµένα. Τοπικά στα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και αργότερα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον πλην 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Τη νύκτα αναµένονται περισσότερα φαινόµενα βροχών ή και µεµονωµένων καταιγίδων. Την Παρασκευή, νωρίς το πρωί πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, την Τετάρτη και την Πέµπτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 64 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο
Χειροπέδες σε 47χρονο δεσμοφύλακα των Κεντρικών για εμπρησμό στον Στρόβολο
Συμπλοκή περίπου 60 προσώπων ανάμεσα σε Ε/κ και αλλοδαπούς έξω από σωματείο-Δύο τραυματίες
Στο Εφετείο η απόφαση προσωποκρατήσεων για «Δημητρούι»-Στο επίκεντρο η εξέλιξη με τους τρεις εκ των υπόπτων
Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού