Φορτίο με 645 κιλά ecstasy κρυμμένα σε... φουκούδες-Από την Κύπρο στην Αυστραλία

Στη σύλληψη δύο ανδρών επειδή επιχείρησαν να περάσουλ λαθραία 645 κιλά ecstasy που είχαν κρύψει σε... μπάρμπεκιου προχώρησε η Αστυνομία στην Αυστραλία.

Πρόκειται για έναν 30χρονο από το Κουίνσλαντ και έναν 33χρονο από τον Καναδά στους οποίους έφτασαν οι αρχές μετά από έρευνα έξι μηνών στην οποία συμμετείχαν συνολικά αστυνομίες από τρεις χώρες.

Τα 645 κιλά ecstasy αποτελούν τη μεγαλύτερη ποσότητα για αυτού του είδους τα ναρκωτικά που κατασχέθηκε το 2019 στην Αυστραλία.

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την ποινή των ισοβίων με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αριθμός των συλληφθέντων να αυξηθεί καθώς η έρευνα παραμένει «ανοιχτή».

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όταν η Δίωξη Ναρκωτικών της Κύπρου ενημέρωσε την αντίστοιχη της Αυστραλίας για ένα μεγάλο φορτίο που θα έφευγε απο τη Λεμεσό με προορισμό το Σίδνεϊ.

Στο κοντέινερ το οποίο κατάσχεσαν οι αρχές της Αυστραλίας βρέθηκαν περίπου 200 μπάρμπεκιου μέσα στα οποία είχαν κρύψει τα ναρκωτικά.

Οι Αυστραλοί αστυνομικοί αφού αφαίρεσαν τα ναρκωτικά από τα μπάρμπεκιου στη συνέχεια τα άφησαν σε μια αποθήκη από την οποία άρχισαν να τα μεταφέρει ο ένας από τους δύο συλληφθέντες τον περασμένο Οκτώβριο.
 

Ο Καναδός φαίνεται να έφτασε στην Αυστραλία στις 10 Δεκεμβρίου και επισκέφθηκε την αποθήκη την επόμενη ημέρα. Συνελήφθη στην Brisbane και αναμένεται να εκδοθεί στη Νέα Νότια Ουαλία, μετά την παρουσία του στο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη Διοικητή Kirsty Schofield, η κατάσχεση ήταν σημαντική για τη δημόσια ασφάλεια. «Το μέγεθος της κατάσχεσης και το μέγεθος κακού που μπορούσε να προκαλέσει δεν πρέπει να υποτιμηθούν και η αυστραλιανή κοινωνία είναι πιο ασφαλής που δεν έφτασε στους δρόμους της».

«Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους μας στην Κύπρο και στο Η.Β. για την βούλησή τους να μας βοηθήσουν, ενώ ψάχνουμε να ταυτοποιήσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτή την αποστολή. Πάντα θα προσπαθούμε να φτάνουμε ψηλά στην αλυσίδα των οργανωμένων εγκληματικών συνδικάτων, που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος εκμεταλλευόμενα την κοινότητά μας».

Πηγή:Πρώτο Θέμα/Daily Mail

Δειτε Επισης

Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Εξελίξεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Συνέλαβε οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό