«Εμείς τον συγχωρήσαμε… Ζητούμε από την Αστυνομία να δείξει έλεος στον κλέφτη»

Παρά τα όσα πέρασε τις τελευταίες ώρες, με την κλοπή του κουτιού που περιείχε την τέφρα του γιου της, η μητέρα του 19χρονου βρίσκει την ψυχική δύναμη να ζητήσει από την Αστυνομία να δείξει επιείκεια απέναντι στον κλέφτη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια της Αστυνομίας ο 33χρονος καταζητούμενος για την κλοπή της τέφρας
 
Η Kinga Bednarz μίλησε στον REPORTER και ανέφερε πως ο κλέφτης της έστειλε ένα μήνυμα στο οποίο την ενημέρωνε που βρισκόταν το κουτί. Φιλικά τους πρόσωπα ενημέρωσαν την Αστυνομία, η οποία μετέβη στην περιοχή και εντόπισε το κουτί.
 
«Με πήρε τηλέφωνο και έλεγε μόνο “Συγνώμη, συγνώμη. Δεν ήθελα να σας πληγώσω” και έκλαιγε. Αυτό που ζητώ από την Αστυνομία είναι να δείξουν επιείκεια απέναντί του. Εμείς ήδη το συγχωρέσαμε. Αυτός και ο συνεργός του δεν είναι κακοί άνθρωποι. Απλά έκαναν μια ανόητη πράξη. Όμως, μας επέστρεψαν το γιο μας. Προσευχόμαστε για αυτούς», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη η μητέρα του άτυχου 19χρονου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Με πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και μου ζήτησε συγνώμη… Δεν ήξερε για την τέφρα»
 
Ερωτηθείσα πότε θα επιστρέψουν στην Κύπρο, για να παραλάβουν το κουτί με την τέφρα του γιου της, απάντησε πως αύριο αργά το βράδυ θα βρίσκονται στο νησί.
 
«Μετά θα επιστρέψουμε στη Σουηδία, ώστε να διαχειριστούμε την συναισθηματική φόρτιση. Τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», κατέληξε.
 
Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Γιάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να διερευνήσει αυτή την υπόθεση, άρχισε τις εξετάσεις για να εντοπιστεί το κουτί.
 
ΔΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντοπίστηκε το κουτί με την τέφρα, καταζητούνται δύο Ελληνοκύπριοι
 
«Αμέσως, με τις ενέργειες της Αστυνομίας και τη δράση που ακολούθησε, εντοπίστηκε ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο φαίνεται ότι προσέγγισε το αυτοκίνητο των παραπονουμένων και φαίνεται ότι ήταν τα πρόσωπα που έσπασαν το γυαλί του συνοδηγού και από μέσα έκλεψαν τις τρεις χειραποσκευές. Αντιλαμβάνεστε ότι ήταν μια πρωτοφανής υπόθεση για την αστυνομία γι’ αυτό υπήρξε και μεγάλη κινητοποίηση και γι’ αυτό ζητήθηκε μέσω των ΜΜΕ και η βοήθεια του κοινού για εντοπισμό του μικρού αυτοκινήτου ενοικιάσεως σκούρου χρώματος και τον εντοπισμό εν τέλει του ξύλινου κουτιού».
 
Όπως σημείωσε ο κ. Σωτηριάδης, μόλις έλαβαν την πληροφορία για την τοποθεσία που βρίσκεται το κουτί, κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και εντόπισε το ξύλινο κουτί, το οποίο ήταν μόνο του χωρίς να υπάρχουν άλλα αντικείμενα από την κλαπείσα περιουσία.
 
«Είμαστε σε επικοινωνία με τη μητέρα του παιδιού η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εξωτερικό. Την έχουμε ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή, η οποία κλαίγοντας ευχαρίστησε τους πολίτες και την αστυνομία η οποία με τις ενέργειες της κατόρθωσε να εντοπίσει το ξύλινο κουτί με την τέφρα του γιου της. Αύριο θα βρίσκεται στα γραφεία ΤΑΕ για να παραλάβει το κουτί με την τέφρα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο κλέφτης είναι καλός άνθρωπος»-Το μήνυμα της μάνας μετά τον εντοπισμό της τέφρας
 
Ο Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού εξήγησε πως ήταν μια υπόθεση που συγκίνησε όλο τον κόσμο, ο οποίος βοήθησε να εντοπιστεί το κουτί.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό που με τις πληροφορίες που έδωσε στην αστυνομία έγινε κατορθωτό να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση, να συλληφθούν δύο πρόσωπα και αναμένεται να συλληφθεί και τρίτο  πρόσωπο το οποίο καταζητείται με ένταλμα σύλληψης».
 
Κληθείς να σχολιάσει αν οι κλέφτες κατάλαβαν τι είχαν κλέψει, ο Γιάννης Σωτηριάδης απάντησε «στόχος τους ήταν να κλέψουν την περιουσία νομιζόμενοι ότι ήταν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Δε γνώριζαν σίγουρα ότι σε μία από τις χειραποσκευές υπήρχε το ξύλινο κουτί με την τέφρα του 19χρονου. Η αστυνομία βρίσκεται στα πολύ αρχικά στάδια της διερεύνησης της υπόθεσης. Οι δύο συλληφθέντες δίνουν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, αναμένεται και η σύλληψη του τρίτου προσώπου, ενός 33χρονου ελληνοκύπριου και οι εξετάσεις συνεχίζονται».

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου