Η δεκαετία ξεκληρίσματος, οι κώδικες τιμής που έσπασαν και οι... «ιερόδουλες»

Αναμφίβολα κατά την απελθούσα δεκαετία, 2010-2019, ο υπόκοσμος βρισκόταν στα φόρτε του, καθώς από την μια διαπράχθηκαν πρωτοφανή εγκλήματα και από την άλλη καταγράφηκαν οι μαζικότερες δολοφονίες που διαπράχθηκαν ποτέ στην Κύπρο.

Δολοφονίες και ξεκληρίσματα φατριών που παρέπεμψαν τις μνήμες μας στην δεκαετία του 90’, οπόταν και ο υπόκοσμος άρχισε να παίρνει τα «πάνω» του, επί καιρού Αεροπόρων, Φανιέρου και Αθηνή, ενώ τότε ήταν και που η οικογένεια Καλοψιδιώτη δέχθηκε το πρώτο χτύπημα. Συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου 1995, ο 25χρονος Άντρος Καλοψιδιώτης σκοτώθηκε στο διαμέρισμα φίλου του στη Λάρνακα, από έκρηξη βόμβας που κατασκεύαζε ο ίδιος. Ο θάνατος του θεωρήθηκε από την Αστυνομία ως ατύχημα, ωστόσο ουδείς πίστεψε και αποδέχθηκε αυτό το σενάριο.

Ένας κύκλος αίματος που έκλεισε το 2016 με την διάπραξη του δεύτερου μεγαλύτερου φονικού, του τετραπλού, στην Αγία Νάπα και τη δολοφονία του δεύτερου γιου της οικογένειας, Φάνου Καλοψιδιώτη. Ένα συμβόλαιο θανάτου που εκτελέστηκε ακριβώς την ίδια ημέρα που διαπράχθηκε το πρώτο μεγαλύτερο έγκλημα της Κύπρου, το πενταπλό φονικό, το 2012.  

Στόχος και τότε, ο Φάνος Καλοψιδιώτης, τον οποίο δεν κατάφεραν να εκτελέσουν οι πληρωμένοι δολοφόνοι και επέστρεψαν τέσσερα χρόνια αργότερα. Στο διάστημα όμως αυτό, και συγκεκριμένα δύο χρόνια πριν το τελικό χτύπημα, στις 20 Ιουνίου 2014, δολοφονείται εν ψυχρώ ο «ηγέτης» της οικογένειας, Γιάννης Μαυρουδής Καλοψιδιώτης, 77 ετών.

Ο πληρωμένος δολοφόνος του είχε στήσει καρτέρι έξω από το ράντζο του. Μετά τα γαβγίσματα των σκύλων του, ο Γιάννης Καλοψιδιώτης εξήλθε από το κτήμα του και τότε ο εκτελεστής πάτησε τη σκανδάλη από απόσταση περίπου 25 μέτρων, με αποτέλεσμα ο 77χρονος να πέσει νεκρός. Σημειώνεται ότι τη διετία που μεσολάβησε μεταξύ του πενταπλού φονικού και της δολοφονίας του Γιάννη Καλοψιδιώτη, η Αστυνομία απέτρεψε τουλάχιστον άλλες δυο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

«Εκτέλεσαν» και τους κώδικες τιμής

Τα πρόσωπα της νύχτας έχουν τους δικούς του άγραφους νόμους και τους δικούς τους κώδικες τιμής και ηθικής. Ένας από αυτούς λέει πως στον μεταξύ τους «πόλεμο» δεν πρέπει να την πληρώνουν αθώοι.

Ωστόσο, αυτός ο κώδικας φαίνεται πως «εκτελέστηκε» από κάποιους κατά τη διάπραξη των δύο μεγαλύτερων εγκλημάτων, του πενταπλού και του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα, αφού ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν αθώοι.

Για παράδειγμα στο πενταπλό φονικό στόχος ήταν ο Φάνος Καλοψιδιώτης. Ο δολοφόνος όμως που έφθασε από την Ελλάδα στην Αγία Νάπα για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου, έκανε λάθος και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα σκότωσε πέντε πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα του επιχειρηματία. Από την άλλη στο τετραπλό φονικό, μπορεί οι εκτελεστές να πέτυχαν τον στόχο τους τέσσερα χρόνια μετά, εντούτοις όταν μπούκαραν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, νεκροί έπεσαν άλλοι τέσσερις. Ο αστυνομικός και κουμπάρος του επιχειρηματία, Ηλίας Χατζηευθυμίου και η σύζυγος του, Σκεύη. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως θα μπορούσε ο αριθμός των θυμάτων να ήταν μεγαλύτερος, αφού κατά τον ουσιώδη χρόνο στο εστιατόριο βρίσκονταν δεκάδες θαμώνες, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως από τα πυρά τραυματίστηκε θανάσιμα και ο ένας εκ των δύο εκτελεστών.

Ένα άλλο θύμα που καταγράφηκε κατά τη διάπραξη μιας δολοφονίας, ήταν και ο φρουρός του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 17 Φεβρουαρίου 2015.

Οι δολοφόνοι έδρασαν με πρωτοφανή τρόπο, αφού «χτύπησαν» με ρουκέτα την οικία του Μαυρομιχάλη, ο οποίος ήταν και ο στόχος, ενώ στη συνέχεια μια θεριστική ριπή από αυτόματο όπλο γάζωσε το σπίτι του.

Αποτέλεσμα, ο 27χρονος φρουρός του Αλέξη Μαυρομιχάλη, Στέφανος Παπαδόπουλος, που βρισκόταν στο όχημα του έξω από την οικία, να τραυματιστεί θανάσιμα, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος. Μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν τον Παπαδόπουλο να προσλαμβάνεται πρόσφατα από τον Μαυρομιχάλη, ώστε να εκτελεί χρέη φρουρού, χωρίς να έχει ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του.

Επίσης, ούτε σε αυτή την περίπτωση θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως θα μπορούσε να υπήρχαν περισσότερα θύματα, αφού επρόκειτο για εκτόξευση ρουκέτας, ενώ κατά τον ουσιώδη χρόνο, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης μόλις είχε εισέλθει στην οικία του μαζί με τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους.  
Σημειώνεται πως κανένα από τα πιο πάνω θύματα δεν ήταν μέρος οποιασδήποτε βεντέτας, αλλά επρόκειτο για παράπλευρες απώλειες, αφού τα συμβόλαια θανάτου έφεραν τα ονόματα άλλων.
Η επιμονή για Αλεξούι και οι Σέρβοι εκτελεστές

Η εκτόξευση ρουκέτας στο σπίτι του Αλέξη Μαυρομιχάλη, τον Φεβρουάριο του 2015, δεν ήταν η πρώτη απόπειρα δολοφονίας που διαπράττεται εναντίον του.

Κάνοντας αναδρομή στο χρόνο, διαπιστώνει κανείς πως υπάρχει μια επιμονή γύρω από το πρόσωπο του, αφού ο Μαυρομιχάλης βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο πληρωμένων δολοφόνων.

Το 2004 δυο Ελλαδίτες εκτελεστές του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από κατάστημα ελαστικών, ενώ το 2008 δολοφόνοι επιχείρησαν να τον σκοτώσουν έξω από το σωματείο Διγενή Μόρφου στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία.

Τρεις μήνες πριν τη διάπραξη του τετραπλού φονικού το 2016, και αφού είχε προηγηθεί το πενταπλό φονικό και η δολοφονία του Γιάννη Καλοψιδιώτη, πληρωμένοι Σέρβοι εκτελεστές έφθασαν στην Κύπρο για να ολοκληρώσουν την δουλειά που είχαν αφήσει στη μέση το 2012.

Το συμβόλαιο θανάτου, εκτός από το όνομα του Φάνου Καλοψιδιώτη, περιλάμβανε και το όνομα του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Κατόπιν συγκεκριμένων πληροφοριών που είχε ενώπιον της η Ίντερπολ από παρακολουθήσεις τηλεφώνων, σήμανε συναγερμό στις Αρχές της Κύπρου, δίνοντας μάλιστα ονόματα εμπλεκόμενων προσώπων, αριθμούς εγγραφής οχημάτων καθώς και ώρες αφίξεων εκτελεστών. Επίσης, η Ιντερπόλ έδωσε μέχρι και το σχέδιο δράσης των εκτελεστών, οι οποίοι έκαναν λόγο για «δύσκολο στόχο αλλά εφικτό» καθώς και ακριβείς συνομιλίες μεταξύ του καθοδηγητή από την Κύπρο με τον ένα εκ των εκτελεστών.

Πρώτος τους στόχος ο Μαυρομιχάλης, όπως επίσης και δύο φίλοι του, ωστόσο λόγω διαρροών που έγιναν από την Αστυνομία προς τον υπόκοσμο καθώς και η γκάφα αστυνομικού που τηλεφώνησε κατά λάθος στον πληρωμένο δολοφόνο, το στρατόπεδο των εκτελεστών άλλαξε στο παρά πέντε το σχέδιο του και έτσι οι δολοφόνοι αποχώρησαν, επέστρεψαν και δολοφόνησαν μερικούς μήνες αργότερα τον δεύτερο τους στόχο, τον Φάνο Καλοψιδιώτη. Ωστόσο, όταν αφίχθηκαν την πρώτη φορά στην Κύπρο οι Σέρβοι εκτελεστές, επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Μαυρομιχάλη έξω από καφετέρια στη Λευκωσία.  
Η υπόθεση είχε διερευνηθεί από ανεξάρτητους ανακριτές, αφού είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, ενώ στη συνέχεια πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης για τρεις σχεδιαζόμενες δολοφονίες. Ωστόσο, η υπόθεση έκλεισε ενώπιον Δικαστηρίου.

Αυλαία στο τετραπλό, εκτέλεση Ροδοθέου

12 Απριλίου 2017… Το Κακουργιοδικείο επιβάλλει την ποινή του στον τελευταίο κατηγορούμενο για το τετραπλό φονικό και τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Και λίγες ώρες μετά την αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση, σαν βόμβα έσκασε η δολοφονία του επιχειρηματία Άντρου Ροδοθέου, από άριστο εκτελεστή.
Μια δολοφονία που χαρακτηρίστηκε ως άριστη, με τον εκτελεστή να αφήνει τη σφραγίδα του επαγγελματία, αφού δεν άφησε ίχνος πίσω του  και την Αστυνομία να μην γνωρίζει ούτε καν με ποιο μεταφορικό μέσο έφθασε στο σημείο της ενέδρας.

Η δολοφονία του Άντρου Ροδοθέου από τη Λευκωσία, διαπράχθηκε στο χωριό Γεράσα στη Λεμεσό, στην εξοχική κατοικία επιστήθιου φίλου του.
Ο εκτελεστής βρισκόταν έξω από την κατοικία, στις όχθες του ποταμού που διασχίζει το χωριό, στημένος στην απέναντι πλευρά, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να πατήσει τη σκανδάλη.

Γύρω στις 9 το βράδυ, ο επιχειρηματίας σηκώθηκε και πέρασε μπροστά από το παράθυρο για να κατευθυνθεί στη μικρή κουζίνα και τότε ο εκτελεστής άνοιξε πυρ, καταφέρνοντας να τον τραυματίσει θανάσιμα από μια απόσταση περίπου 30 μέτρων. Ακολούθως, ο εκτελεστής αφού μάζεψε το δίκτυ με τους κάλυκες, τράπηκε σε φυγή μέσα στο σκοτάδι.

Αλληλένδετα εγκλήματα

Το 2018, έφερε ξανά στο προσκήνιο τόσο το τετραπλό φονικό, όσο και την ενέδρα θανάτου του επιχειρηματία Άντρου Ροδοθέου, αφού δύο νέα εγκλήματα παρουσιάστηκαν ως αλληλένδετα με αυτά.

Το πρώτο, ήταν η γκανγκστερική δολοφονία του 33χρονου Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου που διαπράχθηκε το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2018, στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας.

Μια δολοφονία που διαπράχθηκε από επαγγελματίες εκτελεστές που εισήχθησαν στην Κύπρο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου, αφήνοντας πίσω τους μηδαμινά στοιχεία, ενώ όπως διαπιστώθηκε, γνώριζαν καλά τις κινήσεις του θύματος. Οι δράστες που επέβαιναν σε όχημα, είχαν ανοίξει πυρ κατά του οχήματος του, το οποίο ο Γκάρυ ακινητοποίησε στην άκρη του δρόμου και επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας προς την απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Ωστόσο, καταδιώχθηκε αφού οι εκτελεστές τον ήθελαν πάση θυσία νεκρό, κι ενώ επιχειρούσε να πηδήξει από περίφραξη, δέχθηκε τις θανατηφόρες βολές.

Περίπου δυο εβδομάδες μετά την εκτέλεση του 33χρονου, οι Αρχές φόρεσαν χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα, τα οποία ωστόσο στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν κατάφεραν να τους δέσουν με την υπόθεση.

Όπως είχε αναφερθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, ο Χριστοδούλου ήταν γνωστό πρόσωπο της νύχτας και φίλος προσώπου που καταδικάστηκε για το τετραπλό φονικό και ο οποίος ήταν εχθρός αντίπαλης φατρίας.  

Έτσι η Αστυνομία συνέδεσε τα δύο εγκλήματα, κάνοντας αναφορά σε απειλές που προηγήθηκαν και στην βεντέτα που υπάρχει ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα της Αγίας Νάπας.

Το δεύτερο έγκλημα, ήταν η απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου, αδελφού του Άντρου Ροδοθέου, η οποία διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε σκούτερ και ακολουθούσαν το όχημα του Ροδοθέου, άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος του, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Ο Νίκος Ροδοθέου σε δηλώσεις του σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, μετά την απόπειρα φόνου,  συνέδεε την δική του ενέδρα με την δολοφονία του αδελφού του, ενώ μιλούσε για «γνωστούς-άγνωστους», ωστόσο όπως είχε αναφερθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, στην κατάθεση του είχε αναφέρει πως δεν είχε διαφορές με κανένα και δεν έδειξε οποιοδήποτε πρόσωπο.

Μια μέρα μετά την απόπειρα φόνου, η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις προσώπων, οι οποίες έγιναν από «σπόντα», αφού τα εν λόγω πρόσωπα παρακολουθούνταν για υπόθεση ναρκωτικών. Ωστόσο πιάστηκαν όταν προσπαθούσαν να κρύψουν μοτοσικλέτα η οποία διαπιστώθηκε πως ήταν αυτή που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες που «χτύπησαν» κατά του Νίκου Ροδοθέου.

Ένας εκ των συλληφθέντων ομολόγησε στις Αρχές, ενώ στην κατάθεση του ενέπλεξε διάφορα πρόσωπα. Ένα από αυτά ο Ιωσήφ Ιωσήφ, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε στα κατεχόμενα, ενώ η Αστυνομία επιζητά την παράδοση του στις Κυπριακές Αρχές και γι’ αυτό το λόγο παρέδωσε στις κατοχικές αρχές πρόσωπα που ήθελαν και κρατούνταν στις ελεύθερες περιοχές. Για την υπόθεση της απόπειρας φόνου, δικάζονται ενώπιον του Δικαστηρίου δύο πρόσωπα.

Η σφραγίδα των ξένων εκτελεστών, το χτύπημα Τσικίτο και η ομερτά   

«Οι ξένοι εκτελεστές είναι σαν τις ιερόδουλες. Δεν τις πληρώνεις γι’ αυτό που κάνουν. Τις πληρώνεις για να φύγουν το πρωί, χωρίς απαιτήσεις»… Δεν είχε κι άδικο στη δήλωση που είχε κάνει κάποτε ένας μαφιόζος σε Αμερικάνικη ταινία.

Η στρατολόγηση Κυπρίων εκτελεστών για συμβόλαια θανάτου φαίνεται πως έχει κριθεί αποτυχημένη από τα πρόσωπα της νύχτας, αφού τα «στόματα ανοίγουν» ευκολότερα και δεν τηρείται η εγκληματική ομερτά. Δηλαδή ο όρκος σιωπής, ένας άλλος άγραφος νόμος ανάμεσα στα πρόσωπα της νύχτας.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι από το 2010 δεν έχει καταδικαστεί Κύπριος εκτελεστής για δολοφονία με φόντο τον υπόκοσμο, ενώ όσες καταδίκες υπήρξαν επρόκειτο για εμπλεκόμενα πρόσωπα και όχι για δολοφόνους, εάν εξαιρέσουμε τους καταδικασθέντες για το πενταπλό φονικό. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός συλλήψεων που έγινε, για παράδειγμα στο τετραπλό φονικό, αφού φαίνεται να έσπασε η ομερτά.  

Οι ξένοι εκτελεστές άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στην Κύπρο περίπου το 2000, με τη λίστα να περιλαμβάνει Ελλαδίτες, Σέρβους και Αλβανούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «φθηνή αγορά», σε αντίθεση με τους Ρώσους που είναι ακριβότερη.

Κατά την απελθούσα δεκαετία, οι ξένοι εκτελεστές άφησαν την σφραγίδα τους σε διάφορα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Κύπρο.

Εκτός από τα εγκλήματα που έχουμε αναφερθεί, μια άλλη εκτέλεση που χαρακτηρίστηκε άριστη, ήταν αυτή του 40χρονου Γιώργου Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο», που διαπράχθηκε 1η Μαρτίου 2016, έξω από την οικία του στην Πύλα.

Ο εκτελεστής είχε στήσει καρτέρι σε ύψωμα χωραφιού, απέναντι από την οικία του θύματος και όταν αυτός κατέβηκε από το όχημα του για να εισέλθει στο σπίτι του, τότε δέχθηκε το χτύπημα με στρατιωτικό τυφέκιο, από απόσταση περίπου 150 μέτρων. Ο Γεωργίου δέχθηκε δύο πυροβολισμούς. Ο πρώτος τον έπληξε από πίσω, στη δεξιά ωμοπλάτη και το βλήμα βγήκε από το δεξί χέρι πάνω στο βραχίονα. Αμέσως μετά που δέχθηκε το πρώτο κτύπημα, ο Γεωργίου γύρισε προς το μέρος του δολοφόνου κι έτσι δέχθηκε τον δεύτερο πυροβολισμό στο στήθος, πέφτοντας νεκρός στο έδαφος.

Επίσης, την σφραγίδα του ξένου εκτελεστή άφησε και ο δολοφόνος του Κυριάκου Χατζησάββα, πρώην ιδιοκτήτη καμπαρέ, που διαπράχθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2017 στην Αγία Νάπα, η οποία μετρά τους περισσότερους νεκρούς.

Ο 47χρονος είχε σταθμεύσει το όχημα του στον χώρο της πολυκατοικίας που διέμενε και τότε ο δολοφόνος που τον περίμενε, πάτησε τη σκανδάλη, πετυχαίνοντας τον στο κεφάλι. Ο εκτελεστής «χτύπησε» από μακρινή απόσταση, ενώ δεν άφησε ούτε κάλυκες.
 
Άλλα ορφανά εγκλήματα
Σε κανένα από τα πιο πάνω εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την απελθούσα δεκαετία, δεν καταδικάστηκε οποιοσδήποτε ηθικός αυτουργός.
Από την αρχή της δεκαετίας, πριν τη διάπραξη του πρώτου μεγαλύτερου εγκλήματος στην Κύπρο, το πενταπλό φονικό, διαπράχθηκαν και άλλες δολοφονίες οι οποίες παρέμειναν ανεξιχνίαστες.  

Συνολικά 17 πρόσωπα έπεσαν νεκροί από δολοφονίες που είχαν να κάνουν είτε με τον έλεγχο της νύχτας, είτε με υποθέσεις ναρκωτικών.

13 Δεκεμβρίου 2011: Δύο κουκουλοφόροι γάζωσαν στην κυριολεξία τον 35χρονο Χαράλαμπο Χαραλάμπους, άλλως «Βάτραχος», την ώρα που αυτός βρισκόταν στο όχημά του, έξω από το σπίτι του στον Αρχάγγελο. Οι δράστες έστησαν καρτέρι στον «Βάτραχο» και όταν αυτός εμφανίστηκε και πριν κατέβει από το όχημά του, άνοιξαν πυρ εναντίον του με αυτόματο όπλο. Μια ριπή από οκτώ και πλέον σφαίρες ξεσήκωσε τη γειτονιά, ενώ ο 35χρονος έπεσε νεκρός στο τιμόνι του οχήματός του. Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Σύμφωνα με μαρτυρία προσώπου που είδε τους δράστες, αυτοί ήταν δύο και φορούσαν κουκούλες, ο ένας εκτελούσε χρέη οδηγού, ενώ ο άλλος ήταν ο εκτελεστής.

5 Φεβρουαρίου 2012: Ο 22χρονος Ανδρέας Παπαδόπουλος, άλλως «Αφρός», από τη Λακατάμια έπεσε νεκρός μετά από ραντεβού θανάτου που του έδωσε ο εκτελεστής, σε περιοχή  στους Αγίους Τριμιθιάς. Ο «Αφρός» δέχθηκε τα θανατηφόρα πυρά από κοντινή απόσταση, ενώ έφερε 13 σφαίρες από πυροβόλο όπλο. Ο άτυχος Παπαδόπουλος βρέθηκε νεκρός στη θέση του οδηγού, ενώ δίπλα του ήταν ο σκύλος του. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είχε φιλικές σχέσεις με τον 34χρονο «Βάτραχο», που δολοφονήθηκε ένα χρόνο προηγουμένως.

5 Μαΐου 2012: Με μαφιόζικο τρόπο εκτέλεσαν τον 45χρονος Νεόφυτο Χριστοφόρου, άλλως «Κακής», ιδιοκτήτης online καζίνου στον Άγιο Αντώνιο στη Λευκωσία. Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, «γάζωσαν» τον «Κακή» έξω από το πρακτορείο του, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε και ένας φίλος του που βρισκόταν μαζί του. Δύο ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση βρέθηκε στο δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού μοτοσικλέτα που καιγόταν, η οποία όπως διαπιστώθηκε άνηκε στους δράστες.

7 Μαρτίου 2013: Ο 26χρονος Στέφανος Βασιλειάδης από τη Λευκωσία, δολοφονήθηκε με πανομοιότυπο τρόπο με αυτό του «Αφρού», ένα χρόνο προηγουμένως. Ο «Στεφής» είχε συναντηθεί με πρόσωπο ή πρόσωπα σε γκαράζ στους Εργάτες. Το πρωί είχε βρεθεί από υπάλληλο του γκαράζ νεκρός στο όχημα του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι τα οποία προκλήθηκαν από κυνηγετικό όπλο.

16 Μαΐου 2015: Στις φλόγες τυλίχθηκε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στην αερογέφυρα κοντά στην έξοδο Ξυλοφάγου. Μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας αφού την κατέσβησαν, εντόπισαν στο όχημα απανθρακωμένο πτώμα, το οποίο άνηκε στον 39χρονο Μιχάλη Αναστασίου, άλλως «Σιάλος». Όπως διαπιστώθηκε, οι δολοφόνοι του έκλεισαν ραντεβού θανάτου και τον πυροβόλησαν εξ΄ επαφής, ενώ ακολούθως πυρπόλησαν το όχημα του. Εναντίον του «Σιάλου» είχε διαπραχθεί απόπειρα δολοφονίας το 2013, έξω από πρακτορείο στοιχημάτων.

29 Δεκεμβρίου 2015: Ο 23χρονος ιδιωτικός φρουρός Τάσος Γεωργίου, άλλως «Τρέλας» δολοφονείται εν ψυχρώ, εξερχόμενος από πολυκατοικία στο Στρόβολο, όπου βρισκόταν από ώρες προηγουμένως στο διαμέρισμα φίλου του. Ο εκτελεστής, αφού του κάρφωσε εννέα σφαίρες, σχεδόν εξ επαφής, τράπηκε σε φυγή.

26 Απριλίου 2016: Ο 40χρονος Παναγιώτης Χριστοδούλου, γνωστός ως «Γιώτης το κορμί», πέφτει νεκρός σε νυχτερινό κέντρο στη Λάρνακα. Δράστης 45χρονος, με τον οποίο είχε λογομαχήσει και ο οποίος τον πυροβόλησε αρκετές φορές εξ’ επαφής. Μετά τη διάπραξη του εγκλήματος επιχείρησε να διαφύγει στα κατεχόμενα, ωστόσο συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.

7 Δεκεμβρίου 2016: Ο 40χρονος Ανδρέας Στυλιανού, άλλως «Αμερικάνος» βρέθηκε νεκρός, με τις συνθήκες να παραπέμπουν σε τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα. Ωστόσο, λίγο αργότερα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για φόνο. Ο 31χρονος δράστης δέχθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για πυροβολισμούς έξω από την οικία του και ότι ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της νύχτας θα του έκαναν κακό. Λίγη ώρα αργότερα, ο 40χρονος «Αμερικάνος» μετέβη στην οικία του 31χρονου και άνοιξε πυρ, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Στη συνέχεια ο 31χρονος του έστησε ενέδρα θανάτου έξω από την οικία του και στη θέα του «Αμερικάνου», πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα το όχημα του να συγκρουστεί βίαια με τη μοτοσικλέτα του 40χρονου και να τον σκοτώσει.

8 Φεβρουαρίου 2018: Τρία πρόσωπα που έφεραν καρναβαλίστικες μάσκες, εισέβαλαν σε ταβέρνα στον παραλιακό δρόμο της Γερμασόγειας και σκότωσαν εν ψυχρώ τον 47χρονο Ερνέστο Λεωνίδη. Η δολοφονία είχε την σφραγίδα της Ρωσικής μαφίας, ενώ όπως αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, ο ένας από τους εκτελεστές ήθελε να ελέγχει τα παράνομα εισοδήματα τα οποία προέρχονταν από ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα ήταν αυτός που έλεγχε τους Γεωργιανούς στην Κύπρο.

13 Ιανουαρίου 2019: Ο 44χρονος Χρίστος Μιχαήλ βρέθηκε δολοφονημένος στο όχημα του, που ήταν ακινητοποιημένο σε χωράφι στα Πολεμίδια. Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των Αρχών, από το όχημα του έλειπε το κινητό τηλέφωνο του θύματος, ενώ εντοπίστηκαν περίπου 4,500 ευρώ. Τρεις μέρες αργότερα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών αδελφών,  28, 20 και 16 ετών, με τους δύο μεγαλύτερους να παραδέχονται τη διάπραξη της δολοφονίας.

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ