Ένοχη η 19χρονη Βρετανίδα, την κατακεραύνωσε το Δικαστήριο-Ζήτησε δεύτερη ευκαιρία

Ένοχη κρίθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η 19χρονη Βρετανίδα η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από δώδεκα Ισραηλινούς.
 
Το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις θέσεις της υπεράσπισης της 19χρονης, ενώ στην απόφαση του κατακεραύνωσε την νεαρή. 
 
Ακολούθως η δικηγόρος της αγόρευσε για μετριασμό της ποινής της, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως η 19χρονη έχει μετανιώσει για τις πράξεις της και ζήτησε από το Δικαστήριο όπως της επιβάλλει ποινή με αναστολή και να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.
 
«Καλούμε να λάβετε υπόψη σας το νεαρό της ηλικίας της. Πιστεύουμε πως υπάρχουν παράγοντες που δικαιολογούν την αναστολή της ποινής της».
 
Το Δικαστήριο θα επιβάλει την ποινή του στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τότε η 19χρονη παραμένει ελεύθερη υπό όρους. 
Η Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι είχε υποστεί βιασμό από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν.
 
Ωστόσο στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη χώρα τους, όταν η κοπέλα έδωσε κατάθεση στις 27 Ιουλίου, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.
 
Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επειδή την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη, αισθάνθηκε ντροπή και εξευτελισμό και γι’αυτό προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία. 
 
Η 19χρονη συνελήφθη στις 28 Ιουλίου και εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη, κατηγορία την οποία απέρριψε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έπεσαν τα περί πιέσεως της 19χρονης Βρετανίδας στο Δικαστήριο
 
Μετά την εξέλιξη αυτή άρχισε ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε η ίδια η 19χρονη, ενώ κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μία φίλη της που βρισκόταν μαζί της στην Κύπρο, δύο εμπειρογνώμονες από την Βρετανία, ένας γλωσσολόγος και η ψυχίατρος που την παρακολουθούσε ενώ η κοπέλα βρισκόταν στην Κύπρο και ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.
Από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής κλήθηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας ένας  αρχιαστυφύλακας που εργάζεται στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων του αρχηγείου Αστυνομίας, ένας Λοχίας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, ένας αρχιαστυφύλακας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και ήταν μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης και μία Κοινωνική Λειτουργός που εργάζεται στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου.
 
Στις 12 Δεκεμβρίου έγιναν οι τελικές αγορεύσεις της συνηγόρου υπεράσπισης της 19χρονης και του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου να ορίζει τη σημερινή ημέρα για ανακοίνωση της απόφασης του, η οποία είναι καταδικαστική.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές