Το σχέδιο με τα 645 κιλά ecstasy σε φουκούδες και πώς τους την έστησαν οι Αρχές

Κρυμμένα στον πάτο των φουκούδων και υπό την κάλυψη ψεύτικου δαπέδου, προσπάθησαν να εισάγουν στην Αυστραλία τα 645 κιλά έκσταση οι έμποροι ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φορτίο με 645 κιλά ecstasy κρυμμένα σε... φουκούδες-Από την Κύπρο στην Αυστραλία

Συγκεκριμένα, οι διακινητές αφότου τοποθέτησαν τα ναρκωτικά στις φουκούδες, τα κάλυψαν με χαρτί από άνθρακα και πλαστικό για να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τις Αρχές.

Ωστόσο, τα μέλη του τελωνείου στην Αυστραλία, χρησιμοποιώντας ακτίνες, σκύλους και άλλο εξοπλισμό, αποκάλυψαν την καλοστημένη κομπίνα για εισαγωγή των ναρκωτικών στη χώρα.

Σε δηλώσεις της η υπεύθυνη του τελωνείου, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής για την υπόθεση έγιναν δύο συλλήψεις, ενός 30χρονου από το Κουίνσλαντ και ενός 33χρονου από τον Καναδά.

Ο Καναδός φαίνεται να έφτασε στην Αυστραλία στις 10 Δεκεμβρίου και επισκέφθηκε την αποθήκη την επόμενη ημέρα. Η σύλληψη του έγινε στην Brisbane και πλέον αναμένεται να εκδοθεί στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
Έρευνα έξι μηνών απέδωσε καρπούς
Η έρευνα για την ποσότητα-μαμουθ των ναρκωτικών, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, μετά από σχετική πληροφορία που κατείχε η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), που αφορούσε την μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Κύπρο στην Αυστραλία.

Στις έρευνες συμμετείχαν πέρα των κυπριακών και αυστραλιανών Αρχών, η Αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έρευνες σε οικίες και στην Κύπρο
Την ώρα που οι έρευνες στην Αυστραλία για την κατάσχεση των ναρκωτικών συνεχίζονται, έρευνες έγιναν σε οικίες και υποστατικά  και στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνες και στην Κύπρο για τα 645 κιλά έκσταση-Στα 25 εκ. η αξία του φορτίου

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, αναφέρει ότι «το αποτέλεσμα της συνεργασίας και των συντονισμένων ενεργειών των τριών χωρών, προκάλεσε μεγάλο πλήγμα κατά των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών, οι οποίοι εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει και την αποφασιστικότητα των Κυπριακών αλλά και των ξένων Μονάδων Επιβολής του Νόμου για την προστασία και την ασφάλεια του Πολίτη.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του αυστραλιανού τελωνείου, οι Αρχές της χώρας αναμένουν από την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο να προβούν σε συλλήψεις.

Από την πλευρά της η Διοικητής Kirsty Schofield, ανέφερε ότι η κατάσχεση ήταν σημαντική για τη δημόσια ασφάλεια.

«Το μέγεθος της κατάσχεσης και το μέγεθος κακού που μπορούσε να προκαλέσει δεν πρέπει να υποτιμηθούν και η αυστραλιανή κοινωνία είναι πιο ασφαλής που δεν έφτασε στους δρόμους της».
«Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους μας στην Κύπρο και στο Η.Β. για την βούλησή τους να μας βοηθήσουν, ενώ ψάχνουμε να ταυτοποιήσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτή την αποστολή. Πάντα θα προσπαθούμε να φτάνουμε ψηλά στην αλυσίδα των οργανωμένων εγκληματικών συνδικάτων, που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος εκμεταλλευόμενα την κοινότητά μας».

Σημειώνεται ότι τα 645 κιλά ecstasy, αποτελούν τη μεγαλύτερη ποσότητα για αυτού του είδους τα ναρκωτικά που κατασχέθηκε το 2019 στην Αυστραλία, με την αξία τους να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.
 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον