Στα χέρια Πασχαλίδη το ογκωδέστατο πόρισμα για τον Μεταξά-Ευθύνες σε αστυνομικούς

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση ευθυνών, σε σχέση με τις ελλείπουσες, οι οποίες τελικά είχαν δολοφονηθεί από τα χέρια του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, ο οποίος σκότωσε επτά συνολικά πρόσωπα και καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια, για τις φρικιαστικές πράξεις του.
 
Το ογκωδέστατο πόρισμα από τους ανακριτές της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί και παραδίδεται σήμερα στα χέρια του προέδρου της Αρχής, Ανδρέα Πασχαλίδη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνω από μισό εκατομμύριο ο λογαριασμός για τις υποβρύχιες έρευνες για τα θύματα του Μεταξά

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, αφού εξετάσει το πόρισμα και τις εισηγήσεις των ανακριτών, ακολούθως θα το αποστείλει στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα έχει και τον τελευταίο λόγο.
 
Στο πόρισμα προκύπτουν ευθύνες σε αστυνομικούς, οι οποίοι είτε ενεπλάκησαν στη διερεύνηση, είτε ήταν προϊστάμενοι των μελών που διερευνούσαν, οι οποίοι δεν διενήργησαν τις απαραίτητες έρευνες ή παρέλειψαν να διεξάγουν τις απαιτούμενες εξετάσεις. 
 
Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, θα αποφασίσει κατά πόσο στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα εναντίον Αστυνομικών ή εάν πρόκειται μόνο για πειθαρχικές ευθύνες.
 
Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) διόρισε τέσσερις ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής ανάκρισης, που είχε ως σκοπό να καταδειχθεί ποιοι ενεπλάκησαν και ποιο ρόλο διαδραμάτισαν στην υπόθεση κι αν επέδειξαν και σε ποιο βαθμό ολιγωρία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδόθηκε η αναλυτική απόφαση για Μεταξά-Οι άγνωστες πτυχές και η ομολογία
 
Τα τέσσερα μέλη ήταν οι δικηγόροι Άθως Κανναουρίδης, Χριστίνα Σκουλιά, Λεωνίδας Χατζηπέτρου και Ευανθία Χαραλάμπους, οι οποίοι διεξήγαγαν τις σχετικές έρευνες υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Αρχής Ανδρέα Πασχαλίδη.
 
Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα αναμενόταν να παραδοθεί εντός Νοεμβρίου, ωστόσο λόγω του τεράστιου ανακριτικού έργου η ομάδα ζήτησε παράταση. Νωρίτερα, για τον ίδιο λόγο έλαβαν παράταση τριών μηνών.
 
Σημειώνεται ότι όπως ανακοινώθηκε, το πόρισμα δεν αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης