Ονόματα αξιωματικών που βρέθηκαν στο βαν και έγγραφα θα δώσει ο Dillian

Μπορεί η Αστυνομία να έφαγε χαστούκι από το Δικαστήριο, το οποίο δεν ενέκρινε το αίτημα της για έκδοση διατάγματος κράτησης των τριών προσώπων που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση του βαν και οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, εντούτοις συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιάστηκε στις… κεραίες του βαν η Αστυνομία-Ερωτήματα για τον επικεφαλής της ΥΚΑΝ
 
Παρά την απόφαση του Δικαστηρίου, οι Αρχές εξακολουθούν να καταζητούν τα άλλα τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της ισραηλινής εταιρεία wispear, Tal Dillian, ο οποίος είχε αναφέρει πως θα επέστρεφε στην Κύπρο για να καταθέσει, πράγμα το οποίο δεν έπραξε και ως εκ τούτου οι ανακριτές προχώρησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του.
 
Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, ο δικηγόρος της ισραηλινής εταιρείας και των συλληφθέντων, Άντρος Πελεκάνος, επανέλαβε τη θέση του πως οι Αρχές ήταν ενήμερες για τις δραστηριότητες του βαν και τις κινήσεις του, δείχνοντας μάλιστα δύο email προς Αστυνομικούς Διευθυντές, ενώ αποκάλυψε πως στο βαν βρέθηκε και ο επικεφαλής της ΥΚΑΝ.
 
Την ίδια ώρα μίλησε για αλλότρια κίνητρα πίσω από τις ενέργειες της Αστυνομίας, αναφέροντας πως έδρασε μετά τις δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού, παρά το γεγονός πως ήταν ενήμερη για το βίντεο και τη συνέντευξη του Dillian στο Αμερικανικό περιοδικό από τον Αύγουστο. Ωστόσο η Αστυνομία αργότερα με ανακοίνωση της απέρριψε τα περί κομματικών παρεμβάσεων, αναφέροντας παράλληλα πως «δεν είναι η πρώτη φορά που το Δικαστήριο αποφασίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι κράτησης υπόπτων σε αυτό το στάδιο, αλλά, αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχει έδαφος για συνέχιση των εξετάσεων και ότι τα πρόσωπα αυτά δεν εμπλέκονται στη διάπραξη αυτών των ποινικών αδικημάτων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στις επικρίσεις η Αστυνομία, απορρίπτει τα περί κομματικών παρεμβάσεων
 
Μετά τις εξελίξεις ενώπιον Δικαστηρίου, με ανακοίνωση της η wispear ανέφερε πως η Αστυνομία βρίσκεται σε πανικό και ότι επρόκειτο για παιχνίδι εντυπώσεων, ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη λόγω του πορίσματος για τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά στο οποίο προκύπτουν ευθύνες κατά αστυνομικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με φόντο τον… Μεταξά επανέρχεται και πυροβολεί την Αστυνομία ο Dillian
 
Θα δώσει ονόματα και έγγραφα ο Dillian
 
Η αναφορά του Άντρου Πελεκάνου ότι στο βαν βρέθηκε ο επικεφαλής της ΥΚΑΝ και εκτός από τους υπαλλήλους της εταιρείας βρισκόταν και ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, άναψε φωτιές, με την Αστυνομία να αναφέρει αργότερα πως οι εν λόγω πληροφορίες ειπώθηκαν κατά τις συναντήσεις του δικηγόρου με τους ανακριτές και διερευνήθηκαν, χωρίς να προκύψεις οτιδήποτε. Μάλιστα η Αστυνομία ανέφερε πως ζητήθηκαν ονόματα από τον κ. Πελεκάνο, χωρίς όμως αυτός να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της προηγούμενες ημέρας είχαν συναντηθεί με τον δικηγόρο της εταιρείας, ο οποίος τους είχε αναφέρει πως η Αστυνομία γνώριζε για τις κινήσεις του βαν, στο οποίο σε κάθε περίπτωση βρισκόταν και αξιωματικός της Δύναμης, και πως υπάρχουν σχετικές αλληλογραφίες.  
 
Από τον κ. Πελεκάνο ζητήθηκε να δώσει ονόματα, ωστόσο ενημέρωσε τους ανακριτές πως αυτό θα το πράξει ο ιδιοκτήτης της ισραηλινής εταιρείας, Tal Dillian.  
 
Θέση των Ισραηλινών είναι πως η Αστυνομία δεν ενημέρωσε επίσημα τον κ. Dillian για να κληθεί για ανακριτική κατάθεση, πράγμα το οποίο έγινε με την έκδοση του εντάλματος.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο Tal Dillian δεν αποκλείεται να επιστρέψει μόνος του την Κύπρο και μάλιστα κατά την ανακριτική του κατάθεση αναμένεται να δώσει στους ανακριτές τα ονόματα των αξιωματικών που βρέθηκαν στο βαν, καθώς και σχετικά έγγραφα με τα οποία ενημερωνόταν η εταιρεία για το όνομα του αξιωματικού που θα τους συνοδεύσει.
 
Σημειώνεται σε αυτό το σημείο πως χθες κατά την διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου και όταν ο Άντρος Πελεκάνος παρουσίασε σχετική αλληλογραφία με τις Αρχές, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως «δόθηκαν οδηγίες από τον Αρχηγό της Αστυνομίας σε όλους τους Αστυνομικούς Διευθυντές να ενημερώσουν κατά πόσον γνώριζαν για οποιαδήποτε μετακίνηση του συγκεκριμένου βαν αυτοκινήτου αλλά δεν έδωσαν κάτι».
 
Εάν ο Tal Dillian πράξει κάτι τέτοιο και παραθέσει τις σχετικές αλληλογραφίες, τότε προκύπτουν τεράστια ερωτήματα για το ποιοι τελικά γνώριζαν, γιατί γνώριζαν κάποιοι και κάποιοι άλλοι όχι και πως η παρουσία αξιωματικών δεν προέκυψε από τις έρευνες.
 
Πάντως, σε μια εκ των ανακοινώσεων της ισραηλινής εταιρείας, είχε αναφερθεί πως «η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί και δεν αισθανόμαστε άλλο υποχρεωμένοι να τηρούμε τα προσχήματα σε αυτή την πολιτική απάτη. Θα αποκαλύψουμε αυτή τη συνωμοσία βήμα προς βήμα για να λάμψει η αλήθεια».   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα πυρά από τη Wispear-Στο στόχαστρο τα wifi του αεροδρομίου Λάρνακας
 
Τα στοιχεία ενώπιον της Αστυνομίας
 
Με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, ο ιδιοκτήτης της εταιρεία wispear, Tal Dillian, το 2016 είχε παρουσιάσει στους εκπροσώπους της εταιρείας που έχουν την ευθύνη για το αεροδρόμιο Λάρνακας συγκεκριμένο έργο που αφορούσε την ασφάλεια του αεροδρομίου και για το σκοπό, αυτό θα έπρεπε να εγκατασταθεί συγκεκριμένος δικός του εξοπλισμός, ο οποίος έπρεπε να συνδεθεί με κάποια από τα συστήματα του αεροδρομίου.
 
Ο Dillian εξήγησε ότι ο ίδιος και η ομάδα του ανέπτυξε ένα πρόγραμμα, το οποίο βασιζόταν σε ασύρματη επικοινωνία, είχε περισσότερες δυνατότητες από το wifi και μπορούσε να ανιχνεύσει από απόσταση συσκευές κινητής τηλεφωνίας, είτε σε επίπεδο GSM, είτε σε επίπεδο wifi. Επίσης το πρόγραμμα θα μπορούσε να προσφέρει πληροφόρηση σε σχέση με την παρουσία και το προσδιορισμό της γεωγραφικής θέσης της συσκευής, για σκοπούς περιμετρικής ασφάλειας του αεροδρομίου. Μετα από πολλές συζητήσεις, κατά τον Ιούνιο του 2019 εγκαταστάθηκαν τρεις κεραίες δικτύου wifi.
 
Από τον δικανικό έλεγχο στα συστήματα, η Αστυνομία διαπίστωσε πως υπήρξε πρόσβαση σε 9,507,429 κινητής τηλεφωνίας ή άλλων φορητών συσκευών, μιας και εντοπίστηκαν στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή διευθύνσεις MAC ADDRESS συσκευών, εκ των οποίων το 699,720 ήταν μοναδικές. Επίσης, προέκυψε ότι υπήρξε πρόσβαση σε 1,137,835 σημεία πρόσβασης ασύρματου δικτύου, μιας και εντοπίστηκαν στον κεντρικό υπολογιστή 1,137,835 διευθύνσεις που διαθέτουν την δυνατότητα σύνδεσης με wifi εκ των οποίων οι 39,254 ήταν μοναδικές.
 
Παράλληλα διαπιστώθηκε πως έγιναν 40 καταχωρήσεις που αφορούσαν αποτελέσματα σάρωσης, σε 32 διαφορετικές ημερομηνίες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, δεν θα τηρήσουμε πλέον τα προσχήματα…»

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών